Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe MTK.n PÖRSSIOMISTUS ESTÄNEE ÖLJY JA VALKUAISKASVIVILJELYN?  (Luettu 12428 kertaa)

gutiguti

  • Vieras
Kerrohan vielä siitä sota-ajan soijantuonnista, paljonko tuli maahan, niin voisi arvioida määrää kokonaisuuteen suhteutettuna.
Jokatapauksessa valkuaishuolto toimi tuolloinkin, enkä nyt tarkoita arlan halpatuontia koska sota oli aito eikä maito.

Ei taida löytyä valkuaistuonnista sitä dataa..

Petri
Suoria tilastoja on hyvin vaikeaa löytää mutta jos nytkin on valkuaishuolto elintärkeää, niin miksi tilanne olisi ollut eri aiemmin?

Kuinka sattuikin juuri eilen posti tuomaan nettiantikvariaatista ostamani kirjan:

Öljykasvien viljely, Otto Valle, 1943 Pellervo-seura

Siitä lyhyt lainaus:

"Jo rauhan vuosina tuotiin maahamme huomattavia määriä valkuaisrikkaita öljyväkirehuja kotoisten rehujen täydennykseksi. Sodan johdosta on tämä tuonti melkein täydelleen lakannut, kuten seuraava asetelma osoittaa:"

vuosi                      öljyväkirehun tuonti milj. ry:ä

1935-36                  73,6
1936-37                  69,3
1937-38                  54,3
1938-39                  31,0
1939-40                  13,3
1940-41                  6,2
1941-42                  0,4



Noin vihulainen iski akilleenkantapäähän eli valkuaishuoltoon, kuten nykyiset desantit jotka uhkaavat karjatilojen soijahuoltoa.

iskra

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 11786

Noin vihulainen iski akilleenkantapäähän eli valkuaishuoltoon, kuten nykyiset desantit jotka uhkaavat karjatilojen soijahuoltoa.
[/quote]

   Niin iski..
 Olisko ne tuontimäärät ollu suurempia jos olisi jo silloin ollut näitä geenihörhöjä..
 Kyllä kotimaasta löytyy nykyään valkuaisrehua riittävästi kun vaan hinta on kohdallaan,sekin on nyt vielä vähän uutta ton kotimaisen käyttö,ei tarvitse mennä moniakaan vuosia taaksepäin kunruokintasuosituksissa ei pidetty hernettä ja papua ensinkään sopivana valkuaislähteenä just soijaan verraten.
 Vaikka ne nyt ei soijan veroista valkuaista olekaan niin jäisihän se raha pyörimään tänne kotikulmille eikä tarvitsisi rahoittaa tuota Monsanton maailmanvalloitusta tän ruokahuollon suhteen..

gutiguti

  • Vieras

Noin vihulainen iski akilleenkantapäähän eli valkuaishuoltoon, kuten nykyiset desantit jotka uhkaavat karjatilojen soijahuoltoa.

   Niin iski..
 Olisko ne tuontimäärät ollu suurempia jos olisi jo silloin ollut näitä geenihörhöjä..

[/quote]
Tuontia ei olisi tar***** lainkaan jos olisi ollut käytössä GMO. Asutustiloille olisi saatu lehmiä jotka olisivat hyödyntäneet sellua. Tai olisi käytössä suomeen soveltuva satoisa valkuaiskasvi.

bouli

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5895

Kuinka sattuikin juuri eilen posti tuomaan nettiantikvariaatista ostamani kirjan:

Öljykasvien viljely, Otto Valle, 1943 Pellervo-seura

Siitä lyhyt lainaus:

"Jo rauhan vuosina tuotiin maahamme huomattavia määriä valkuaisrikkaita öljyväkirehuja kotoisten rehujen täydennykseksi. Sodan johdosta on tämä tuonti melkein täydelleen lakannut, kuten seuraava asetelma osoittaa:"

vuosi                      öljyväkirehun tuonti milj. ry:ä

1935-36                  73,6
1936-37                  69,3
1937-38                  54,3
1938-39                  31,0
1939-40                  13,3
1940-41                  6,2
1941-42                  0,4



Noin vihulainen iski akilleenkantapäähän eli valkuaishuoltoon, kuten nykyiset desantit jotka uhkaavat karjatilojen soijahuoltoa.

