Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Luomujussi - 31.10.07 - klo:09:02

Otsikko: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: Luomujussi - 31.10.07 - klo:09:02
http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1449663 (http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1449663)

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1449977 (http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1449977)

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1450042 (http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1450042)

Mitäs mieltä olette asiasta? Onko sopivaa arvostella toisten perinneruokia?
Otsikko: Huonoa käytöstä
Kirjoitti: Aulis Anttila - 31.10.07 - klo:09:08
http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1449663 (http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1449663)

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1449977 (http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1449977)

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1450042 (http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1450042)

Mitäs mieltä olette asiasta? Onko sopivaa arvostella toisten perinneruokia?

Huonoa käytöstähän se on... ei keitetystä koirasta tarvitse sanoa yhtään mitään ääneen... eikä ostereista... se syö joka syö  >:(
Otsikko: Vs: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: Ano Nyymi - 31.10.07 - klo:09:51
Suomalainen kokki rukoili Jumalalta, kärsivällisyyttä:
”Hyvä Jumala opeta minulle kärsivällistä mieltä ja lennätä Gordon Ramsay, HETI Marssiin!”
Otsikko: Vs: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: Simeon - 31.10.07 - klo:10:27
Mutta ihan asiasta: Hänhän oli aivan oikeassa. Karjalanpiirakat ei kyllä kovin hyviä ole, pahviin käärittyä riisipuuroa. Miten karjalanpiirakat muuten voivat olla jotain perinneruokaa. Riisiä ei varmaan ole täällä ollut saatavilla ennen 1900-lukua. Varmaan ensimmäiset hampurilaiset on Suomessa tehty samoihin aikoihin kuin ensimmäiset karjalanpiirakat.

Leipäjuusto on juustoksi täysin mautonta. Itse pidän siitä kunhan se on ihan tuoretta mutta muuten se ei kyllä mitään gurmeeta ole.

Lakkahillosta on otettava siemenet pois. Muuten niitä on hampaanvälit täynnä. Siinäkin hän on aivan oikeassa.

Mämmiähän hän selvästi piti todellisuutta parempana. Vauvankakka on kyllä mämmistä ihan kauniisti sanottu...

Jutuntekijä on halunnut juuri tuollaisen jutun joka myy. Syöttää nyt ihmiselle, joka ei kaunistele sanojaan tuollaisia "perinneruokia" Olisi syöttänyt Karjalanpaistia, hyvintehtynä se on oikein hyvää. Kalakukossakin on makua mukana. Poronkäristyksestä olisi kyllä tullut ihan tyrmäävä tuomio kanssa. Mistä ne peruskoltat muuten on saaneet niitä perunoita muusiin ennenvanhaan. Ja piimävelli on leipäjuuston paras olomuoto.

 
Otsikko: Vs: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: Luomujussi - 31.10.07 - klo:13:10

Jutuntekijä on halunnut juuri tuollaisen jutun joka myy. Syöttää nyt ihmiselle, joka ei kaunistele sanojaan tuollaisia "perinneruokia" Olisi syöttänyt Karjalanpaistia, hyvintehtynä se on oikein hyvää. Kalakukossakin on makua mukana. Poronkäristyksestä olisi kyllä tullut ihan tyrmäävä tuomio kanssa. Mistä ne peruskoltat muuten on saaneet niitä perunoita muusiin ennenvanhaan. Ja piimävelli on leipäjuuston paras olomuoto.

Juuri noin. Kyllä tuossa MTV tapauksessa on havaittavissa tarkoitushakuisuutta jos tunnetulle kulinaristille tarjotaan marketista haettuja tusinaelintarvikkeita perinneruokina.
Otsikko: Vs: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: KJL - 31.10.07 - klo:13:50
Juuri noin. Kyllä tuossa MTV tapauksessa on havaittavissa tarkoitushakuisuutta jos tunnetulle kulinaristille tarjotaan marketista haettuja tusinaelintarvikkeita perinneruokina.

Pistääpä vielä epäilemään, että ramseillä on ollu pahemmanlaatuisia ennakkoasenteitakin ripakopallinen mukanaan. Samanlaisia asenteita meikäläisilläkin varmaan olis, jos meidät pantais maistelemaan peribrittiläisiä perinneruokia. Tai skottihan se on. Mitäs sontaa se haggis sitten oikeen on?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Haggis

Ois tainnu olla parempi maistattaa sille ihan normaaleja ruokia tai vaihtoehtoisesti vaikka sianpaskaa sopivasti maustettuna...
Otsikko: Vs: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: Unto - 31.10.07 - klo:14:32
Niin no eihän se minkää maan perinneruaka vältämätä nii kova häävistä oo.

