Niin kauan, kuin reilu alituotantotilanne jatkuu, on mieli täynnä toivoa premmista palkoista. Niin vaan on, että asiallista lampaanlihan tuotantoa pukkaa pikkuhiljaa lisää siinä kuin pienemmät kanalat ja sikalat häviävät. Tälläinen maltillinen kehitys on paras tapa laajentua. Yllättävän sitkeää porukkaa nuo lampurit. Alalla on vielä paljon niitä jotka ovat aloittaneet kahdeksankymmenluvullakin.
No miltäs näyttää, vieläkö lammas pitää pintansa ?
*Kyllä lammastalous vaikuttaa kohtalaisen toimivalta. Lammastukien taso täällä etelässäkin on sen verran kohtuullinen, että pelkkä viljanviljely samoilla hehtaareilla tuntuu varsin vaatimattomalta.
Itse asiassa seudulle on tullut muutamana lähivuonna useita huomattavan kokoisia katraita ja entiset suurentavat. Uusiakin aloittaa, mm MTK:n Hornborgkin alkaa lammastalouden. Hänellä jos jollakin pitäisi olla sisäpiirin tietoa. Minulla sitä on ollut vsta -79. Katraiden koot ovat helposti 2-300 uuhta nykyisin. Itselläni tarkka 245. Systeemi on viritetty niin, että sisäruokintakaudella yhtä karsinaa ruokitaan kerran neljässä päivässä säilörehulla. Poikimisaikaan sitten viljan syöttö on kaksi kertaa päivässä ja poikimisvalvontaa tarpeen mukaan. Kesällä aitalankojen vetämistä, rehuntekoa, punnituksia ja muutama laumansiirto yms. Rotuna sopivasti sikiävä lihaksikas, laadukas texel.