Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe kun en enää jaksa...  (Luettu 6705 kertaa)

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71756
kun en enää jaksa...
koko ajan poliitikasta höpöttää;   aattelin kysyä esim. simmolta miten tiet kaalilaatikon?         
               nyt kun on tälläset pakkset ja tuloo lämmitettyä tuvan uunia usiammin nii aattelin tehä pois komerosta kuleksimasta kaalinpään.      pilikoin sen kattiloihin ja laiton lietelle muhimaan pariks tunniks ja sitten paistoin kilon jauhelihoo joka oli tarttuna maalaisten poutista mukaan, laiton sekaan pari sipulia ja vähän jotain jota löyty jääkaapista, ai nin , laiton porkkanoitakii muutaman kaalin sekaan kattilaan.                             vähän mausteita sekaan ja sit sekotin kaalit ja lihat kipossa ja mätin ropposiin, ja sit ei ku uuniin,   iltapäivällä sielä enää kui reilu 150 astetta ja siellä par tuntia sikasiivut päällä ja meinas tulla vähän kuivaa kun naapuri tul höpäjämään ja unohin uunin, mut sit otin ja vuolin koskenlaskijoo juustohöylällä piälle ja sehän vähän paransi tilannetta!                    illala otin uunista ja ei ku syömään ja hyvää oli, vaikka ite teinkii!   meinas männä koko 2 litran rove kerralla hyvän ruisleivän kanssa, ku oli niin pakkastakii!                              en tiiä miten se tehään oikein oppineesti mut miusta toi oli ihan kelpoa, ei yököttänny pahemmin syötä! :P

;-)

  • Vieras
Vs: kun en enää jaksa...
UNOHIT PUOLUKAN !!!!!!!!!!

Aulis Anttila

  • Vieras
Puolukka...
UNOHIT PUOLUKAN !!!!!!!!!!

Semmonen löytyy römpelistä  :P

;-)

  • Vieras
Vs: Puolukka...

JoHaRa

  • Vieras
Vs: kun en enää jaksa...
koko ajan poliitikasta höpöttää;   aattelin kysyä esim. simmolta miten tiet kaalilaatikon?         
               nyt kun on tälläset pakkset ja tuloo lämmitettyä tuvan uunia usiammin nii aattelin tehä pois komerosta kuleksimasta kaalinpään.      pilikoin sen kattiloihin ja laiton lietelle muhimaan pariks tunniks ja sitten paistoin kilon jauhelihoo joka oli tarttuna maalaisten poutista mukaan, laiton sekaan pari sipulia ja vähän jotain jota löyty jääkaapista, ai nin , laiton porkkanoitakii muutaman kaalin sekaan kattilaan.                             vähän mausteita sekaan ja sit sekotin kaalit ja lihat kipossa ja mätin ropposiin, ja sit ei ku uuniin,   iltapäivällä sielä enää kui reilu 150 astetta ja siellä par tuntia sikasiivut päällä ja meinas tulla vähän kuivaa kun naapuri tul höpäjämään ja unohin uunin, mut sit otin ja vuolin koskenlaskijoo juustohöylällä piälle ja sehän vähän paransi tilannetta!                    illala otin uunista ja ei ku syömään ja hyvää oli, vaikka ite teinkii!   meinas männä koko 2 litran rove kerralla hyvän ruisleivän kanssa, ku oli niin pakkastakii!                              en tiiä miten se tehään oikein oppineesti mut miusta toi oli ihan kelpoa, ei yököttänny pahemmin syötä! :P

Meinaatko ruveta myymään biokaasua vai miksi tuollainen ruokavalio  ???

