Mutta ihan asiasta: Hänhän oli aivan oikeassa. Karjalanpiirakat ei kyllä kovin hyviä ole, pahviin käärittyä riisipuuroa. Miten karjalanpiirakat muuten voivat olla jotain perinneruokaa. Riisiä ei varmaan ole täällä ollut saatavilla ennen 1900-lukua. Varmaan ensimmäiset hampurilaiset on Suomessa tehty samoihin aikoihin kuin ensimmäiset karjalanpiirakat.
Olen osittain samaa mieltä noista nykyajan markettikarjalanpiirakoista, mutta "oikealla" reseptillä tehdyt karjalanpiirakat on kyllä pirun hyviä varsinkin lämpimänä. On käsittämätöntä, että nykyään kaupoissa myynnissä olevat karjalanpiirakat ovat tehty vehnäjauhosta ja ympätty täyteen sokeria! Ei karjalanpiirakka saa olla vaaleaa äklömakeaa pullamössöä.
Se pitää tehdä rukiiseen ja suolaakaan ei pidä säästellä. Ja lämpimänä suoraan leivinuunista tietty tarjoillaan. Nami nam.