Sinä et ole tainnut nyt oikein sisäistää sitä, mitä se tuottavuus oikeasti tarkoittaa.
Mutta emo-heikki on?
Pidetään mahdollisimman paljon emoja (hengissä).
Mahdollisimman korkeilla (pohjoisilla) tuilla.
Mahdollisimman pienillä (rehu)kustannuksilla.
Ilman rakennuksia.
Tuotetaan mahdollisimman vähän lihaa.
Matka teurastamolle on mahdollisimman pitkä.
On tuottavuus kohdillaan...
Ei se ihan noin mene ...
Kun tuottavuus mitataan tehdyillä työtunneilla ja kulutetuilla panoksilla suhteessa tuottoon, maatalous vaan vääristää systeemin, kun on noi tuet, mutta periaate on kumminkin sama ...
Isoissa organsiaatioissa voi olla aikalailla heikompi tuottavuus, per kapita per tehty työtunti, kuin pienissä, tässä on pienyritysten kannattavuuden perusta.
Niin että kun hoitelee 20 emoa pohjoisilla tuilla kun toinen saa saman rahan jäämään käteen etelässä 200 emolle niin tuottavuus on molemmissa sama? Tai jopa parempi tuossa 20 emon pohjoisilla tuilla? Työtuntia kohti tulee enemmän lopputuotetta eli lihaa markkinoille?
Ei sinä nyt sekoitat ilmeisesti ihan tarkoituksella eri asioita ...
Tuet sotkee pakkaa se on totta, mutta ei niin paljon kuin luulet.
Normaalissa yritystmoinnnassa katsotaan sellaisia asioita, kuin mikä pääoma toimintaa sitoutuu, mikä on pääoman kiertonopeus, mikä kate myynnissä jne... monia asioita, ei pelkät tuet mitään ratkaise.
Tuottavuudessa nimenomaan pyritään tehostamaan näitä eri tekijöitä, yksi asia ei ratkaise monestikkaan ja aina nämä ovat lopulta yrityskohtaisia asioita.
Esim. paljonko sinä maksat pelloista vuokraa ja paljonko saat niihin tukia, niitäkin voidaan verrat eri tukialueiden kesken, mutta yhtä tärkeää on myös se, mikä on peltojen satotaso ja millä panostuksella, sekä työmäärällä.
Mikäli vljellään omia peltoja, niin slloin voidaan verrata myös pääoman tuottoprosentteja, silloiin satotasolle tulee merkitystä.
Kaikki eläintuotanto perustuu lopulta kasvituotantoon, joten monet asiat vaikuttaa tähänkin ...