Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Reikälevyn kuivaussiilo  (Luettu 3846 kertaa)

MPK

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 206
Reikälevyn kuivaussiilo
Onko näitä http://www.reikalevy.fi/kuivaussiilot.html  oikein toiminnnassa jossain ? Hinta kait reilusti halvempi kuin  "oikeissa" kuivaavissa siiloissa. Kuinkahan vaan mahtaa toimia..

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1603
Vs: Reikälevyn kuivaussiilo
Vähä epäilyttää  ::)

Kysyin esittelijältä kerran että millä te ootte varmistanu sen että koko siilo kiertää? Eli ettei sinne jää seinille sellaista tavaraa joka ei liiku mihinkään niin sain vastaukseksi että tottakai se koko siilo kiertää kun alhaalta tyhjätään ja nostetaan takaisin päälle  :D

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Reikälevyn kuivaussiilo
Kitkallisen putkivirtauksen periaatteen mukaan aivan laidoilla oleva tavara ei liiku lainkaan. Kun kuivuminenkin keskittyy keskiputken lähelle, siinä olevasta tavarasta tulee vieläkin herkemmin valuvaa. Tuolta muuten selviää, että seinillä on ilman poistumisreitit. Lonkalta heittäisin, että jos ilma kulkisi ulkokehältä sisäputkeen päin, voisi viljan virtaus toimiakin? Kohosysteemi on tietysti vaikea rakentaa laidoille, mutta sitä ei ehkä tarvittaisi jos yläosa olisi tiivis kuivauksen aikana ja poistopuolella olisi edes avustava alipaine.

Mepun omistajan AGI:n Keho ja Grain guard käyttävät joko sukkulan pätkää pohjaosassa, reikälevyä tai putkistoa pohjassa ja aina märän ilman poisto ylhäältä. Ei näytä olevan huolta kuorettumisesta alimmista jyvistä irronneen kosteuden tiivistyessä ylempiin kerroksiin ilman lämpötilan laskettua vettä sidottuaan. Jos toiminta on lähinnä jäähdytystuuletusta, ei ongelmaa ehkä ole, mutta tarjolla on myös lisälämpölähteitä, jotka pahentavat tuota ongelmaa?

http://www.aggrowth.com/edwardsgroup

Laittakaapa lista kaikista varastokuivureista, kun en tätäkään ollut itse bongannut.

Viimeksi muokattu: 22.08.11 - klo:20:21 kirjoittanut cosmic_cowboy

klapikasa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3118
Vs: Reikälevyn kuivaussiilo
Eikös noita on kongskilde kc? siiloja ollu vähän samantapaisia, paitsi et ei ollu kierrätystä ja puhallus tyhjennys. Niitä on myyty myös Suomeen. En löytänyt nyt netistä hyviä kuvia niistä. Puusta ulkopinta oli, reikälevy keskiputki ja ilmavirtaus vaakasuoraan ulos.

Viimeksi muokattu: 22.08.11 - klo:21:10 kirjoittanut klapikasa

-SS-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 19866
  • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: Reikälevyn kuivaussiilo
Meillä on Svea-Tuuri tuuletussiiloja kaksi kappaletta, suomulevyä sisäputki ja ulkopelti. Kuivattu on rehuviljaa ja leipäviljaakin onnistuneesti 70 -luvun alkupuolelta asti. Hankalaa se vähän on ja vaatii tarkkaa valvontaa. Kääntäminen pitää tehdä siten, että siilosta puretaan tavara pois ja laitetaan takaisin. Kierrättäminen ei todellakaan onnistu. Kuorettuma tulee ulkoreunaan ja tavara jää siihen paakuksi.

Viljakerroksen paksuus keskiputkesta reunaan noissa on noin 85 cm, on OK rehuviljoille, mutta hieman suuri rukiille. Potkuripuhaltimet korkeakierroksisia ja pahaäänisiä, mutta kestävät vastapainetta paremmin kuin matalakierrospuhaltimet..

Lisäksi meillä on Kongskilden kuivaussiilo, joka on osittain puurakenteinen, suomulevyalumiiniliuskat upotettuna pystylautojen väliin, 60 cm kerrokset kerrallaan. Viljakerroksen paksuus on noin 100 cm, ja se on melko paljon, vaikka puhaltimena on suurituottoinen keskipakopuhallin, kuivurinpuhaltimen kaltainen, ei siis sellainen lietsopuhallin.

Kyllä niillä on kuivaa viljaa saanut, pari erää syksyssä; keväällä täydennyskuivauksella on päästy sillä siiloon jääneellä lähes kymmeneen kosteudessa parin päivän tuuletuksella. Mut pitää olla puintikosteus mielellään alle 21 %. Kylmäilmakuivaus on nimenomaan tarkan miehen hommaa. Yleisin virhe on säästellä puhalluksessa, puhaltimen on käytävä koko ajan, niin kauan kunnes se märkä vyöhyke tulee pintaan, sitten vasta alkaa tasapainokosteuskäyrän kanssa pelailu.

Kyllä on itsellä tavoitteena laittaa hiukan automatiikkaa ja hyödyntää jälleen kylmän ilman kuivauskykyä, varsinkin syysviljoilla. Kypsyttää vihreätkin mainiosti. Yksi kokeilemisen arvoinen idea olisi nopeuttaa lämminilmakuivurin läpäisyä siten, että kuivaakin vain noin 15:een , jättää kuumaksi kylmäilmasiiloon ja alkaa puhaltaa vasta seuraavana päivänä kuumat pois. Tällä tavalla saa prosentin -kaksi pois ja säästää jäähdytysajassa.

Hyvää verrattuna tasokuivuriin: Pieni lattiapinta-alan tarve. Täyttö ja tyhjennys helppoa, ei tarvii tasoitella.
Huonoa, vaikea seurata kuivumisvyöhykkeen etenemistä, ei sovi märälle viljalle, ei voi täytellä vähitellen täyteen kerrospaksuuteen nin kuin tasokuivuria

-SS-