Siksipä se juuri iski ja iskisi yhtä rajusti nykyisinkin, valkuaishuolto perustui liiaksi ja perustuu yhä edelleen liiaksi tuontiin. Eli eipä juuri mitään olla historiasta opittu.

Tuon taulukon pudotus olisi nopeampi jollei talvisodan jälkeen olisi ollut Petsamon satama käytössä, sitä kautta pystyttin vielä tuomaan pieniä määriä joka jatkosodan aikana tyrehtyi.

Vielä lisään että noiden taulukon määrien lisäksi ennen sotia valmistettiin kotimaassa öljynpuristusta varten pääasiassa ulkoa tuodusta pellavasta n. 5 milj. rehuyksikköä vastaava määrä öljyväkirehua, mikä sekin sodan myötä tyrehtyi.
Kotimaisten öljytehtaiden, siis pääasiassa kaiketi maalien valmistukseen, käyttämästä pellavan siemenestä n. 0,5% oli kotimaista...
 

Viimeksi muokattu: 11.12.10 - klo:22:07 kirjoittanut bouli

cosmic_cowboy

  • Vieras
Palkokasveissa on sekin hyvä puoli, että viljelyssä tarvittavan typen tuotantoon ei tarvita tuotua maakaasua (tai tuotua lannoitetta). Kraana on helppo kääntää kiinni jos tulee jotain selkkausta. Rauhan aikanakin suotta virtaa valuuttaa ulos.

iskra

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 11786
Palkokasveissa on sekin hyvä puoli, että viljelyssä tarvittavan typen tuotantoon ei tarvita tuotua maakaasua (tai tuotua lannoitetta). Kraana on helppo kääntää kiinni jos tulee jotain selkkausta. Rauhan aikanakin suotta virtaa valuuttaa ulos.

  Tämähän oli alkuperäinen A.I.Virtasen tutkimuksen lähtökohta,OMAVARAISEN valkuaistuotannon tehostaminen.
Appilan korjuuongelman ratkaisuun hän kehitteli tuon happosäilönnän,jonka nuo markkinamiehet ovat hyödyntäneet vain siltä osin kun se nille on ollut sopivaa.
  Se alkuperäinen kotovaraisella maaperäbakteereilla tuotettu satohan ei päästä firmoja osille siitä rehusta,vaan pidetään kaikenlaisia heinäseminaareja ja esitellään aina jotain uusia koneita ja menetelmiä joilla saadaan taas joku siivu siitä maitotilistä joka tuotetaan sillä ulkolaisella typellä.

 On vähän huvittavaa kun siellä maito-Suomessa pidetään kaikenlaisia nurmiviljelyn tehostamistilaisuuksia ja täällä etelässä josta karjanpito on päättäjien toimestä hävitetty (hatunnosto niille jotka vielä jaksavat) murskataan tuhansia hehtaareita noita viherlannoitusnurmia maahan kun niille ei ole mielekästä käyttöä.

 Eestissä oli ennen näitä heinäkuivureita ja Granuleerimismasiikoita (pelletöintivehkeitä) joilla ne saivat sikäläiset vuohenherne ja lutsernit irtotavaraksi vaikka sikojenkin rehuksi.

  Onks Suomessa muuten enää niitä viherjauhotehtaita?

Petri

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5274
Öljyväkirehuja tuli siis maahan 30-luvun loppuvuosina noin 70 miljoonaa rehuyksikköä.

Lasketaanpa huvikseen, paljonko vaikka härkäpapuhehtaareita. Jos oletetaan erittäin varovasti satotasoksi 2333 kg/ha, niin 70000000/2333= 30000 ha. Asiallisemmilla satotasoilla vähemmän noita hehtaareita. Joskus 80-luvulla herneen viljelyala käväisi jonkun valkuaistuen ansiosta 50000 hehtaarissa. Rypsiä on viljelty jotain 60000-100000 ja välillä. Ei tuo gutigutin väite soijatehtaan autuudesta oikein pure meikäläiseen.

On tietty totta, että sitten 30-luvun lihankulutus on vähintään tuplaantunut, toisaalta hevosten määrä on aika vähäinen, kun nykyhevoset tuotetaan fossiilienergialla. Lopputulema on kuitenkin se, että kotimainen valkuaishuolto ei ole mikään mahdottomuus, jos vain hintasuhteet tuontisoijaan saadaan kohdalleen.