Ei ainakaa minkää ulukomaan.

Mutta jos tuan kokin kaas on samaa miältä siitä notta paskalta maistuu, on varmasti ihan oikias. Perseennualijan suus mitä luultavimmin maistuu siltä.
Otsikko: Vs: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: ER - 31.10.07 - klo:15:14
Mutta ihan asiasta: Hänhän oli aivan oikeassa. Karjalanpiirakat ei kyllä kovin hyviä ole, pahviin käärittyä riisipuuroa. Miten karjalanpiirakat muuten voivat olla jotain perinneruokaa. Riisiä ei varmaan ole täällä ollut saatavilla ennen 1900-lukua. Varmaan ensimmäiset hampurilaiset on Suomessa tehty samoihin aikoihin kuin ensimmäiset karjalanpiirakat.

Olen osittain samaa mieltä noista nykyajan markettikarjalanpiirakoista, mutta "oikealla" reseptillä tehdyt karjalanpiirakat on kyllä pirun hyviä varsinkin lämpimänä. On käsittämätöntä, että nykyään kaupoissa myynnissä olevat karjalanpiirakat ovat tehty vehnäjauhosta ja ympätty täyteen sokeria! Ei karjalanpiirakka saa olla vaaleaa äklömakeaa pullamössöä.  >:( Se pitää tehdä rukiiseen ja suolaakaan ei pidä säästellä. Ja lämpimänä suoraan leivinuunista tietty tarjoillaan. Nami nam.  :P


Otsikko: Asiaa !!!
Kirjoitti: Aulis Anttila - 31.10.07 - klo:15:24
"oikealla" reseptillä tehdyt karjalanpiirakat on kyllä pirun hyviä varsinkin lämpimänä. On käsittämätöntä, että nykyään kaupoissa myynnissä olevat karjalanpiirakat ovat tehty vehnäjauhosta ja ympätty täyteen sokeria! Ei karjalanpiirakka saa olla vaaleaa äklömakeaa pullamössöä.  >:( Se pitää tehdä rukiiseen ja suolaakaan ei pidä säästellä. Ja lämpimänä suoraan leivinuunista tietty tarjoillaan. Nami nam.  :P

Juuri noin !!!  ;D
Otsikko: Vs: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: Reginan vanki - 31.10.07 - klo:21:47
Mutta ihan asiasta: Hänhän oli aivan oikeassa. Karjalanpiirakat ei kyllä kovin hyviä ole, pahviin käärittyä riisipuuroa. Miten karjalanpiirakat muuten voivat olla jotain perinneruokaa. Riisiä ei varmaan ole täällä ollut saatavilla ennen 1900-lukua. Varmaan ensimmäiset hampurilaiset on Suomessa tehty samoihin aikoihin kuin ensimmäiset karjalanpiirakat.

Olen osittain samaa mieltä noista nykyajan markettikarjalanpiirakoista, mutta "oikealla" reseptillä tehdyt karjalanpiirakat on kyllä pirun hyviä varsinkin lämpimänä. On käsittämätöntä, että nykyään kaupoissa myynnissä olevat karjalanpiirakat ovat tehty vehnäjauhosta ja ympätty täyteen sokeria! Ei karjalanpiirakka saa olla vaaleaa äklömakeaa pullamössöä.  >:( Se pitää tehdä rukiiseen ja suolaakaan ei pidä säästellä. Ja lämpimänä suoraan leivinuunista tietty tarjoillaan. Nami nam.  :P




Hyvin pesty ripsipiirakka se vasta hyvää on, oikein huulia pitää nuoleskella. Ja eikun munaaa piirakkaan ja kunnolla. Siinä se. ;D
Otsikko: Vs: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: Aulis Anttila - 01.11.07 - klo:08:48
Hyvin pesty ripsipiirakka se vasta hyvää on, oikein huulia pitää nuoleskella. Ja eikun munaaa piirakkaan ja kunnolla. Siinä se. ;D

Niinpä  ;D  ;D  ;D
Otsikko: Vs: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: Luomujussi - 01.11.07 - klo:09:22

Olen osittain samaa mieltä noista nykyajan markettikarjalanpiirakoista, mutta "oikealla" reseptillä tehdyt karjalanpiirakat on kyllä pirun hyviä varsinkin lämpimänä. On käsittämätöntä, että nykyään kaupoissa myynnissä olevat karjalanpiirakat ovat tehty vehnäjauhosta ja ympätty täyteen sokeria! Ei karjalanpiirakka saa olla vaaleaa äklömakeaa pullamössöä.  >:( Se pitää tehdä rukiiseen ja suolaakaan ei pidä säästellä. Ja lämpimänä suoraan leivinuunista tietty tarjoillaan. Nami nam.  :P

