Olisin kiinnostunut ostamaan suoraan joltakin tilalta viljaa perheen ruokatarpeiksi. Jos ei muuta, niin edes niin, että aamupuuron voisi keittää. Mistä päin tälläistä kannattaisi lähteä etsimään ja mitä asioita säilyvyydessä ja käytettävyydessä kannattaa huomioida?
Itä-Helsingissä asutaan, mutta tarpeen tullen saa aina jostakin auton lainaksi, joten kai jokin isokin säkki tulisi kyseeseen, jos säilöntä huoneenlämmössä ei ole kovin monimutkaista.
Yleensä vilja puhdistetaan ja "karistetaan" (=on sitä irtoavan kuoren poistoa jyvistä, ei siis kuorintaa) ennen jauhamista ruoaksi. Tiloilta myytävä raakavilja ei välttämättä sovellu ihan sellaisenaan ruoanlaittoon. Tai voi sitä syödä, mutta mukana on pieniä jyviä, tikkuja ja kuorista irtoavaa mustaa mutua. Leivontalaatu ei ole välttämättä loistavaa ilman näitä toimenpiteitä.
Periaatteessa sun kannattaisi ostaa siis tuollaista viljaa. Myyjänä voisi olla joku mylly, joita Uudenmaan alueella varmasti on useita. Tuo mylly siis hoitaisi tuon puhdistuksen, lajittelun ja karistuksen. Mä en ottaisi pölisevää "tilaviljaa" mihinkään kerrostaloon, viljanpöly on maatalouden ikävin aine..