Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Pirkka-maitoa kaukaa  (Luettu 15940 kertaa)

Maitopoika

  • Vieras
Vs: Pirkka-maitoa kaukaa
Eiköhän tuo Pirkka-maito ole juuri se avaus, mitä on odotettu.Ei se kauan kuluttajaa kiinnosta, mistä se maito on peräisin ja todennäköisesti sitä Viron maitoa tulee ennemmin tai myöhemmin.

Tuskimpa ne sen avuttomampia ovat kuin kotomaiset tissinkoittajatkaan.

Viron talouskasvu ollut räjähdysmäistä, samoin Venäjän uusrikkailla, mutta eiköhän sitä maitoa tänne köyhille Suomalaisillekkin ennepitkää piisaa.
Valitettavasti ja ostovoimaa löytyy Virostakin kunhan saisivat tuotostason edes 4000 kg/ lehmä siinä painiskelemista + laadun kanssa.
PS ihan mielenkiinnosta ostin ns kermajuuston Virolaista alkuperää ja siellä valmistettu mutta Valion merkillä.Voin sanoa että maku oli juustoissa juustokairan ja oltermannin makujen välissä.Kauan sen jyrsimine kesti perikunnalla,itte en viittiny siihen puutua,ajattelin että makuraati ratkaiskoon.
PS jos on oltermanni pöydässä se suhahtaa parissa päivässä, Pohjanpoika kestää yli viikon,virolainen kermajuusto kesti syöntiä kuukauden.
Laadulla on tekijänsä vissiin.Ingmanin juustoo ei enää kannata ostaa,tai toisaalta kannataiskin koska se on riittoisampaa

Loordi Fordson

  • Vieras
Vs: Pirkka-maitoa kaukaa
Eiköhän tuo Pirkka-maito ole juuri se avaus, mitä on odotettu.Ei se kauan kuluttajaa kiinnosta, mistä se maito on peräisin ja todennäköisesti sitä Viron maitoa tulee ennemmin tai myöhemmin.

Tuskimpa ne sen avuttomampia ovat kuin kotomaiset tissinkoittajatkaan.

Viron talouskasvu ollut räjähdysmäistä, samoin Venäjän uusrikkailla, mutta eiköhän sitä maitoa tänne köyhille Suomalaisillekkin ennepitkää piisaa.
Valitettavasti ja ostovoimaa löytyy Virostakin kunhan saisivat tuotostason edes 4000 kg/ lehmä siinä painiskelemista + laadun kanssa.
PS ihan mielenkiinnosta ostin ns kermajuuston Virolaista alkuperää ja siellä valmistettu mutta Valion merkillä.Voin sanoa että maku oli juustoissa juustokairan ja oltermannin makujen välissä.Kauan sen jyrsimine kesti perikunnalla,itte en viittiny siihen puutua,ajattelin että makuraati ratkaiskoon.
PS jos on oltermanni pöydässä se suhahtaa parissa päivässä, Pohjanpoika kestää yli viikon,virolainen kermajuusto kesti syöntiä kuukauden.
Laadulla on tekijänsä vissiin.Ingmanin juustoo ei enää kannata ostaa,tai toisaalta kannataiskin koska se on riittoisampaa

Eli oot ostanut Suomessa pakattua Atleettia ( Virosta ), joka käy täällä pakattavana ja on vain "tuottajamaistiaisina". Syömättä jäi, vähän tuli voihappoitiöt ehkä kuvaan....

Eemeli

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23541
Vs: Pirkka-maitoa kaukaa
Jotenkin vaan tuntuu näistä härhäköistä vastauksista, jotta alkaa tissinkoittajilla pinna kiristymään.Ainahan Sepe on sanonut että ahneella on paskainen loppu.

Maitokiintiöt poistumassa, pankki painaa päälle ja kustaan omille kintuille.

Olen silloin tällöin Virossa käynyt, enkä ole siinä Suomenlahdessa mitään erikoista rajaa huomannut, joka niiltä muutamilta Viron-Suomalaisilta lehmänkasvattajilta huuhtoisi sen ammattitaidon pois, joten kyllä se Virolainen maitokulttuuri pikkuhiljaa vertyy, olkaa huoleti.

Jotenkin vaan näistä kotomaisista omanapatissinkoittajista oikein huokuu sellainen itsekehu ja -tyytyväisyys, että olisivat maailman ainoita, jotka lypsää osaavat. ;D

Loordi Fordson

  • Vieras
Vs: Pirkka-maitoa kaukaa
Ei pimma kirsity yhtään Emmeeli...Pankki ei lypsävää lehnää tapa Eemmeli...Ja mitäpä kukaan näillä tsissinkoitotiloilla tekisi, kesämökipaikoja ei ison lietealtaan vieree saa....Löysää PIPAA Eemeli...
Loordi on käynyt muuten aikoja sitten tutustumassa Viron tiloihin, ollut järjestävänä osapuolena yhdelle suomalaisomisteiselle tilalle vierailua, mutta matkallaolijoista ei kukaan lämmennyt Virossa maidontuottajana olemista... Ongelmia on ollut ihan kamalasti ja pääomia on täytynyt Suomesta irroittaa melkoisesti tuotannon pyörittämiseksi...Ja mitä olen nytkin kuullut samalta tilalta, ongelmia on edelleen....Ja muistaa täytyy, hintataso nousee....Työvoima vain halpaa, vielä, jos sattuu enää paskahommiin saamaan...

