Lainaus käyttäjältä: Tapani - 15.09.11 - klo:07:58Lainaus käyttäjältä: minä-itte - 15.09.11 - klo:07:54Lainaus käyttäjältä: Tapani - 15.09.11 - klo:07:48Lainaus käyttäjältä: emo-heikki - 15.09.11 - klo:07:46Yhteismetsissä on kyse kyllä siitä, että halutaan hidastaa metsätilojen pirstotumista ja luoda suurempia kokonaisuuksia, siitä on etua koko alan kannattavuutta ajatellen, kun käsitellään suurempia lohkoja kerrallaan, pitäisihän sen maaviljelijän tämmönen perusasia ymmärtää.No eräät eivät pysty minkäänlaiseen yhteistyöhön kenenkään kanssa. Siksi esim. yhteismetsiä vastustaa.Yhteismetsillä omistaja vieroitetaan metsistä...pirtillä odotetaan, että pikkuinen raha kolahtaa silloin tällöin tilille....jos sattuu "hoitotyökustannuksista" jotain jäämään. No tajuaako kehä kolmosen sisällä asuva omistaja sen enempää niistä metsä asioista yksinään omistaessa ? ? Osaako/pystyykö hän tekemään sille metsälleen mitään ? Tuleeko ne hoitokustannukset yksikköä kohti sen halvemmaksi kuin yhteismetsässä. Epäilen.Metsät pitäisikin saada metsäyrittäjille mm. estämällä tilojen pirstominen. Näin ei ole tapahtunut, koska metsät halutaan "edunvalvonnan" näppien alle.
Lainaus käyttäjältä: minä-itte - 15.09.11 - klo:07:54Lainaus käyttäjältä: Tapani - 15.09.11 - klo:07:48Lainaus käyttäjältä: emo-heikki - 15.09.11 - klo:07:46Yhteismetsissä on kyse kyllä siitä, että halutaan hidastaa metsätilojen pirstotumista ja luoda suurempia kokonaisuuksia, siitä on etua koko alan kannattavuutta ajatellen, kun käsitellään suurempia lohkoja kerrallaan, pitäisihän sen maaviljelijän tämmönen perusasia ymmärtää.No eräät eivät pysty minkäänlaiseen yhteistyöhön kenenkään kanssa. Siksi esim. yhteismetsiä vastustaa.Yhteismetsillä omistaja vieroitetaan metsistä...pirtillä odotetaan, että pikkuinen raha kolahtaa silloin tällöin tilille....jos sattuu "hoitotyökustannuksista" jotain jäämään. No tajuaako kehä kolmosen sisällä asuva omistaja sen enempää niistä metsä asioista yksinään omistaessa ? ? Osaako/pystyykö hän tekemään sille metsälleen mitään ? Tuleeko ne hoitokustannukset yksikköä kohti sen halvemmaksi kuin yhteismetsässä. Epäilen.
Lainaus käyttäjältä: Tapani - 15.09.11 - klo:07:48Lainaus käyttäjältä: emo-heikki - 15.09.11 - klo:07:46Yhteismetsissä on kyse kyllä siitä, että halutaan hidastaa metsätilojen pirstotumista ja luoda suurempia kokonaisuuksia, siitä on etua koko alan kannattavuutta ajatellen, kun käsitellään suurempia lohkoja kerrallaan, pitäisihän sen maaviljelijän tämmönen perusasia ymmärtää.No eräät eivät pysty minkäänlaiseen yhteistyöhön kenenkään kanssa. Siksi esim. yhteismetsiä vastustaa.Yhteismetsillä omistaja vieroitetaan metsistä...pirtillä odotetaan, että pikkuinen raha kolahtaa silloin tällöin tilille....jos sattuu "hoitotyökustannuksista" jotain jäämään.
Lainaus käyttäjältä: emo-heikki - 15.09.11 - klo:07:46Yhteismetsissä on kyse kyllä siitä, että halutaan hidastaa metsätilojen pirstotumista ja luoda suurempia kokonaisuuksia, siitä on etua koko alan kannattavuutta ajatellen, kun käsitellään suurempia lohkoja kerrallaan, pitäisihän sen maaviljelijän tämmönen perusasia ymmärtää.No eräät eivät pysty minkäänlaiseen yhteistyöhön kenenkään kanssa. Siksi esim. yhteismetsiä vastustaa.
Yhteismetsissä on kyse kyllä siitä, että halutaan hidastaa metsätilojen pirstotumista ja luoda suurempia kokonaisuuksia, siitä on etua koko alan kannattavuutta ajatellen, kun käsitellään suurempia lohkoja kerrallaan, pitäisihän sen maaviljelijän tämmönen perusasia ymmärtää.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/maataloustukien-leikkauksista-so*****-hallituksessa-1.2804Eihän tuo maatalouden säästö ole kuin puolet lomituskustannuksista. Missään muussa maailman maassa ei tunneta valtion kustantamaa lomitusjärjestelmää. Suomessa se on jäänne 1970-luvulta, jolloin Suomi oli täynnä pikkutiloja. Mm. S-L Anttilan aikana lisättiin lomapäiviä, samanaikaisesti muitten tuottajien tuloja leikattiin. Myös maidon kansalliseen lisähintaan on tullut koko ajan korotuksia. Myös yhteismetsien veronkorotus on oikeudenmukaista, mutta miksi niille jää edelleenkin muita alhaisempi vero? Miksi meillä ylipäätään suositaan näitä kolhoosimetsiä? Saadaan näille ämteekoolaisille firmoille töitä ja tuloja? ...samanlaista kuin ämteekoon vaatimus pystykauppojen kieltämisestä...
