Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Vakuumipakkauskoneet  (Luettu 17108 kertaa)

rene

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5964
Vakuumipakkauskoneet
Vakuumipakkauksia olisi tarpeen tehdä, olen hiukan katsellut noita koneita...   Tuo malli nyt varsinkin kiinnostaa, erä lehden testivoittajalaitteen parannettu versio, kaksinkertaisella hitsaussaumalla.  Onkohan noissa eroja käytännössä? Nopeus tietysti olisi plussaa mutta luotettava automaattinen toiminta kuitenkin tärkeintä.  Onko koneita raadilla käytössä ??? ???http://www.vakuumi.fi/lava-v300-premiumline-p-140.html

mlahti

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2445
Vs: Vakuumipakkauskoneet
meillä on myllypostin TCL330, eikä siitä ole pahaa sanottavaa..

http://www.myllyposti.fi/

rene

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5964
Vs: Vakuumipakkauskoneet
Ja pussukat tietysti. Ei ole aiemmin tullut mieleenkään että noita voi monta kertaa käyttää. En tiedä voiko varmuudella mutta onko pusseissa eroja?http://www.vakuumi.fi/2030-vakuumipussit-p-127.html

mlahti

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2445
Vs: Vakuumipakkauskoneet
Ja pussukat tietysti. Ei ole aiemmin tullut mieleenkään että noita voi monta kertaa käyttää. En tiedä voiko varmuudella mutta onko pusseissa eroja?http://www.vakuumi.fi/2030-vakuumipussit-p-127.html

meillä myllypostin pussit. kalliitahan nuo ovat mutta paksuja. kaveri oli jostain hommannu halvempia mutta net oli paljon ohkasempia.

rene

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5964
Vs: Vakuumipakkauskoneet
Ei se hinta nyt ihan paha ole pussilla. Riippuu mihin vertaa, purkit tuplasti kalliimpia ja pussit kolme kertaa suurempia. Onhan purkkejakin olemassa isompia kun 400g mutta ei se juuri auttaisi.   Tietysti jos halvempi pussi ajaa saman asian niin sitten niitä :D   Paksumpi pussi on helpommin hitsattavissa mutta jos on kaksinkertainen hitsaus niin tuskin se on ongelma.
 Onko tuo sinun kone miten automaattinen? :) 

PR

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 715
Vs: Vakuumipakkauskoneet
Olen ymmärtänyt, että mitä halvempi kone, sitä kalleempia pusseja joutuu käyttämään. Ei se taida ihan suoraviivaisesti niin mennä, mutta oikein halpoihin härveleihin saattaa joutua ostamaan ihan omat pussinsa. Uudelleen käyttö on hiukan outo ajatus. Milläs tuollaisen saa niin puhtaaksi pestyä ja kuivatettua. Seuraava käyttötarvehan saattaa olla monen kuukauden päästä.

Vakuumikoneen hankinta on ollut kanssa aika kauan suunnitelmissa. Riistan kanssa pelatessa en ole kuitenkaan oikein vakuuttunut sen ylivertaisuudesta. Hirvieläinten liha säilyy vuosia pakkasessa ihan normipusseillakin. Puhtaushan siinä hommassa on puoli ruokaa ja sitä ei vakuumikonekaan miksikään muuta. Sellainen tiskipöydän yläkaapin alle ruuvattu käsipummpu muutama vuosi sitten jostain hankittiin. Sillä imastaan enimmät ilmat pois ennen pussin solmimista.

Vaan kyllä se tollanen vaakumihärpäke pitää itekin ihan uskottavuuden nimissä joskus hommata.  :D

rene

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5964
Vs: Vakuumipakkauskoneet
Olen ymmärtänyt, että mitä halvempi kone, sitä kalleempia pusseja joutuu käyttämään. Ei se taida ihan suoraviivaisesti niin mennä, mutta oikein halpoihin härveleihin saattaa joutua ostamaan ihan omat pussinsa. Uudelleen käyttö on hiukan outo ajatus. Milläs tuollaisen saa niin puhtaaksi pestyä ja kuivatettua. Seuraava käyttötarvehan saattaa olla monen kuukauden päästä.

