Paljonko olette varanneet tilaa lehmää kohden kestokuivikealueella? Oli niin tyytyväisen oloisia kommentteja ao. alueesta, että alkoi asia oikein todella kiinnostamaan.
***Mulla poikivien/umpilehmien kestopehkualue on 300 neliötä ja kova syöntialue päälle. Syvyyttä alueella on 70 senttiä, joka mielestäni minimisyvyys. Pehkupohja nousee aluksi tosi nopeasti ja kuiviketta kuluu, mutta kun palaminen alkaa, niin kuivikkeen menekki puolittuu ja pinnan nouseminen lähes pysähtyy.
Tuolla alueella on umpilehmät reilun kuukauden ennen poikimista. Nyt laajennuksen jälkeen tyhjäys väliksi tulee 20 kuukautta, mutta varmaan lyhenee kun eläinmäärä vielä kasvaa. Koko homman juju on tuo palamaan lähteminen mahdollisimman nopeasti. Siksi pohjalle ollaan laitettu haketta tai valmiiksi käynyttä säilörehujätteitä.
Syöntialue on oltava ehdottomasti kova, koska pehku ei kestä jatkuvaa paikallaan tällömistä. Mulla on pian 7 vuoden kokemus tästä ja voin suositella. Syöntialueella olisi hyvä olla ritilä ainakin poikivien osalla, koska avokouru on turhan vaarallinen syntyneille vasikoille.
Kuivituksen hoidan noukkarilla kerätyllä oljella ja pohjapurkukärryllä levittäen noin 5 päivän välein. Kuivituksen määrään vaikuttaa oleellisesti eläintiheys ja umpikauden ruokinnan onnistuminen