Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Huittisten kokous / vaalipaneeli?  (Luettu 11447 kertaa)

Jorma Jaakkola

Eduskunnan hyväksymät lait

 Ei, kyllä ihan tämä tukiero ja sen vaiktukset ja kuka sen kaiken maksaa jne niin eikös se olisi sellaista hyvää vaalien edusohjelmaa?

 Ja kannattaako?


Suomessa ei kukaan voi asialle mitään.
Ei ellei Mauno Koiviston toimintaa nosteta esille.

Perusteluiksi liitän seuraavat tekstit virallisista valtionhallinnon asiakirjoista:

HE 135-1994 (EU-liittymislaki, maatalouden päätösvallan luovuttaminen, sivu 36):

5.1.3.1. Maatalous

Maatalouspolitiikan tavoitteet ja periaatteet

EY:n yhteisen maatalouspolitiikan tavoitteet on määritelty EY:n perustamissopimuksessa. Tavoitteita ovat maatalouden tuottavuuden li­sääminen, maatalousväestön kohtuullinen elin­taso, markkinoiden vakauttaminen, elintarvike­huollon turvaaminen sekä kohtuulliset kulutta­jahinnat. EY:lle on annettu yksinomainen toi­mivalta maatalouspolitiikan tavoitteiden to­teuttamiseksi. Jäsenvaltiot eivät voi noudattaa kansallista maatalouspolitiikkaa.


HE 149-1994 (Yhteisön maatalouspolitiikan voimaansaattaminen)
 
Sitaatti kohdasta ”1.2. Euroopan yhteisön (EY) yhteinen maatalouspolitiikka ja lainsäädäntö”:

Euroopan yhteisöjen lainsäädäntö

EY:lle on annettu yksinomainen toimivalta maatalouspolitiikan tavoitteiden toteuttamiseksi. Jäsenvaltiot eivät voi noudattaa kansallista maatalouspolitiikkaa tai antaa kansallisia säännöksiä asioista, joista on säännelty yhteisötasolla.

EY:n yhteistä maatalouspolitiikkaa säännellään pääasiassa asetuksilla, mutta myös direktiiveillä ja päätöksillä. Yhteistä maatalouspolitiikkaa sääntelevät asetukset sekä niiden nojalla annetut päätökset ovat jäsenyyden toteutuessa sellaisenaan Suomea sitovia ja tulevat ilman erillistä voimaanpanoa välittömästi sovellettaviksi.”

--

Kommenttini edellisiin sitaatteihin:

EU-jäsenyyden aikana tiedotusvälineet ovat antaneet kuvan, että maatalousministerit ovat käyneet kovia neuvotteluja. Totuus on, että ” EY:lle on annettu yksinomainen toi­mivalta maatalouspolitiikan tavoitteiden toteuttamiseksi.”

Kansanedustajien eteen tuotiin 2.11.1994 puoli metriä korkea pino paperia.
Väitän, että kukaan kansanedustajista ei ennen äänestystä ehtinyt lukea kyseisen pinkan lakien tekstejä.

Sitä, että kaikki maatalousartilat olisivat vain siirtymäkauden sopimuksia, ei EU-liittymislakien teksteistä löydy.

Viimeksi muokattu: 18.01.11 - klo:08:46 kirjoittanut Jorma Jaakkola

Husokki

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2537
  • Mikä sielä pistää vastaan, köyhyyskö?
Vs: Huittisten kokous / vaalipaneeli?
Koska meinaatte järjestää uuden Huittisten kokouksen?
Käteinen ratkasee

Jorma Jaakkola

Vielä sitaatit lakiteksteistä
Sitaatti liittymislain 135-94 kohdasta ”Voimaantulo”:

”3. Säätämisjärjestys

Eduskunnalle annettu ehdotus laiksi Suomen liittymisestä Euroopan unioniin tehdyn sopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä käsitellään valtiopäiväjärjestyksen 69 §:n 1 momentin mukaisesti supistetussa perustuslainsäätämisjärjestyksessä. Ehdotuksen mukaan ratifioimalla liittymissopimuksen Suomi sitoutuisi Euroopan yhteisöjen toimialoilla sellaisiin alkuperäisten sopimusten määräyksiin, jotka ovat ristiriidassa perustuslakien eräiden säännösten kanssa. Säätämisjärjestykseen liittyviä näkökohtia on selostettu tarkemmin mainitussa hallituksen esityksessä.