Vakuumikoneen hankinta on ollut kanssa aika kauan suunnitelmissa. Riistan kanssa pelatessa en ole kuitenkaan oikein vakuuttunut sen ylivertaisuudesta. Hirvieläinten liha säilyy vuosia pakkasessa ihan normipusseillakin. Puhtaushan siinä hommassa on puoli ruokaa ja sitä ei vakuumikonekaan miksikään muuta. Sellainen tiskipöydän yläkaapin alle ruuvattu käsipummpu muutama vuosi sitten jostain hankittiin. Sillä imastaan enimmät ilmat pois ennen pussin solmimista.

Vaan kyllä se tollanen vaakumihärpäke pitää itekin ihan uskottavuuden nimissä joskus hommata.  :D
Hyvä keino on myös elmukelmu. Siihen ensin kietoo kimpaleet tai jauhelihat ja sen jälkeen vielä jokin suojapussi niin on aika hyvä. Ei vaan helpolla tunnista mikä tuote on kyseessä kun kaikki muotoutuu kivan pyöreäksi. Halpaakin tuo on ja riittävän ilmatiivis pakastukseen. Tuo vakuumi on siitä hyvä että sen voi keittää :)
 Tuo katselemani kone tekee kaksi saumaa joten ehkä hiukan kärsii vaurioituneen tai "päivänvaloa nähneen" pussin :)

PR

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 715
Vs: Vakuumipakkauskoneet
Olen ymmärtänyt, että mitä halvempi kone, sitä kalleempia pusseja joutuu käyttämään. Ei se taida ihan suoraviivaisesti niin mennä, mutta oikein halpoihin härveleihin saattaa joutua ostamaan ihan omat pussinsa. Uudelleen käyttö on hiukan outo ajatus. Milläs tuollaisen saa niin puhtaaksi pestyä ja kuivatettua. Seuraava käyttötarvehan saattaa olla monen kuukauden päästä.

Vakuumikoneen hankinta on ollut kanssa aika kauan suunnitelmissa. Riistan kanssa pelatessa en ole kuitenkaan oikein vakuuttunut sen ylivertaisuudesta. Hirvieläinten liha säilyy vuosia pakkasessa ihan normipusseillakin. Puhtaushan siinä hommassa on puoli ruokaa ja sitä ei vakuumikonekaan miksikään muuta. Sellainen tiskipöydän yläkaapin alle ruuvattu käsipummpu muutama vuosi sitten jostain hankittiin. Sillä imastaan enimmät ilmat pois ennen pussin solmimista.

Vaan kyllä se tollanen vaakumihärpäke pitää itekin ihan uskottavuuden nimissä joskus hommata.  :D
Hyvä keino on myös elmukelmu. Siihen ensin kietoo kimpaleet tai jauhelihat ja sen jälkeen vielä jokin suojapussi niin on aika hyvä. Ei vaan helpolla tunnista mikä tuote on kyseessä kun kaikki muotoutuu kivan pyöreäksi. Halpaakin tuo on ja riittävän ilmatiivis pakastukseen. Tuo vakuumi on siitä hyvä että sen voi keittää :)
 Tuo katselemani kone tekee kaksi saumaa joten ehkä hiukan kärsii vaurioituneen tai "päivänvaloa nähneen" pussin :)

Siihen täytyykin liimata sellainen tarra, johon laittaa lajin, laadun ja vuosiluvun. Ei niitä muutenkaan millään tahdo tunnistaa. Meillä on ollut Tubberwaren valmiita tarroja, mutta kaippa tuossa menisi maalarinteippikin.

Ei kyllä hirveästi tule keittolihaa tehtyä, joten keitto-ominaisuudet ei oikein vakuuta. Mutta jos pistäisi haarukalla pari reikää ja uuniin. Panisi vaikka sipulit ja porkkanat jo pakastaessa valmiiksi, niin olisi valmis eines.  :D

JiiPee42

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3627
Vs: Vakuumipakkauskoneet
miulla on HongKongista ostettu ....muistaakseni 86€ maksanu vakuumikone....nyt kahtena syksynä hirvenlihat sillä laitettu pakkaseen...hyvä ja halpa keksintö........nimeltään muistaakseni FoodMaster......

jussij

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 159
Vs: Vakuumipakkauskoneet
Hei seis seis nyt!