JoHaRa

  • Vieras
Vs: kun en enää jaksa...
koko ajan poliitikasta höpöttää;   aattelin kysyä esim. simmolta miten tiet kaalilaatikon?         
               nyt kun on tälläset pakkset ja tuloo lämmitettyä tuvan uunia usiammin nii aattelin tehä pois komerosta kuleksimasta kaalinpään.      pilikoin sen kattiloihin ja laiton lietelle muhimaan pariks tunniks ja sitten paistoin kilon jauhelihoo joka oli tarttuna maalaisten poutista mukaan, laiton sekaan pari sipulia ja vähän jotain jota löyty jääkaapista, ai nin , laiton porkkanoitakii muutaman kaalin sekaan kattilaan.                             vähän mausteita sekaan ja sit sekotin kaalit ja lihat kipossa ja mätin ropposiin, ja sit ei ku uuniin,   iltapäivällä sielä enää kui reilu 150 astetta ja siellä par tuntia sikasiivut päällä ja meinas tulla vähän kuivaa kun naapuri tul höpäjämään ja unohin uunin, mut sit otin ja vuolin koskenlaskijoo juustohöylällä piälle ja sehän vähän paransi tilannetta!                    illala otin uunista ja ei ku syömään ja hyvää oli, vaikka ite teinkii!   meinas männä koko 2 litran rove kerralla hyvän ruisleivän kanssa, ku oli niin pakkastakii!                              en tiiä miten se tehään oikein oppineesti mut miusta toi oli ihan kelpoa, ei yököttänny pahemmin syötä! :P

Meinaatko ruveta myymään biokaasua vai miksi tuollainen ruokavalio  ???

Oksan corolla käy biokaasulla.  :D

Varmasti käy  ;D Tolla satsilla kiihtyy nollasta sataan asteeseen kuudessa sekunnissa  :o

simmo

  • Vieras
Vs: kun en enää jaksa...
--laatikkoon on hyvä laittaa muna-maito tai vesi.Kananmuna sitoo,ettei laatikko jää liian löysäksi.Mutta koska olet jo syönyt sen ja todennut,että on hyvää,niin ei sitten ole välttämätöntä.Tuo porkkana on hyvä keksintö laittaa sekaan.
Ja tämä samoin kuin maksalaatikko syödään puolukkahillon kanssa.Minulla on kahdenlaista puolukkahilloa,toisessa on kurpitsaa ja toisessa porkkanaraastettamja sitten tein vielä omena-puolukkahilloa.Kaikki on hyviä kaali- ja maksaruokien lisukkeeksi.Pitäisköhän ostaa huomenna kaali itsekkin.Tuli vesi kielelle :)

pullanpyörittäjä

  • Vieras
Vs: kun en enää jaksa...
Tässä Saulin ja Pekan verbaalilahjakkuutta katsellessa ja kuunnellessa televisiosta ja itse jo äänestäneenä ehtii hyvin vastata tällainen kotikokkikin.
 En tiedä mitä sulla mausteet piti sisällään mutta jos siirappia et ollut laittanut niin itse laitan sitä aina pikkaisen joukkoon. Siirappi antaa maut ulos paremmin ja pehmentää kaalia jos joskus ei ole koko päivää aikaa hiljaisella kypsentää.
 Puolukkaa laitan sitten raakasurvoksena suoraan pakasteesta lautasen syrjään niin aina paremmalle maistuu  :)
Kokkaaminen on myös uuden kokeilua eli rohkeesti vaan omien mieltymysten mukaan pitäis joskus uskaltaa tehdä koska makuja on monia  :D
p.s mulla tuli myös vesi kielelle (niinku simmollakin) kun luin laatikonteostasi  :D

simmo

  • Vieras
Vs: kun en enää jaksa...
Tässä Saulin ja Pekan verbaalilahjakkuutta katsellessa ja kuunnellessa televisiosta ja itse jo äänestäneenä ehtii hyvin vastata tällainen kotikokkikin.
 En tiedä mitä sulla mausteet piti sisällään mutta jos siirappia et ollut laittanut niin itse laitan sitä aina pikkaisen joukkoon. Siirappi antaa maut ulos paremmin ja pehmentää kaalia jos joskus ei ole koko päivää aikaa hiljaisella kypsentää.
 Puolukkaa laitan sitten raakasurvoksena suoraan pakasteesta lautasen syrjään niin aina paremmalle maistuu  :)
Kokkaaminen on myös uuden kokeilua eli rohkeesti vaan omien mieltymysten mukaan pitäis joskus uskaltaa tehdä koska makuja on monia  :D
p.s mulla tuli myös vesi kielelle (niinku simmollakin) kun luin laatikonteostasi  :D
--------------minä laitan myös lorauksen siirappia,mutta jos porkkanat on makeita,niin ne korvaa siirapin. :)

simmo

  • Vieras
Vs: kun en enää jaksa...
Mistä ruhon osasta valmistetaan merimiespihvit ja missä ne merimiehet teurastetaan?  :o ::)
-paistijauhelihasta johon lisätään punajuuriraastetta 8)