Tuontisoija taas on halpaa, koska sitä tuotetaan osin ryöstöviljellen (sademetsiä valloittamalla) kevyemmin ympäristömääräyksin halpatyövoimalla. Jos tämän hyväksyy, niin mikä ettei. Itse toivoisin (ja poliittisesti tuen) kuitenkin enemmän A.I.Virtasen hengessä toteutettua valkuaisomavaraisuutta.

Poliittisesti tämä on tietty vaativampi vaihtoehto, kun pitäisi maksaa tavarasta (rehusta ja ruuasta) se hinta, mitä sen täällä tuottaminen maksaa. Teknis-luonnontieteellisesti mitään estettä ei ole.

Petri

bouli

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5895
Öljyväkirehuja tuli siis maahan 30-luvun loppuvuosina noin 70 miljoonaa rehuyksikköä.

Lasketaanpa huvikseen, paljonko vaikka härkäpapuhehtaareita. Jos oletetaan erittäin varovasti satotasoksi 2333 kg/ha, niin 70000000/2333= 30000 ha. Asiallisemmilla satotasoilla vähemmän noita hehtaareita. Joskus 80-luvulla herneen viljelyala käväisi jonkun valkuaistuen ansiosta 50000 hehtaarissa. Rypsiä on viljelty jotain 60000-100000 ja välillä. Ei tuo gutigutin väite soijatehtaan autuudesta oikein pure meikäläiseen.

On tietty totta, että sitten 30-luvun lihankulutus on vähintään tuplaantunut, toisaalta hevosten määrä on aika vähäinen, kun nykyhevoset tuotetaan fossiilienergialla. Lopputulema on kuitenkin se, että kotimainen valkuaishuolto ei ole mikään mahdottomuus, jos vain hintasuhteet tuontisoijaan saadaan kohdalleen.

Tuontisoija taas on halpaa, koska sitä tuotetaan osin ryöstöviljellen (sademetsiä valloittamalla) kevyemmin ympäristömääräyksin halpatyövoimalla. Jos tämän hyväksyy, niin mikä ettei. Itse toivoisin (ja poliittisesti tuen) kuitenkin enemmän A.I.Virtasen hengessä toteutettua valkuaisomavaraisuutta.

Poliittisesti tämä on tietty vaativampi vaihtoehto, kun pitäisi maksaa tavarasta (rehusta ja ruuasta) se hinta, mitä sen täällä tuottaminen maksaa. Teknis-luonnontieteellisesti mitään estettä ei ole.

Petri

Sinänsä sääli että tilanteeeen on vasta nyt alettu uudelleen heräämään vaikka käytännön kokemuksia tuontiin perustuvan valkuaishuollon kriittisyydestä on näköjään olemassa.
On tavallaan hukattu monta vuotta kasvinjalostuksessa, esim. herneen osalta on painotettu voimakkaasti keitto-ominaisuuksia ja varmasti monia hyviä potentiaalisia rehuherne linjoja on hylätty tästä syystä. Tiedän kyllä että vanhoja linja-aineistoja on alettu uudelleen käymään läpi ja etsimään niistä rehutuotantoon jalostettavaksi sopivia. Mutta kuitenkin tulee mieleen että kuinka pitkällä oltaisiinkaan jos näihin rehuherneeseen ja myös härkäpapuun olisi paneuduttu jo sieltä sotavuosista samalla tarmolla kuin esim. kevätviljojen jalostukseen.

Petri

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5274
Mutta kuitenkin tulee mieleen että kuinka pitkällä oltaisiinkaan jos näihin rehuherneeseen ja myös härkäpapuun olisi paneuduttu jo sieltä sotavuosista samalla tarmolla kuin esim. kevätviljojen jalostukseen.
Joskus kun Hankkijan kasvinjalostus oli vielä Tuusulassa, kävin Simo Hovisen (silloinen herne- rypsi- papujalostaja) pakeilla ja ymmärsin, että herneisiin satsattiin noin puolen kasvinjalostajan työpanos, toinen meni rypsille ja sitten jostain vähän ekstratyöaikaa härkäpavulle. Jokioisilla oli myös jotain hernejalostusta. Eli panostus on aivan minimaalinen, siihen nähden tulokset olivat yllättävän hyviä, osa noista afila-tyypin herneistä oli viljeltävyydeltään ihan OK ja aikaisuudeltaan maailman kärkipäätä. Eli jos olisi satsattu kuten...

