Mikään ei ole yhtä hyvää lihaa kuin palvattu pukki.
Lieneekö Suomessa yhtään vuohenlihaan erikoistunutta tilaa
Lampaita syödään kuulemma paljonkin, mutta maku ei miellytä kaikkia. Mahtaisiko vuohissa piillä mahdollisuuksia. Vuohia on helppo käsitellä eikä niiden teurastuksessa tarvita "poppakonsteja".
Liha on erinomaista. On sitä tarjottu valtiojohdon edustusillallisellakin.
Teurastus varsinkin nuorten vuohien osalta vaatii vähän ennakkoharkintaa, vaikka kuin olis kokemusta lampaista.
Pulttipyssy ei oo varma keino.
Kilien juottokasvatus ei oo kannattavaa, eikä maitotilat anna kilien olla alla jotta maitotili ei menis. Pukkipojan keskimääräinen elinikä 2 tuntia.
Vanhempien vuohien saatavuus on niin ja näin, joskus on paljon ja joskus ei mitään. Vanha pukki maistuu petroolille, mutta sillekin on kysyntää. Markkinointi vaatii kielitaitoa ja eteläisten maiden markkinatapojen tuntemusta. Ruhot menis kyllä pieniks paloiks leikattuna luineen päivineen + sisuskalut ja vielä pääkin.
Eteläiset vuohirodut tarvii ruuaks pajua yms läpi talven.
Jos pelkästään teurasvuohiin keskittyis, voi ehkä saada ihan ok tilin.