Lainaus käyttäjältä: minä-itte - 15.09.11 - klo:08:01Lainaus käyttäjältä: Tapani - 15.09.11 - klo:07:58Lainaus käyttäjältä: minä-itte - 15.09.11 - klo:07:54Lainaus käyttäjältä: Tapani - 15.09.11 - klo:07:48Lainaus käyttäjältä: emo-heikki - 15.09.11 - klo:07:46Yhteismetsissä on kyse kyllä siitä, että halutaan hidastaa metsätilojen pirstotumista ja luoda suurempia kokonaisuuksia, siitä on etua koko alan kannattavuutta ajatellen, kun käsitellään suurempia lohkoja kerrallaan, pitäisihän sen maaviljelijän tämmönen perusasia ymmärtää.No eräät eivät pysty minkäänlaiseen yhteistyöhön kenenkään kanssa. Siksi esim. yhteismetsiä vastustaa.Yhteismetsillä omistaja vieroitetaan metsistä...pirtillä odotetaan, että pikkuinen raha kolahtaa silloin tällöin tilille....jos sattuu "hoitotyökustannuksista" jotain jäämään. No tajuaako kehä kolmosen sisällä asuva omistaja sen enempää niistä metsä asioista yksinään omistaessa ? ? Osaako/pystyykö hän tekemään sille metsälleen mitään ? Tuleeko ne hoitokustannukset yksikköä kohti sen halvemmaksi kuin yhteismetsässä. Epäilen.Metsät pitäisikin saada metsäyrittäjille mm. estämällä tilojen pirstominen. Näin ei ole tapahtunut, koska metsät halutaan "edunvalvonnan" näppien alle. Ei niitä pidä kenenkään "saada", mikäli joku metsäyrittäjä niitä haluaa, niin sen pitää ostaa ne metsät, kuten pitää ostaa muidenkin suomalaisten, jos ei satu perimään niitä ?
Lainaus käyttäjältä: minä-itte - 15.09.11 - klo:08:01Lainaus käyttäjältä: Tapani - 15.09.11 - klo:07:58Lainaus käyttäjältä: minä-itte - 15.09.11 - klo:07:54Lainaus käyttäjältä: Tapani - 15.09.11 - klo:07:48Lainaus käyttäjältä: emo-heikki - 15.09.11 - klo:07:46Yhteismetsissä on kyse kyllä siitä, että halutaan hidastaa metsätilojen pirstotumista ja luoda suurempia kokonaisuuksia, siitä on etua koko alan kannattavuutta ajatellen, kun käsitellään suurempia lohkoja kerrallaan, pitäisihän sen maaviljelijän tämmönen perusasia ymmärtää.No eräät eivät pysty minkäänlaiseen yhteistyöhön kenenkään kanssa. Siksi esim. yhteismetsiä vastustaa.Yhteismetsillä omistaja vieroitetaan metsistä...pirtillä odotetaan, että pikkuinen raha kolahtaa silloin tällöin tilille....jos sattuu "hoitotyökustannuksista" jotain jäämään. No tajuaako kehä kolmosen sisällä asuva omistaja sen enempää niistä metsä asioista yksinään omistaessa ? ? Osaako/pystyykö hän tekemään sille metsälleen mitään ? Tuleeko ne hoitokustannukset yksikköä kohti sen halvemmaksi kuin yhteismetsässä. Epäilen.Metsät pitäisikin saada metsäyrittäjille mm. estämällä tilojen pirstominen. Näin ei ole tapahtunut, koska metsät halutaan "edunvalvonnan" näppien alle. Millä sinä pakotat sen muutaman kymmenen hehtaarin tilan omistajan myymään metsänsä "metsäyrittäjälle".
Metsät pitäisikin saada metsäyrittäjille mm. estämällä tilojen pirstominen. Näin ei ole tapahtunut, koska metsät halutaan "edunvalvonnan" näppien alle.
Viimeksi muokattu: 15.09.11 - klo:08:21 kirjoittanut minä-itte
Mielenkiitoinen tilasto löytyhttp://www.maanmittauslaitos.fi/sites/default/files/Yhteismetsat_kunnittain11042011.pdf
Lainaus käyttäjältä: Tapani - 15.09.11 - klo:08:07Mielenkiitoinen tilasto löytyhttp://www.maanmittauslaitos.fi/sites/default/files/Yhteismetsat_kunnittain11042011.pdfEi täälläpäin, Uusimaa noita kovin paljon ole. Silmään sattui ainoastaan Sipoo jossa 18 ha yhteismetsä(!). Vaikka minulla nyt metsää juuri ole niin suurin lohko on hieman isompi. Naapureilla samanlaiset vierellä. Todella hankala ja kallis hoidettava kun on pitkä ja kapea. Voisin suostua vaikka yhteismetsään muiden kanssa mutta tuskin muut tuota aukeaksi hakattua vesakkoa haluaisivat mukaan Jos kerran yhteismetsästä on jo muutenkin taloudellista hyötyä suuruuden ekonomian kannalta niin en ymmärrä miksi sitä pitää vielä verotuksellisesti suosia?
Pahinta sosialisointia on Ympäristöministeriön ja "edunvalvonnan" ajama jokamiesoikeuden "laajentaminen", mm. bisneksenteko toisen maaomaisuudella tulisi sallituksi.