Mihinkä käyttöön Te niitä vakuumikoneta hankitte?

Tätä laitetta käytetään pääasiassa lihan raakakypsyttämiseen.
Haluttu kappale vakumoidaan ja laitetaan raakakypsymään viileään (+0 - +4 astetta) kappaleen koosta riippuen 3-4 viikkoa. Ei saa jäätyä.

Raakakypsyttämisen jälkeen liha voidaan käyttää tai pakastaa tulevaa tarvetta odottamaan. Isot kappaleet (yli 3 kg) olen raakakypsyttämisen jälkeen leikannut pienemmiksi ja pakastanut sitten.

Jauheliha käytetään tai pakastetaan ilman mitään vakumointia mahdollisimman nopeasti.

Arvokala voidaan vakumoida pakastamista varten jos säilytysaika tulee olemaan pitkä.

Tapani

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4372
Vs: Vakuumipakkauskoneet
Hei seis seis nyt!

Mihinkä käyttöön Te niitä vakuumikoneta hankitte?

Tätä laitetta käytetään pääasiassa lihan raakakypsyttämiseen.
Haluttu kappale vakumoidaan ja laitetaan raakakypsymään viileään (+0 - +4 astetta) kappaleen koosta riippuen 3-4 viikkoa. Ei saa jäätyä.

Raakakypsyttämisen jälkeen liha voidaan käyttää tai pakastaa tulevaa tarvetta odottamaan. Isot kappaleet (yli 3 kg) olen raakakypsyttämisen jälkeen leikannut pienemmiksi ja pakastanut sitten.

Jauheliha käytetään tai pakastetaan ilman mitään vakumointia mahdollisimman nopeasti.

Arvokala voidaan vakumoida pakastamista varten jos säilytysaika tulee olemaan pitkä.
Eiköhän jokainen saa tehä sillä vakuumikoneella mitä lystää  ;D

PR

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 715
Vs: Vakuumipakkauskoneet
Hei seis seis nyt!

Mihinkä käyttöön Te niitä vakuumikoneta hankitte?

Tätä laitetta käytetään pääasiassa lihan raakakypsyttämiseen.
Haluttu kappale vakumoidaan ja laitetaan raakakypsymään viileään (+0 - +4 astetta) kappaleen koosta riippuen 3-4 viikkoa. Ei saa jäätyä.

Raakakypsyttämisen jälkeen liha voidaan käyttää tai pakastaa tulevaa tarvetta odottamaan. Isot kappaleet (yli 3 kg) olen raakakypsyttämisen jälkeen leikannut pienemmiksi ja pakastanut sitten.

Jauheliha käytetään tai pakastetaan ilman mitään vakumointia mahdollisimman nopeasti.

Arvokala voidaan vakumoida pakastamista varten jos säilytysaika tulee olemaan pitkä.
Eiköhän jokainen saa tehä sillä vakuumikoneella mitä lystää  ;D

Saa kyllä. Mutta jussi on oikialla jäljillä. Normaalissa ammutaan-suolistetaan/nyljetään-riiputetaan-paloitellaan-pakastetaan systeemillä vakumointi sinällään on varsin turhaa. Raakakypsytykseenhän tuota lähinnä käytetään tai tapauksissa, kun ei heti (riiputuksen jälkeen) haluta/voida pakastaa. Mutta kukin käyttää, miten haluaa.

Olen muuten raakakypsytyksestä kuullut sellaisenkin reseptin, että valkohäntäpeuran paistit laitetaan saaviin ja niiden päälle vesipussi tiiviisti painoksi. Sillälailla, että on vähän niin kuin ilmatiivis myös. Sitten kun alkaa haisemaan, niin uuniin tms. On kuulemma hyvää. Ei ole tullut mieleenkään kokeilla, mutta jos joku haluaisi mureaa lihaa...  :D

mlahti

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2445
Vs: Vakuumipakkauskoneet
Hei seis seis nyt!

Mihinkä käyttöön Te niitä vakuumikoneta hankitte?

Tätä laitetta käytetään pääasiassa lihan raakakypsyttämiseen.
Haluttu kappale vakumoidaan ja laitetaan raakakypsymään viileään (+0 - +4 astetta) kappaleen koosta riippuen 3-4 viikkoa. Ei saa jäätyä.

