Hei seis seis nyt!
Mihinkä käyttöön Te niitä vakuumikoneta hankitte?
Tätä laitetta käytetään pääasiassa lihan raakakypsyttämiseen.
Haluttu kappale vakumoidaan ja laitetaan raakakypsymään viileään (+0 - +4 astetta) kappaleen koosta riippuen 3-4 viikkoa. Ei saa jäätyä.
Raakakypsyttämisen jälkeen liha voidaan käyttää tai pakastaa tulevaa tarvetta odottamaan. Isot kappaleet (yli 3 kg) olen raakakypsyttämisen jälkeen leikannut pienemmiksi ja pakastanut sitten.
Jauheliha käytetään tai pakastetaan ilman mitään vakumointia mahdollisimman nopeasti.
Arvokala voidaan vakumoida pakastamista varten jos säilytysaika tulee olemaan pitkä.
Onko jotain etua raakakypsentää kappaleita yli kolmikiloisina, varsinkaan jos niitä joutuu sitten pilkkoa ja pakata uudelleen ennen pakastusta? Tuo raakakypsennys on todella yksi pointti asiassa.
Miksi ihmeessä ei jauhelihaa vakuumiin pakata
Olen ajatellut että juurikin jauhelihan pakkaamiseen sopii erinomaisesti, köntti karkeasti jauhettua jauhelihaa pussin pohjalle ja ilmat pihalle ja pakkaseen. En tiedä mistä johtuu mutta hienoksi kahteen kertaan jauhetusta lihasta ei tule yhtä hyvää ruokaa kun karkeammasta, mahtaako säilyä hienompi huonommin
Ainakin 2/3 meillä jauhetaan ihmisten syötävistä lihoista.