Ehdotus laiksi maa- ja puutarhatalouden kansallisista tuista sisältää Euroopan yhteisöjen komission toimeenpanovaltaan kuuluvia toimenpiteitä. Kun ehdotuksella laiksi Suomen liittymisestä Euroopan unioniin tehdyn sopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä toimivallan siirrot EY:n toimielimille tehdään mahdolliseksi valtiopäiväjärjestyksen 69 §:n 1 momentin mukaisessa säätämisjärjestyksessä, ehdotus laiksi maa- ja puutarhatalouden kansallisista tuista voidaan käsitellä valtiopäiväjärjestyksen 66 §:n mukaisessa säätämisjärjestyksessä.”

 
HE 135-1994, sivu 666:

”Säätämisjärjestys

Ehdotus laiksi Suomen liittymisestä Euroopan unioniin tehdyn sopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä olisi käsiteltävä valtiopäiväjärjestyksen 69 §:n 1 momentin mukaisessa supistetussa perustuslainsäätämisjärjestyksessä. Ratifioimalla liittymissopimuksen Suomi sitoutuisi Euroopan yhteisöjen toimialoilla sellaisiin alkuperäisten sopimusten määräyksiin, jotka ovat ristiriidassa perustuslakien eräiden säännösten kanssa.

Unionin toimielimille kuuluva säädösvalta perustuu yhteisöjen perustamissopimusten toimielinten tehtäviä ja päätöksentekoa koskeviin määräyksiin. Tämä säädösvalta sisältää yhteisöjen toimivaltaan kuuluvissa kysymyksissä kelpoisuuden antaa sekä Suomessa suoraan sovellettavia oikeussäännöksiä että säännöksiä, jotka velvoittavat suomalaista lainsäätäjää joko antamaan tiettyjä tavoitteita toteutettavia säädöksiä (direktiivi) taikka pidättymään tietynsisältöisten säädösten antamisesta (mm. säädökset, jotka ovat yhteisön säädösten kanssa ristiriidassa, tai yhteiselle politiikalle haitaksi).

Järjestely on ristiriidassa hallitusmuodon mukaan eduskunnalle ja tasavallan presidentille kuuluvan säädösvallan kanssa.”

--

Kommentti:

Vaikka järjestely oli "ristiriidassa hallitusmuodon mukaan eduskunnalle ja tasavallan presidentille kuuluvan säädösvallan kanssa" ... ei Koiviston ohjeistama oikeuskansleri nähnyt mitään estettä lain voimaansaattamiselle.

Oppositiossa olleet demarit olivat asiasta mielissään. Kerrankin saadaan löydä maataloutta oikein kunnolla.

Viimeksi muokattu: 18.01.11 - klo:09:12 kirjoittanut Jorma Jaakkola

Jorma Jaakkola

Jäätteenmäki ja supistettu säätämisjärjestys
Oikeusministerinä ollut Anneli Jäätteenmäki joutuu ikävään asemaan lakien säätämisestä valtiopäiväjärjestyksen 69 §:n 1 momentin mukaisessa supistetussa perustuslainsäätämisjärjestyksessä.

Kyseisestä säätämisjärjestyksestä on olemassa kymmenien kansanedustajien allekirjoittama kirjallinen kysymys, johon Jäätteenmäki vastasi.

Tämän ns. supistettu säätämisjärjestys on tie, jonka valmistamista johti Koiviston ohjeistama Tiitinen, Supon entinen johtaja.

Arto Ojakoski

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6
Vs: Huittisten kokous / vaalipaneeli?
Keskustelun avaaja on oikeassa, nyt on erinomainen ajankohta nostaa asia esille ja miettiä jatkotoimia. Vaalien jälkeen olemme taas menettäneet mahdollisuutemme vaikuttaa.