Raakakypsyttämisen jälkeen liha voidaan käyttää tai pakastaa tulevaa tarvetta odottamaan. Isot kappaleet (yli 3 kg) olen raakakypsyttämisen jälkeen leikannut pienemmiksi ja pakastanut sitten.

Jauheliha käytetään tai pakastetaan ilman mitään vakumointia mahdollisimman nopeasti.

Arvokala voidaan vakumoida pakastamista varten jos säilytysaika tulee olemaan pitkä.
Eiköhän jokainen saa tehä sillä vakuumikoneella mitä lystää  ;D

Saa kyllä. Mutta jussi on oikialla jäljillä. Normaalissa ammutaan-suolistetaan/nyljetään-riiputetaan-paloitellaan-pakastetaan systeemillä vakumointi sinällään on varsin turhaa. Raakakypsytykseenhän tuota lähinnä käytetään tai tapauksissa, kun ei heti (riiputuksen jälkeen) haluta/voida pakastaa. Mutta kukin käyttää, miten haluaa.

Olen muuten raakakypsytyksestä kuullut sellaisenkin reseptin, että valkohäntäpeuran paistit laitetaan saaviin ja niiden päälle vesipussi tiiviisti painoksi. Sillälailla, että on vähän niin kuin ilmatiivis myös. Sitten kun alkaa haisemaan, niin uuniin tms. On kuulemma hyvää. Ei ole tullut mieleenkään kokeilla, mutta jos joku haluaisi mureaa lihaa...  :D

tohon mureutukseen mie koneen ostin. mutta ny ku se on niin kaikki lihat vedän vakuumiin. jauheliha on hetkessä sula ku pakkaa lätyskäksi ja sulattaa tiskialtaassa vesihauteessa.

toi myllypostin kone ei ole automaattinen muutakuin säädetyn saumausajan jälkeen pysähtyy. tekee vain yhden sauman mutta mie olen saumannut pussit 2-3 kertaan.

pakkohan pusseihin on kirjoitaa mitä niissä on että tietää koska pakattu ja mitä paikkaa. arvo-osat olen mureuttanut jääkaapissa n. +2 4-5 viikkoa.. jauhelihat välittömästi pakkaseen.

rene

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5964
Vs: Vakuumipakkauskoneet
Hei seis seis nyt!

Mihinkä käyttöön Te niitä vakuumikoneta hankitte?

Tätä laitetta käytetään pääasiassa lihan raakakypsyttämiseen.
Haluttu kappale vakumoidaan ja laitetaan raakakypsymään viileään (+0 - +4 astetta) kappaleen koosta riippuen 3-4 viikkoa. Ei saa jäätyä.

Raakakypsyttämisen jälkeen liha voidaan käyttää tai pakastaa tulevaa tarvetta odottamaan. Isot kappaleet (yli 3 kg) olen raakakypsyttämisen jälkeen leikannut pienemmiksi ja pakastanut sitten.

Jauheliha käytetään tai pakastetaan ilman mitään vakumointia mahdollisimman nopeasti.

Arvokala voidaan vakumoida pakastamista varten jos säilytysaika tulee olemaan pitkä.
Onko jotain etua raakakypsentää kappaleita yli kolmikiloisina, varsinkaan jos niitä joutuu sitten pilkkoa ja pakata uudelleen ennen pakastusta? Tuo raakakypsennys on todella yksi pointti asiassa.
   Miksi ihmeessä ei jauhelihaa vakuumiin pakata ??? Olen ajatellut että juurikin jauhelihan pakkaamiseen sopii erinomaisesti, köntti karkeasti jauhettua jauhelihaa pussin pohjalle ja ilmat pihalle ja pakkaseen. En tiedä mistä johtuu mutta hienoksi kahteen kertaan jauhetusta lihasta ei tule yhtä hyvää ruokaa kun karkeammasta, mahtaako säilyä hienompi huonommin ???   Ainakin 2/3 meillä jauhetaan ihmisten syötävistä lihoista. :)

rene

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5964
Vs: Vakuumipakkauskoneet
Tuohon pussiin on helppo lyödä leima mitä sisältää ja koska pakattu. Ja jos sattuu osata kirjoittaa niin tussilla myös on helppo merkitä ::)