Viimeksi muokattu: 01.02.08 - klo:17:30 kirjoittanut Loordi Fordson

Maitopoika

  • Vieras
Vs: Pirkka-maitoa kaukaa
Jotenkin vaan tuntuu näistä härhäköistä vastauksista, jotta alkaa tissinkoittajilla pinna kiristymään.Ainahan Sepe on sanonut että ahneella on paskainen loppu.

Maitokiintiöt poistumassa, pankki painaa päälle ja kustaan omille kintuille.

Olen silloin tällöin Virossa käynyt, enkä ole siinä Suomenlahdessa mitään erikoista rajaa huomannut, joka niiltä muutamilta Viron-Suomalaisilta lehmänkasvattajilta huuhtoisi sen ammattitaidon pois, joten kyllä se Virolainen maitokulttuuri pikkuhiljaa vertyy, olkaa huoleti.

Jotenkin vaan näistä kotomaisista omanapatissinkoittajista oikein huokuu sellainen itsekehu ja -tyytyväisyys, että olisivat maailman ainoita, jotka lypsää osaavat. ;D
Noo ihan vaan sen verran kehuja että LAATUA on suomalaisessa maitokulttuurissa sen eemelikin lienee myötää,En kiellä sitä että muualalkin osataan ,mm Gouda juusto on herkkuani ja sitä ei täällä tehdä siinä yksi esimerkki,mutta miksi  eemeli sahaa omaa toimeentuloaan toisen alan osaajia  mustamaalaamalla.Ei se kuule mene ollenkaan niin  nykymaailmassa.1918 kapinat on käyty ja sillä siisti

Make

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8770
Vs: Pirkka-maitoa kaukaa
Varmaankin Virostakin löytyy joskus maidosta ylituotantoa. Siihen menee kuitenkin vielä muutamia vuosia. Lehmien totos on nostettu jo länsimaiselle tasolle, tuotantoeläimistä on toistaiseksi pulaa. Lehmältä syntyy vain puoli lehmävasikkaa vuodessa ja hiehon kasvatus kestää kaksi vuotta.
Mystinen kesälaatumies

maanviljelija

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4350
Vs: Pirkka-maitoa kaukaa
Jotenkin vaan tuntuu näistä härhäköistä vastauksista, jotta alkaa tissinkoittajilla pinna kiristymään.Ainahan Sepe on sanonut että ahneella on paskainen loppu.

Maitokiintiöt poistumassa, pankki painaa päälle ja kustaan omille kintuille.

Olen silloin tällöin Virossa käynyt, enkä ole siinä Suomenlahdessa mitään erikoista rajaa huomannut, joka niiltä muutamilta Viron-Suomalaisilta lehmänkasvattajilta huuhtoisi sen ammattitaidon pois, joten kyllä se Virolainen maitokulttuuri pikkuhiljaa vertyy, olkaa huoleti.

Jotenkin vaan näistä kotomaisista omanapatissinkoittajista oikein huokuu sellainen itsekehu ja -tyytyväisyys, että olisivat maailman ainoita, jotka lypsää osaavat. ;D
Noo ihan vaan sen verran kehuja että LAATUA on suomalaisessa maitokulttuurissa sen eemelikin lienee myötää,En kiellä sitä että muualalkin osataan ,mm Gouda juusto on herkkuani ja sitä ei täällä tehdä siinä yksi esimerkki,mutta miksi  eemeli sahaa omaa toimeentuloaan toisen alan osaajia  mustamaalaamalla.Ei se kuule mene ollenkaan niin  nykymaailmassa.1918 kapinat on käyty ja sillä siisti

Tänkin päivän hesarissa yleisönosastokirjoituksessa kehuttiin kuinka maito säilyi kuukauden juomakelpoisena ;D
Jos tunnelin päässä näkyy valoa...se on juna.

Loordi Fordson

  • Vieras
Vs: Pirkka-maitoa kaukaa
Jotenkin vaan tuntuu näistä härhäköistä vastauksista, jotta alkaa tissinkoittajilla pinna kiristymään.Ainahan Sepe on sanonut että ahneella on paskainen loppu.

Maitokiintiöt poistumassa, pankki painaa päälle ja kustaan omille kintuille.

Olen silloin tällöin Virossa käynyt, enkä ole siinä Suomenlahdessa mitään erikoista rajaa huomannut, joka niiltä muutamilta Viron-Suomalaisilta lehmänkasvattajilta huuhtoisi sen ammattitaidon pois, joten kyllä se Virolainen maitokulttuuri pikkuhiljaa vertyy, olkaa huoleti.