Facebookissa voi liittyä perustamaani ryhmään "Oikeutta 141-alueen maatalousyrittäjille", osoitteessa http://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=106457556042564.
Seuraavassa ryhmän kuvaus:

"Nimi:
    Oikeutta 141-tukialueen maatalousyrittäjille
Luokka:
    Yhteiset kiinnostuksenkohteet - Ajankohtaiset tapahtumat
Kuvaus:
    Tämä ryhmä on perustettu 141-tukialueen maatalousyrittäjien tueksi heidän kamppaillessaan oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja elinkeinonsa säilymisen puolesta.

    Suomen tullessa EU-jäseneksi vuonna 1995 Suomi jaettiin kansallisten maataloustukien osalta kahteen perusteiltaan erilaiseen tukialueeseen (artiklat 141 ja 142). Tukialueiden raja kulkee Suomen halki Porista Lappeenrantaan. Rajan eteläpuoli kuuluu 141-tuen piiriin ja rajan pohjoispuoli 142-tuen piiriin.

    Vuonna 1994 käydyissä liittymisneuvotteluissa EU halusi Suomen jäsenekseen, mutta ei olisi hyväksynyt eteläiselle Suomelle kansallista tukea. EU-juristien taitavasta muotoilukyvystä johtuen liittymissopimus jäi 141-tuen osalta tulkinnanvaraiseksi ja epäselväksi. Tämä palveli toisaalta poliittista tarkoituksenmukaisuutta, koska suomalaisille päättäjille oli elintärkeää, että heidän koettiin pelastaneen etelän viljelijät ja estäneen ratkaisun, joka olisi luonut perusteettoman kannattavuusrajan. EU-komissio on kuitenkin tulkinnut 141-tuen laskevaksi ja poistuvaksi, kun taas 142-tuki on pysyväluonteista. Eteläisen tukialueen kutistuva ja vuonna 2013 päättyvä 141-tuki ja pohjoisen tukialueen pysyvä 142-tuki ovat synnyttäneet järjenvastaisen ja oikeusvaltion periaatteita rikkovan tukierotilanteen, jossa tukierot tilatasolla ovat kymmeniä tuhansia euroja vuodessa. Tällainen tukiero ei ole perusteltavissa olosuhde-eroilla.

    Suomen ja EU-komission välillä 141-tukineuvotteluja on käyty vuosina 1999, 2003 ja 2007. Vasta näiden neuvottelujen yhteydessä 141-alueen viljelijöille alkoi selvitä, että heidät oli petetty. Joka kerta Suomi on epäonnistunut neuvotteluissa ja asiaa on tulkittu pelkästään EU-komission näkökulmasta, eikä sopimuksen tulkinnanvaraisuutta ole viety esimerkiksi Eurooppa-oikeuteen. Suomen peruslähtökohta oli kuitenkin pysyvän luonnonhaitan korvaaminen myös 141-tukialueella.

    Tukiero-ongelman vuoksi kotieläintuotanto on siirtymässä pohjoiselle tukialueelle, koska 141-tukialueella tuotanto ei enää kannata. Samalla vaarantuu koko elintarvikehuoltovarmuutemme ja elintarviketeollisuutemme ja Suomi avaa ovensa tuontiruualle, jonka puhtaudesta, alkuperästä ja gmo-vapaudesta ei voida antaa varmuutta."

Yhteistyöterveisin Ikaalisista Arto Ojakoski

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Vs: Huittisten kokous / vaalipaneeli?
Ei taida kannattavuus parantua AB-alueella vaikka C-alueelle laitettais vientitulli. Hinta määräytyy täysin maailmalta.
Siis lihan ja viljan hinta.

Viimeksi muokattu: 18.01.11 - klo:14:24 kirjoittanut bdr-529

Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

bobbari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2642
  • Sosiaalinen erakko
Vs: Huittisten kokous / vaalipaneeli?
Mutta vaikka se maailmanmarkkinahinta olisi kuinka naurettava tahansa, niin C-tukialueella pystytään vielä
tuottamaan kannattavasti...       Minkäköhän takia  ??? ???

Jos tämä C-alue olisi äänestänyt vastaan EU:n liittymisäänestyksessä, niin todennäköisesti Suomi ei olisi päässyt
EU:n jäseneksi.
Tämä reilu pohjoinen tuki tavallaan järjesti Suomen EU:n jäseneksi.
 :'( :'( :'( :'(
Tuskahiki on köyhän sauna...

