Suojattua rasvaa on markkinoilla 7 erilaatua. Osa on valkoista pulveria ja osa vähän kuin talia olisi pelletöity sahanpurun kanssa. Maku vaihtelee neutraalista pahaan
![:D](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/cheesy.gif)
300 grammaan lisääminen/lehmä/päivä nostaa appeen
matemaattisesti laskettua väkevyyttä vähän yli prosentin. Esimerkiksi arvosta 0,97 ry/kgka -> 0,985 ry/kgka. Oleellisempaa homassa on kuitenkin se, että rasvalisällä saadaan viljan määrää pienennettyä -> tärkkelys alenee ja
usein appeen ruokinnallinen laatu paranee. Rehujen suhteet saadaan paremmiksi.
Shrekin esimerkki on kiinnostava ja noin hommassa voi hyvinkin käydä
![;)](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/wink.gif)
Rasvan ongelma on sen hinta... Maksaa siis nykyään yli tonnin tonnilta... Ennen rasvan käyttöönottoa onkin syytä analysoida asia tarkkaan, jos ilman pärjää niin ei tuohon silloin kannata panostaa..