Petri

cosmic_cowboy

  • Vieras
Palkokasveissa on sekin hyvä puoli, että viljelyssä tarvittavan typen tuotantoon ei tarvita tuotua maakaasua (tai tuotua lannoitetta). Kraana on helppo kääntää kiinni jos tulee jotain selkkausta. Rauhan aikanakin suotta virtaa valuuttaa ulos.

  Tämähän oli alkuperäinen A.I.Virtasen tutkimuksen lähtökohta,OMAVARAISEN valkuaistuotannon tehostaminen.
Appilan korjuuongelman ratkaisuun hän kehitteli tuon happosäilönnän,jonka nuo markkinamiehet ovat hyödyntäneet vain siltä osin kun se nille on ollut sopivaa.
  Se alkuperäinen kotovaraisella maaperäbakteereilla tuotettu satohan ei päästä firmoja osille siitä rehusta,vaan pidetään kaikenlaisia heinäseminaareja ja esitellään aina jotain uusia koneita ja menetelmiä joilla saadaan taas joku siivu siitä maitotilistä joka tuotetaan sillä ulkolaisella typellä.

 On vähän huvittavaa kun siellä maito-Suomessa pidetään kaikenlaisia nurmiviljelyn tehostamistilaisuuksia ja täällä etelässä josta karjanpito on päättäjien toimestä hävitetty (hatunnosto niille jotka vielä jaksavat) murskataan tuhansia hehtaareita noita viherlannoitusnurmia maahan kun niille ei ole mielekästä käyttöä.

 Eestissä oli ennen näitä heinäkuivureita ja Granuleerimismasiikoita (pelletöintivehkeitä) joilla ne saivat sikäläiset vuohenherne ja lutsernit irtotavaraksi vaikka sikojenkin rehuksi.

  Onks Suomessa muuten enää niitä viherjauhotehtaita?

Minulla on oikein A.I.V.:n signeeraama kirja, josta kelpaa ammentaa oppia vieläkin. Erityisesti karkearehupuolella ei ole kemiallinen puoli vieläkään päässyt edelle. Viljanviljelyssäkin käsitys tehoviljelystä kääntyy päälaelleen kun vertaillaan hehtaarisadon sijasta satoa per kulutettu luonnonvara (öljy, maakaasu, pellon kasvukunto).

Heinien pelletöinti oli fossiilista energiaa tuhlaavaa puuhaa ja hiipunut jo aikapäiviä.

iskra

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 11786
Mutta kuitenkin tulee mieleen että kuinka pitkällä oltaisiinkaan jos näihin rehuherneeseen ja myös härkäpapuun olisi paneuduttu jo sieltä sotavuosista samalla tarmolla kuin esim. kevätviljojen jalostukseen.
Joskus kun Hankkijan kasvinjalostus oli vielä Tuusulassa, kävin Simo Hovisen (silloinen herne- rypsi- papujalostaja) pakeilla ja ymmärsin, että herneisiin satsattiin noin puolen kasvinjalostajan työpanos, toinen meni rypsille ja sitten jostain vähän ekstratyöaikaa härkäpavulle. Jokioisilla oli myös jotain hernejalostusta. Eli panostus on aivan minimaalinen, siihen nähden tulokset olivat yllättävän hyviä, osa noista afila-tyypin herneistä oli viljeltävyydeltään ihan OK ja aikaisuudeltaan maailman kärkipäätä. Eli jos olisi satsattu kuten...

Petri

  Ohraan esimerkiksi,Hankkijallahan oli monta uutta lajiketta vuodessa tarjottavana,kaikkia ei edes keritty ristimään ,ne myytiin uskovaisille kovaan hintaan kaiketi sillä koeruutunumerolla ,itsekin siihen aikaan tuli ajeltua puimahommissa noille kyläläisille niin ykskin kehui ohraansa että kuinka hyvää tää uus,olikohan se nyt vielä 673 numeroltaan (en nyt enää ole numerosta niin varma,tässä alkaa toi D.kin vaivaaman),oli nyt sitten mitä hyvänsä,kuitenkin pakanana katselin että oli vielä ränsistyneenpää kun sen sortin otra esi-isä,ja satoakaan ei tullut varmasti sen enempää kun mistään muustakaan.