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Huittisten kokous / vaalipaneeli?
Jorma tulee varmaan pitämään muutaman puheenvuoron asiasta, kun kauniisti pyydätte ...

Aulis Anttila

  • Vieras
Ratkaisijat...
Jos tämä C-alue olisi äänestänyt vastaan EU:n liittymisäänestyksessä, niin todennäköisesti Suomi ei olisi päässyt EU:n jäseneksi.

EU-jäsenyyden päättivät toteuttaa Mauno Koivisto ja Esko Tuho-Aho... siinä komplotissa eivät tundrapellejen äänestelyt painaneet pätkääkään  :P :P :P

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Vs: Huittisten kokous / vaalipaneeli?
Mutta vaikka se maailmanmarkkinahinta olisi kuinka naurettava tahansa, niin C-tukialueella pystytään vielä
tuottamaan kannattavasti...       Minkäköhän takia  ??? ???

Jos tämä C-alue olisi äänestänyt vastaan EU:n liittymisäänestyksessä, niin todennäköisesti Suomi ei olisi päässyt
EU:n jäseneksi.
Tämä reilu pohjoinen tuki tavallaan järjesti Suomen EU:n jäseneksi.
 :'( :'( :'( :'(
Vastaan äänestin, niinkuin monimuukin viljelijä tukialueesta riippumatta, vaikka ei asiasta paljon silloin ymmärtänyt. Intuitiolla mentiin ja näköjään oikissa oltiin.
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

Aulis Anttila

  • Vieras
Oikeassa...
Mutta vaikka se maailmanmarkkinahinta olisi kuinka naurettava tahansa, niin C-tukialueella pystytään vielä tuottamaan kannattavasti... Minkäköhän takia  ??? ??? Jos tämä C-alue olisi äänestänyt vastaan EU:n liittymisäänestyksessä, niin todennäköisesti Suomi ei olisi päässyt EU:n jäseneksi. Tämä reilu pohjoinen tuki tavallaan järjesti Suomen EU:n jäseneksi.  :'( :'( :'( :'(
Vastaan äänestin, niinkuin monimuukin viljelijä tukialueesta riippumatta, vaikka ei asiasta paljon silloin ymmärtänyt. Intuitiolla mentiin ja näköjään oikissa oltiin.

Juu... oikeassapa hyvinkin... jäsenyys toteutui - ja se on ollut onneksi Isänmaalle  ;D ;D ;D

Lehtimäki

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16901
Vs: Oikeassa...
Mutta vaikka se maailmanmarkkinahinta olisi kuinka naurettava tahansa, niin C-tukialueella pystytään vielä tuottamaan kannattavasti... Minkäköhän takia  ??? ??? Jos tämä C-alue olisi äänestänyt vastaan EU:n liittymisäänestyksessä, niin todennäköisesti Suomi ei olisi päässyt EU:n jäseneksi. Tämä reilu pohjoinen tuki tavallaan järjesti Suomen EU:n jäseneksi.  :'( :'( :'( :'(
Vastaan äänestin, niinkuin monimuukin viljelijä tukialueesta riippumatta, vaikka ei asiasta paljon silloin ymmärtänyt. Intuitiolla mentiin ja näköjään oikissa oltiin.

Juu... oikeassapa hyvinkin... jäsenyys toteutui - ja se on ollut onneksi Isänmaalle  ;D ;D ;D

puolestäänestäneet saavat sitten maksaa nuo 16 miljd  avustuskulutkin 8)

iskra

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 11786
Vs: Oikeassa...


Juu... oikeassapa hyvinkin... jäsenyys toteutui - ja se on ollut onneksi Isänmaalle  ;D ;D ;D
[/quote]

 Perustelut??

Aulis Anttila

  • Vieras
Vastaus...
Juu... oikeassapa hyvinkin... jäsenyys toteutui - ja se on ollut onneksi Isänmaalle  ;D ;D ;D
Perustelut??
[/quote]

Katso ympärillesi... tutustu Isänmaahasi  :P :P :P

Jorma Jaakkola

Mikä ero ETA:lla ja EU:lla?
'

Mikä ero on ETA-jäsenyydellä ja EU-jäsenyydellä?

Tämän kysymyksen vastauksessa on ratkaisun avain.