supersammakko

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8658
  • You're a slave to money then you die
Vs: kun en enää jaksa...
Sammakon kaalilaatikkoresepti: Silppuat kaalin ja kuulotat sen paistinpannulla pehmeäksi ja jos mieli tekee niin joukkoon voi vielä sotkea vähän pohjanpoikaa (juustoa ei viinaa) ja sipulia, ruskistat jauhelihan ja turvotat puuroriisit lihaliemessä ja lopuksi sotket kaikki yhteen. Suhteet ihan oman mieltymyksen mukaan, mutta mä olen suosinut puolikasta kaalia, 400 g paistijauhelihaa ja muutamaa desiä puuroa.  Avot, on hyvää...  8)

Viimeksi muokattu: 01.02.12 - klo:23:18 kirjoittanut supersammakko

Nothing is Something Worth Doing

;-)

  • Vieras
Vs: kun en enää jaksa...
Mistä ruhon osasta valmistetaan merimiespihvit ja missä ne merimiehet teurastetaan?  :o ::)
-paistijauhelihasta johon lisätään punajuuriraastetta 8)

Höpsis, se tehdään kokolihasta näin:

Leikkaa liha pieniksi pihveiksi. Viipaloi perunat. Puolita ja viipaloi sipulit. Kuumenna lihaliemi ja voitele pata voilla. Asettele padan pohjalle kerros perunaviipaleita ja ripottele sipulia päälle. Paista pannullinen pikkupihvejä voissa ja nostele kauniin ruskeat pihvit pataan kerrokseksi. Jauha myllystä mustapippuria päälle ja lisää vähän suolaa. Täytä pata kerroksittain, laita päällimmäiseksi perunaviipaleita. Kaada lihaliemi ja olut pataan. Vuole muutama voinokare pinnalle. Nosta avonainen pata 225-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Pane sitten kansi päälle ja alenna uunin lämpö 150 asteeseen.
Kahden tunnin kuluttua on syytä kurkistaa pataan ja katsoa, ettei liemi ole liiaksi haihtunut. Siirrä aineksia reunalta varovasti sivuun, jotta näet, kuinka on käynyt. Jos lientä on tarpeen lisätä, kaada pataan kiehuvaa vettä. Älä liikaa, jottei mehevästä paistoksesta tule keittoa. Pane kansi takaisin padan päälle ja nosta pata uuniin. Anna ruuan kypsyä vielä pari tuntia.
Tarjoile mehevä merimiespihvi ruisvoileivän ja huurteisen oluen kanssa.

;-)

  • Vieras
Vs: kun en enää jaksa...
Mistä ruhon osasta valmistetaan merimiespihvit ja missä ne merimiehet teurastetaan?  :o ::)
-paistijauhelihasta johon lisätään punajuuriraastetta 8)

Tässä puhutaan Lindströmin pihveistä.    :)

pullanpyörittäjä

  • Vieras
Vs: kun en enää jaksa...
Mistä ruhon osasta valmistetaan merimiespihvit ja missä ne merimiehet teurastetaan?  :o ::)
-paistijauhelihasta johon lisätään punajuuriraastetta 8)

Merimiespihviin käy naudanliha (ei tarvi olla sisäpaistia - muutkin osat käy - mielummin tietty luomua  :)) ohueksi leikatut lihasiivut,perunaa myös siivutettuna,sipulia,lihalientä kostukkeeksi, mausteita mieltymyksen mukaan - aitoon reseptiin kuuluu myös reilusti olutta. Laatikkoon ja uuniin.
Huom. Olut tulee ruoan joukkoon  ;) joskin voidaan nauttia myös valmiin ruoan kanssa ruokajuomana.
Simmon ohjeen mukaan oon tehnyt myös, mutta meilläpäin niitä sanotaan Lindströmin pihveiksi.
Ai joo --sillä aikaa kun kirjoittelin niin saatiinkin jo selkeitä ohjeita  - mut laitan nyt kuitenkin tämänkin tänne  :D

Timppa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13531
Vs: kun en enää jaksa...
Niin repti tiedetään, mutta kuka teurastaa merimiehiä ja mistä ostatte sen merimiehen lihan?  ::)

Vakuumipakattuna s-marketista tietysti. Höppänä.  :D
Kui mää ain olen paras?