Juuri noin. Lähes kaikki ruoka on hyvää taidolla valmistettuna ja tarjoiltuna, jopa Ruåtsalainen hapansilakkakin.
Otsikko: Älä helevetissä !!!
Kirjoitti: Aulis Anttila - 01.11.07 - klo:10:06
Lähes kaikki ruoka on hyvää taidolla valmistettuna ja tarjoiltuna, jopa Ruåtsalainen hapansilakkakin.

Pientä rajaa sentään !!!  :P
Otsikko: Vs: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: Punikki - 01.11.07 - klo:10:59
Ei ne mitään karjalanppirakoita ole ne kaupasta saatavat vehnäkuoreen käärityt riisipuuron tähteet YÄK. 

Oikeat karjalanpiirakat tehdään ohueen ruiskuoreen ja täytettä ei mätetä kauhakaupalla riisiä sisään vaan ne täytetään perunamuusilla tai ohrapuurolla ja hillityllä määrällä.   Paistaminen on myös tarkkaa kun piirakoista puhutaan,  uunin pitää olla riittävän kuuma.  Vastapaistetu perunapiirakat on tosi herkku,  pitääkinpä tässä kun on muutama päivä lomaa ruveta karjalanpiirakka leipuriksi  ;D.
Otsikko: Vs: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: Luomujussi - 01.11.07 - klo:13:07
On niitä leipomoitakin jotka osaa tehdä. Parikkalassa oli leipomo  10v sitten josta sai sellaisia piirakoita jotka oli rypytetty keskeltä yhteen. (En tiedä onko leipomoa enää olemassa.) Sellaiseksi nyytiksi. Sisällä oli täytteenä lanttumuussia. Oli aivan älyttömän hyviä. En muista niiden piirakoiden nimeä.

Nimi lienee lanttupiirakka, ruiskuori ja sisällä lanttusurvosta. Joissakin versioissa sisällä sian kylkeä. Reseptejä löytyy kivasti googlella.
Otsikko: Vs: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: Punikki - 01.11.07 - klo:18:56
Toki pikku leipomoistakin saa hyviä karjalanppirakoita,  tai ainakin ennen sai yhdestä,  missä olin töissä  :D. 
Otsikko: Vs: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: Punikki - 03.11.07 - klo:20:12
Kyllä tää netti on ihmeellinen  ;).  Kun meidän isäntä ihmetteli,  että mieten naapurin emäntä (jolta se pummasi tupakkaa) voi tietää mun piirakan leipomisaikeistani.  Sääli vaan,  että piirakoista tuli niin hyviä,  että ne oli jo syöty siinä vaiheessa,  muuten olisin lähettänyt terveisiä  :D.

Niin ja näistä perinneherkuista,  kukas on päässyt maistamaan juottvasikan paistia ja vasikan sylttyä,  tein just jälkimmäistä  :).  Isäntä ei tosin rutjuksista tykkää on enempi jauheliha linjoilla teinityttöjen tapaan  ;D 8) ;),  mutta mulle kelpaa  :D.
Otsikko: Vs: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: Kattivaara - 03.11.07 - klo:20:21
Minultakin on muutama vanhempi ihminen (80 v) kysynyt, miksei mistään saa enää vasikanlihaa. Mikään nykyliha ei kuulemma ole yhtä maukasta ja mureaa. Olisi ihanteellista vähän huonohampaisemmallekin.
Otsikko: Vs: Ruoan arvostelijoita
Kirjoitti: Punikki - 03.11.07 - klo:20:44
Minultakin on muutama vanhempi ihminen (80 v) kysynyt, miksei mistään saa enää vasikanlihaa. Mikään nykyliha ei kuulemma ole yhtä maukasta ja mureaa. Olisi ihanteellista vähän huonohampaisemmallekin.

Vasikanliha on kyllä pehmyttä,  mutta ei mielestäni mureaa.   Toki sopii huonohapaisille ja etenkin tekareille,  kun ei ole niitä hampaan välejä,  mihin se hapura pitkäsyinen liha jää muhimaan.  Vasua ei saa kuin kotiteurastuksena nykyään ja minä en kaupaamaan ala,  koska mussa ei ole kauppamiehen vikaa,  syödään siis itse  :D.