Tosiasia vaan on, että hallinto on kokoajan keskittänyt huomattavasti enempi virkoja ja työpaikkoja Helsinkiin, kuin siirtänyt niitä sieltä maakuntiin. Aika harva poliitikko on tästä puhunut.
Esim. kaksituhattaluvulla Lapin läänistä poistui yli 4000 virkaa ja työpaikkaa näiden hallinnollisten keskittämisten takia, valtion virastoista ja valtion yhtiöistä, osa varmaan oli ihan aiheellistakin hallinnon purkua, mutta näistä ei paljon puhuta.
Samaan aikaan kuntien työpaikat pysyi samalla tasolla ja yksityinen sektori kasvoi muutaman prosentin.
Kyllä meikä on hyvillään kaikista poistuneista hallinnon viroista. Nämähän eivät tuota mitään hyvinvointia ,vaan ovat pelkkä kuluerä. On paljon valtion virastoja joiden virkamieskunta voidaan puolittaa tai lakkauttaa koko virasto, että mitään vahinkoa yhteiskunnalle tulisi. 
Ei ne ole poistuneet, ne on siirtyneet Helsinkiin
?
Kun maaherrat poistui, siirtyikö ne Helsinkiin. Älä viitti 
Joo, joku kappale virkoja on tietenkin ihan oikeasti lakannut myös olemasta ....
Oleellista on kumminkin se, että Helsingissä on kokoajan tullut uusia virkoja enempi, mitä maakunnissa on lakkautettu, eli virkakunta kasvaa kokoajan, ei supistu, mikä on ollut lakkautusten alkuperäinen tavoite.
Nämä toimintojen siirrot Helsingistä maakuntiin, on vain muutama prosentti siitä, mitä on virkoja siirretty maakunnista Helsinkiin.
Sinänsä vaikea yhtälö, virkamiehiä pitäisi vähentää ja toimintoja tehostaa, jostakin syystä vaan virkakunta lisääntyy ja toimintojen teho muuttuu lisäbyrokratiaksi

?
Suomessa on valtion virkamiehiä yhtä paljon kuin Ruotsissa, vaikka siellä on asukkaita kaksi kertaa enempi, eikä toi ylimääräinen väki selity pelkällä maan kaksikielisyydellä

?