Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Agronic 1302R vs McHale Fusion2  (Luettu 21104 kertaa)

erik

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1855
Vs: Agronic 1302R vs McHale Fusion2
En nyt hauku agrnocciä huonoksi paalaimeksi, mutta kyllä se painoero näkyy muuallakin kuin pellon raiteissa pidemmän päälle. Oikeastihan Mäkkäriä pitäisi verrata ACC:hen, mutta yleensä acc on paljon kalliimpi kuin mäkkäri.

Täytyy olla oikeesti märät ja kantamattomat pellot että onnistuu mäkkärin upottamaan 650 renkailla. Itsekkin kovasti epäilin, että miten pääsee nevapellolla mikä oli melkein kesäkuuhun asti tulvan peitossa ja rummut tukossa koko kesän, no ei niitä raiteita juuri tullu ja jos tuli niin ne ei olleet sen syvempiä kuin murskaintraktorin jäljiltäkään. 770 maksaa tuhansia enemmän uuteenkin koneeseen, kannattaa todellakin miettiä onko niille oikeasti tarvetta.

Ootko claassia harkinnu? 375 vaikuttaa ainakin paperilla ihan toimivalla. Vastinteriä sais tietenkin olla enemmän.

Traktorin rengastusta kannattaisi ensimmäiseksi kattoa... jos traktorin pyörä rikkoo pinnan ni paalaaja tekee raidetta oli rengastus millanen tahansa.
Viimesyksy oli aikamoinen testi koneelle, Marraskuun ensimmäisellä viikolla täysin vesimärkää nuorta apilaa ja mäkki nieli sen ongelmitta ja pysy pinnalla.
Hirvitti vaan ku vesi vaan juoksi paalin kyljistä kun käärijässä pyöri....

suomileijona

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 460
Vs: Agronic 1302R vs McHale Fusion2
Pientä kommenttia Agronic 1302R paalainkäärimestä, sitä valmistettiin vuosina 2004-2008.  2001- 2003 malli oli peltikuorinen 1302 ja sitten  2009 tuli toinen ärrä perään. Ehkä olisi ollut selkeämpää esittää mallimuutokset selvemmin. Ulkonäköhän ei ole juuri muuttunut, mutta peltien sisällä on tapahtunut yhtä ja toista. Viimeisin malli kantaa vielä HiT- liitettä muovisidonnan merkiksi.
1.   Verkon huono levitys tulee monta kertaa huonosta verkon katkaisusta, jonka takia verkkojarrua kiristetään, jotta verkko katkeaisi paremmin. Mutta kun verkkoa kiristetään liikaa, alkaa se kapenemaan ja kierre on valmis.  Terän teroitus ja vasteen välyksen säätäminen tasaiseksi auttavat. Joskus vaste saattaa olla kiero, joten se tulee tarkistaa myös keskeltä. Jos verkko ei katkea keskeltä kunnolla, se vedetään väkivalloin poikki ja verkko on jo valmiiksi kapeana terällä.
2.   1302 koneet HiT- mallia lukuun ottamatta laskevat verkon määrää mekaanisesti, joten jos paali ei pyöri kunnolla, menee verkkoa vähemmän kuin ajateltu ja se ei ehkä ehdi levitä tarpeeksi. Hit Ja ACC- mallit laskevat todellista verkon menekkiä ja pitävät terää ylhäällä niin kauan, että tilattu määrä on mennyt.
3.   Tänä vuonna on koneissa vakiona olkisarjaan kuuluvat  korkeammat telojen harjat. Ne parantavat huomattavasti kuivan heinän, oljen ja läpimärän rehun paalausta. Korkeammat harjat ovat lisättävissä vanhempiinkin koneisiin.
4.   Mekaaninen paalikammion lukitus on hyvä, mutta se säädetään helposti väärin. Jos jouset ovat liian tiukalla, tulee koneesta vaikea ajaa, räikkä soi ja lukotkin antautuvat jossain vaiheessa. Toiseksi alimmaiseen reikään, esijännitystä sen verran, että kierteitten välistä näkyy läpi ja paalin tiukkuuden säätö olosuhteiden mukaan paali täynnä anturilla. Varmasti kestää, helppo ajaa ja tiukat paalit.. Stoppia on aina uskottava, jos ajetaan reilusti yli, loppuu lukoista liikevara ja ennen pitkää lukon saranatapit poikki. Kuivaa heinää ja olkea ei ajeta tuorerehusäädöillä.
5.   Mahdolliset ketjuongelmat 10.000 paalin kieppeillä johtuvat yleensä em. syystä. 2009 palattiin Tsubakin ketjuihin, RTK:n laatu ei ollut riittävän tasaista. Muu kuin Tsubaki, ei siellä pitkän päälle kestäkään.
6.   Karhotus, 2009 mm. noukin ja sullojan pohja uusiutuivat, sitä uudemmissa koneissa 10 metrin karhotin ei ole liioittelua, kunhan karhe mahtuu  traktorin mahan alta. Jos ja kun pyöröpaalaukseen halutaan tehoa, on karhotus oikea vaihtoehto. Testiemme mukaan helposti 150 kg lisää paaliin painoa karhotetusta, samalla myös silppu lyhenee.
7.   Norjassa on tuplat sademäärät suomeen verrattuna…, joten viime syksynä useassa paikassa Agronic oli ainoa, joka pystyi nielemään heinää ja vielä tekemään paalin läpimärästä ja lyhyestä tavarasta. Pinnalla pysyen.
Erkki K.
Onko tuo olkisarja vaan semmoset lattaraudan pätkät, mitkä hitsataan teloihin kiinni?? Onko ihan tavallista rautaa vai jotain kovempaa??

Viime kesänä teki varmaan parikymmentä kertaa semmosen tempun, että lähes täysi lopetti pyörimisen kammiossa.. Nuo raudanpätkät saattas helpottaa tilannetta..

Jaakko

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 31
Vs: Agronic 1302R vs McHale Fusion2
www.facebook.com/photo.php?fbid=500118820030061&set=a.313870698654875.70074.121216271253653&type=1&theater

Ei ne ihan tavalliset lattaraudat ole , lisäksi voi laittaa takakammion palkin kohalle kammion puolelle pellin , joka estää tavaran pursuamisen kammiosta pois.

maidontuottaja

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5521
  • 250k
Vs: Agronic 1302R vs McHale Fusion2
1302, -05  ja 25 000 ajetun koneen käypä hinta on?  Ei vissiin enää paljoa, onko 15 verolla lähellä?
Huonostakin asiasta voi löytyä joskus jotain hyvää.

Maajullikka

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 229
Vs: Agronic 1302R vs McHale Fusion2
1302, -05  ja 25 000 ajetun koneen käypä hinta on?  Ei vissiin enää paljoa, onko 15 verolla lähellä?

Kyllä tosta saa helposti 20 verolla.

Realisti

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 713
Vs: Agronic 1302R vs McHale Fusion2
15 000-20 000 ulkoisesta habituksesta ja peruskorjausten / huoltojen määrästä riippuen.