 Sittenhän oli vielä se Pika-herne,saikohan sitä kukaan kasvamaan 10 senttiä pitemmäksi.
 Näitten kaupan omistamien jalostuslaitoksien mainontaan pitäisi suhtautua kuin niihin savolaisten juttuihin,vastuu siirtyy kuulijalle ,tai tässä tapauksessa kokeilijalle.
  itsellä on yli 40 vuoden praktiikka takana,ja kerran kysyin yhdessä tilaisuudessa tuosta uusien lajikkeiden marrkkinoinnista että minkä takia nää nykyiset satomäärät ovat vielä sama tasoa mitä jotkut saivat jo 60-luvulla vaikka joka vuosi tulee lähes 10 prosenttia edellisiä satoisampia lajikkeita,ei osannut vetäjä antaa selitystä,vaan ihmetteli kyllä samaa asiaa.

 Sitten siitä valkuaisesta,50-luvulla isännät panivat sitä peluskia(ruskeaa rehuhernettä)sinne sekuliviljan joukkoon saadakssen sitä terävyyttä siihen ruokintaan mutta se alkoi jäämään unohduksiin viimeistään 70-luvulla kun kaurakilolla sai jo toista kiloa täysrehua jossa oli näitä teollisuden sivutuotteilla terästettyä tavaraa niin eihän siinä ollut mitään mieltä itse ruveta pitämään huolta siitä valkuaisen kasvattamisesta.
 Sitä ruokaherneen kasvattamistakin kokeilleena 80-luvulla,silloin kun ei herrat olleet vielä ostaneet sieltä keski-euroopasta näitä mainioita puimakelejä niin se ruokaherneeksi saanti oli melko vaikeaa, eihän niitä hylätyille erille ollut mitään ostokanavaa jollei itsellä ollut elukoita jolile ne sai menemään,jos eivät kypsyneet tai kuivauksessa haljenneet niin oli niiden kanssa vaikeuksissa,itsellä oli kyllä siihen aikaan vielä lypsykarja että sai ne menemään ja tulin kyllä siihen tulokseen että rehuna niillä oli varmasti parempi arvo mitä silloinen virallinen tutkimus antoi ymmärtää.
  Sitten tuosta herneestä vielä sen verran ,kun näitä lehdettömiä lajikkeita alkoi tulemaan niin mainitsin eräälle tutkijalle joka oli täältä kylältä kotoisin ,vanha lapsuuden ystävä sillä oli silloin kotitilallaan kai useampia kymmeniä koepalstoja tuota hernettäkin ja kerrankin kun kävin sen juttusilla sielä kun se niitä oli tarkkailemassa niin tulin sanoneeksi näistä silloisista uutuksista mitä ne olivat nää lehdettömät ja puolilehdeyttömät sortit ,no,kaikkea kokeilleena ne lehdelliset pitkät lajikkeet vs.lehdettömät,olihan se lakoutuminen ihan toista luokkaa,niin hän oli sitä mieltä että siinä on jalostettu sairaus sinne kasviin.
  Nyt vuosia myöhemmin kyllä ymmärrän sen että se typensidontakn riippuu kylä siitä lehtipinta-alasta ,näkeehän sen noista valkuaispitoisuuksista noitten nykyisten lajikkeitten keskenkin.

  tuli nyt turhan pitkä litania mutta minä olen sitä mieltä että meitä johdatetaan liikaa noitten markkinamiesten johdolla,nää nykyisetkin tutkimukset kun rahoitetaan tuota markkinavoimien taholta niin ihan kaikkea sieltä tulevaa ei pitäisi ottaa aivan kirjaimellisesti.

iskra

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 11786


  Tämähän oli alkuperäinen A.I.Virtasen tutkimuksen lähtökohta,OMAVARAISEN valkuaistuotannon tehostaminen.
Appilan korjuuongelman ratkaisuun hän kehitteli tuon happosäilönnän,jonka nuo markkinamiehet ovat hyödyntäneet vain siltä osin kun se nille on ollut sopivaa.
  Se alkuperäinen kotovaraisella maaperäbakteereilla tuotettu satohan ei päästä firmoja osille siitä rehusta,vaan pidetään kaikenlaisia heinäseminaareja ja esitellään aina jotain uusia koneita ja menetelmiä joilla saadaan taas joku siivu siitä maitotilistä joka tuotetaan sillä ulkolaisella typellä.

