E-coli on ihan tavallinen maaperäbakteeri, tullee ja menee, tappaa tai jättää vaivaiseksi...
E-coli on hyvin herkkä antibiooteille ja on helppo hoitaa. Vaarallinen on EHEC. Kolibakteerit eivät ole maaperäbakteereja vaan suolistobakteereja.
[/quote]
-ameriikassa kuolee pikku lapsia kolibakteeriin.siellä aletaan olla pian ihmeissään,kun antibiootit ei enää tahdo tehota.
Siellä kun ei ole antibiooteille mitään rajoitteita,eikä varo-aikoja tunneta
[/quote]
Kysymys on kuitenkin tästä bakteerista
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen/tietopaketti/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia_aiheuttavia_bakteereja/ehec-bakteeri/EHEC-bakteeri
Escherichia coli -bakteereita tavataan ihmisten ja eläinten suolistosta. Osa kolibakteereista on normaalissa elinympäristössään isännälleen hyödyllisiä, mutta osa kolibakteereista on tautia aiheuttavia. Enterohemorraaginen Escherichia coli -bakteeri eli EHEC-bakteeri on yksi suolistotulehduksia aiheuttavista E. coli -ryhmistä. EHEC-bakteerista on viime vuosina tullut yleinen ruokamyrkytysten aiheuttaja.
Tartuntatavat
EHEC-bakteerin tärkeimpinä oireettomina kantajina pidetään nautakarjaa ja muita märehtijöitä. EHEC-bakteeri ei aiheuta oireita tai sairautta eläimille. Ihminen voi saada tartunnan suorassa kosketuksessa bakteeria erittävän eläimen ulosteisiin, saastuneen, huonosti kypsennetyn lihan tai maidon välityksellä, ristisaastumisena toisiin elintarvikkeisiin tai tartuntana ihmisestä toiseen. Bakteerin esiintyminen elintarvikkeessa on aina osoitus ulosteperäisestä saastumisesta. Suurin osa tartunnoista on aikaisemmin saatu ulkomailta, mutta viime vuosina myös kotimaisten tartuntojen määrä on kasvanut.
http://www.talouselama.fi/uutiset/pesitko+kannykkasi+joka+kuudennessa+puhelimessa+kolibakteeri/a2003852