Tuotannon määrä ei vaikuta hintaan alentavasti. Katsokaapa naudan markkinatilannetta, alituotantoa joudutaan paikkaamaan tuonnilla jolloin tuontitavara määrittää hintatason ja hinta on todella huono. Tuotannon lisääminen parantaisi hintaa.
Mitä ne tuo ulkoa? Jauhelihaa ja muuta mössöä? Kotimaassa tulee liikaa tuota jauhelihaa ja muuta mössöä. Eli tuotantoa liikaa. Eikös HK:n pomokin juuri sanonut, että tuotantoa pitää supistaa. Niiden täytyy hukata markkinoille tuo ylijäämä, joka ei ole kannattavaa.
Tuotantoa vähemmäksi, jolloin tuon halppismössön määrä vähenee ja tappiot vähenee. Suomessa ei voida tehdä kannattavasti lihan jatkojalostusta. Jos täällä tuotetaan paljon, se täytyy teurastuksen jälkeen viedä ulos jalostettavaksi.
Tuotannon vähentäminen ei kyllä ratkaise mitään, sillä meillä on yhteinen maatalouspolitiikka EU:n kanssa ja jalostajatkin alkaa olla sellaisia, että laitoksia on ympäri Itämerta, eli ollaan aika vahvasti yhteisillä markkinoilla muutaman muun toimijan kanssa, tavara kyllä liikkuu aika helposti maasta toiseen.
Eikä sekään ole ratkaisu, että keskitytään vain niihin tuotteisiin, jotka on kaikista halvimpia kuten jauheliha, aina löytyy joku joka tekee vielä halvemmalla ...
Kyllä se on ainoa mahdollisuus, että jalostetaan pitemmälle ja sellaisia tuotteita, joista saa katetta riittävästi.