 On vähän huvittavaa kun siellä maito-Suomessa pidetään kaikenlaisia nurmiviljelyn tehostamistilaisuuksia ja täällä etelässä josta karjanpito on päättäjien toimestä hävitetty (hatunnosto niille jotka vielä jaksavat) murskataan tuhansia hehtaareita noita viherlannoitusnurmia maahan kun niille ei ole mielekästä käyttöä.

 Eestissä oli ennen näitä heinäkuivureita ja Granuleerimismasiikoita (pelletöintivehkeitä) joilla ne saivat sikäläiset vuohenherne ja lutsernit irtotavaraksi vaikka sikojenkin rehuksi.

  Onks Suomessa muuten enää niitä viherjauhotehtaita?
[/quote]

Minulla on oikein A.I.V.:n signeeraama kirja, josta kelpaa ammentaa oppia vieläkin. Erityisesti karkearehupuolella ei ole kemiallinen puoli vieläkään päässyt edelle. Viljanviljelyssäkin käsitys tehoviljelystä kääntyy päälaelleen kun vertaillaan hehtaarisadon sijasta satoa per kulutettu luonnonvara (öljy, maakaasu, pellon kasvukunto).

Heinien pelletöinti oli fossiilista energiaa tuhlaavaa puuhaa ja hiipunut jo aikapäiviä.
[/quote]
 
Just noin,silloin ennenhän siellä oli masutti halpaa mutta nehän vetivätkin sen tuoreeltaan sinne kuivuriin,samoin kun täällä koto-Suomessakin tuonne maakunnassa olevan viherjauhotehtaaseen,mitenkähän se pelaisi jos ilmat suosisivat ettäs en annettaisiin kuivua kunnolla karholla?

 Niin olihan muuten Claassillakin joku viritys aikoinään siihen briketöintihommaan..

gutiguti

  • Vieras
Valkuaisomavaraisuus on saavutettavissa vain ja ainoastaan geenimanipulaatio hyödyntäen. Jotta asia tulisi selväksi niin toistan: Valkuaisomavaraisuus on saavutettavissa vain ja ainoastaan geenimanipulaatio hyödyntäen.

härkä

  • Luomumaitoklubi
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 198
Valkuaisomavaraisuus on saavutettavissa vain ja ainoastaan geenimanipulaatio hyödyntäen. Jotta asia tulisi selväksi niin toistan: Valkuaisomavaraisuus on saavutettavissa vain ja ainoastaan geenimanipulaatio hyödyntäen."GUTIKUT"
                             MTK.n PÖRSSIOMISTUS ESTÄNEE ÖLJY JA VALKUAISKASVIVILJELYN?
Valkuainen pystytään tuottamaan herneen,härkäpavun,rypsin ja rapsin viljelyllä ja siivellä tulee maataloudessa tarvittava polttoaine !TOISTAN! TOISTAN!

Valkuainen pystytään tuottamaan herneen,härkäpavun,rypsin ja rapsin viljelyllä ja siivellä tulee maataloudessa tarvittava polttoaine työkoneille !

fakta

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 61
kasvimaa
Viestejä: 99
 Vs: MTK pörssi sijoitukset
« Vastaus #8 : 03.12.10 - klo:22:46 » Lainaus 

Suomalaisen Työn liiton mukaan Suomeen saataisiin vuosittain 20 000 uutta työpaikkaa, jos jokainen suomalainen käyttäisi 20 euroa enemmän kuukaudessa kotimaisten tuotteiden ja palveluiden hankintaan, Anttila korostaa.
 
              On muuten mielenkiintoinen yhtälö jos öljy ja valkuaiskasvit tuotetaan kotimaassa silloin ulkomaan tuonti supistuu 500 miljoonaa? Paljonko työpaikat lisääntyy ?
                 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hyvin oivallettu !Liippaa läheltä?Eihän nyt pörssiomistukset vain ole  suurin este valkuaisen ja öljykasvien viljelyyn  sekä koko biotuotannon käyntiin lähtöön?
      Alan ymmärtää sillä LHP /hömppäheinän lisääminen vaikuttaa etujärjestömme salkun arvoon nostavasti?
                      TÄHÄN EI OLE MITÄÄN LISÄTTÄVÄÄ ??? ::) :-[