Antakaas vähän vinkkiä. Minulla ei riitä enää niksit eikä kenelläkään konsultilla konstit.
Ongelma juontaa juurensa kevättalveen, kun vaihdoin puolitiiviste-viljaruokintaan. Sitä kesti pari kuukautta, ja vaihdoin takaisin täysrehuun. Maidon pitoisuudet (mukaan lukien urea) laskivat kuin lehmän häntä arvoista r4,2% v3,6% u30 tasolle r3,7% v3,15 u15. Nyt syötössä ensimmäinen rehusato, jonka seurauksena heti urea nousi noin 30 kieppeille, mutta pitoisuudet pysyy samassa tai laskee.
Lehmät vetää vapaasti säilörehua ja väkirehu% hippasen alle 40. Tyypillisiä rehuarvoja maitohapolla tehdyssä säiliksessä:
pH 3,9
sokeri 50
ka 280-350
rv 14-16
NDF 520-560
D 670
ME 10,7
OIV 80
Mikä mättää? Ihan samalla ruokinnalla on lypsetty aiemmin myös pitoisuudet, nyt tulee vain litroja suunnilleen saman verran
