Suojattua rasvaa on markkinoilla 7 erilaatua. Osa on valkoista pulveria ja osa vähän kuin talia olisi pelletöity sahanpurun kanssa. Maku vaihtelee neutraalista pahaan
300 grammaan lisääminen/lehmä/päivä nostaa appeen
matemaattisesti laskettua väkevyyttä vähän yli prosentin. Esimerkiksi arvosta 0,97 ry/kgka -> 0,985 ry/kgka. Oleellisempaa homassa on kuitenkin se, että rasvalisällä saadaan viljan määrää pienennettyä -> tärkkelys alenee ja
usein appeen ruokinnallinen laatu paranee. Rehujen suhteet saadaan paremmiksi.
Shrekin esimerkki on kiinnostava ja noin hommassa voi hyvinkin käydä
Rasvan ongelma on sen hinta... Maksaa siis nykyään yli tonnin tonnilta... Ennen rasvan käyttöönottoa onkin syytä analysoida asia tarkkaan, jos ilman pärjää niin ei tuohon silloin kannata panostaa..