Ihan puhtaasti mielenkiinnosta täytyy tiedustella sitä, että mikä sai luopumaan kasvissyönnistä?
Varmaan laiskuus. Ja omat motiivini olivat enimmäkseen ekologisia - Skandinaavisissa oloissakin (nurmi)viljelyn vaihtoehto on lähinnä (koivu)sellu. Ruuan tuotanto on kuitenkin ehkä arvokkaampi juttu.
Tässä se globaali keskiarvo sumuttaa paikallisen totuuden; valitettavan usein vegetaristien perustelut tulevat käännösteksteistä ja olosuhteista, joissa märehtijätkin oikeasti ovat samalla ruokakupilla ihmisten kanssa. Meilläkin naudanlihantuotannon keskiarvo on kaukana siitä, mitä sen oikestaan pitäisi olla.
Sikaa enkä broileria en vieläkään oma-aloitteisesti syö, oikeastaan ainoa oma-aloitteisesti pannun laitettu liha on omasta tuotannosta. Ja sitäkin vain muutama kerta viikossa, jos edes niin usein. Tietysti tämä kalastajien kylä (taas se paikallisuus) saattaa sekin vinouttaa ruokavaliotamme...
Petri