Jotenkin vaan näistä kotomaisista omanapatissinkoittajista oikein huokuu sellainen itsekehu ja -tyytyväisyys, että olisivat maailman ainoita, jotka lypsää osaavat. ;D
Noo ihan vaan sen verran kehuja että LAATUA on suomalaisessa maitokulttuurissa sen eemelikin lienee myötää,En kiellä sitä että muualalkin osataan ,mm Gouda juusto on herkkuani ja sitä ei täällä tehdä siinä yksi esimerkki,mutta miksi  eemeli sahaa omaa toimeentuloaan toisen alan osaajia  mustamaalaamalla.Ei se kuule mene ollenkaan niin  nykymaailmassa.1918 kapinat on käyty ja sillä siisti

Tänkin päivän hesarissa yleisönosastokirjoituksessa kehuttiin kuinka maito säilyi kuukauden juomakelpoisena ;D

Säilyy UHT:na. Vaan jos kuluttaja OLISI TODELLA TIETOINEN raaka-aineen laatutasosta eri EU-maissa niin.....
Verratkaapa maitomiehet-ja naiset mm. E-luokkaisen maidon bakteeri-ja solumäärärajoja eri maissa....Monessa maassa parhain luokka bakteereissa tarkoittaa vieläkin 100 000 kpl/ml ja soluluku 400 000 kpl/ml... Eipä tarvitsisi eläinlääkäriä paljonkaan Suomessa käyttää jos "alentuisimme" maidon laadussa yleisEurooppalaiselle tasolle...Näin vaan on...

cappi

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 313
Vs: Pirkka-maitoa kaukaa
Jotenkin vaan tuntuu näistä härhäköistä vastauksista, jotta alkaa tissinkoittajilla pinna kiristymään.Ainahan Sepe on sanonut että ahneella on paskainen loppu.

Maitokiintiöt poistumassa, pankki painaa päälle ja kustaan omille kintuille.

Olen silloin tällöin Virossa käynyt, enkä ole siinä Suomenlahdessa mitään erikoista rajaa huomannut, joka niiltä muutamilta Viron-Suomalaisilta lehmänkasvattajilta huuhtoisi sen ammattitaidon pois, joten kyllä se Virolainen maitokulttuuri pikkuhiljaa vertyy, olkaa huoleti.

Jotenkin vaan näistä kotomaisista omanapatissinkoittajista oikein huokuu sellainen itsekehu ja -tyytyväisyys, että olisivat maailman ainoita, jotka lypsää osaavat. ;D
Noo ihan vaan sen verran kehuja että LAATUA on suomalaisessa maitokulttuurissa sen eemelikin lienee myötää,En kiellä sitä että muualalkin osataan ,mm Gouda juusto on herkkuani ja sitä ei täällä tehdä siinä yksi esimerkki,mutta miksi  eemeli sahaa omaa toimeentuloaan toisen alan osaajia  mustamaalaamalla.Ei se kuule mene ollenkaan niin  nykymaailmassa.1918 kapinat on käyty ja sillä siisti

Tänkin päivän hesarissa yleisönosastokirjoituksessa kehuttiin kuinka maito säilyi kuukauden juomakelpoisena ;D

Mutta kuka sitä juo. Joskus tuli laitettua murojen sekaan mutta jäi murot syömättä. Appelsiinimehun kanssa tosi hyvää. Sekä iippo jugurtin  ;D ;D

maanviljelija

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4350
Vs: Pirkka-maitoa kaukaa
Jotenkin vaan tuntuu näistä härhäköistä vastauksista, jotta alkaa tissinkoittajilla pinna kiristymään.Ainahan Sepe on sanonut että ahneella on paskainen loppu.

Maitokiintiöt poistumassa, pankki painaa päälle ja kustaan omille kintuille.

Olen silloin tällöin Virossa käynyt, enkä ole siinä Suomenlahdessa mitään erikoista rajaa huomannut, joka niiltä muutamilta Viron-Suomalaisilta lehmänkasvattajilta huuhtoisi sen ammattitaidon pois, joten kyllä se Virolainen maitokulttuuri pikkuhiljaa vertyy, olkaa huoleti.

Jotenkin vaan näistä kotomaisista omanapatissinkoittajista oikein huokuu sellainen itsekehu ja -tyytyväisyys, että olisivat maailman ainoita, jotka lypsää osaavat. ;D
Noo ihan vaan sen verran kehuja että LAATUA on suomalaisessa maitokulttuurissa sen eemelikin lienee myötää,En kiellä sitä että muualalkin osataan ,mm Gouda juusto on herkkuani ja sitä ei täällä tehdä siinä yksi esimerkki,mutta miksi  eemeli sahaa omaa toimeentuloaan toisen alan osaajia  mustamaalaamalla.Ei se kuule mene ollenkaan niin  nykymaailmassa.1918 kapinat on käyty ja sillä siisti

Tänkin päivän hesarissa yleisönosastokirjoituksessa kehuttiin kuinka maito säilyi kuukauden juomakelpoisena ;D

Säilyy UHT:na. Vaan jos kuluttaja OLISI TODELLA TIETOINEN raaka-aineen laatutasosta eri EU-maissa niin.....


Oli kyllä ihan tavallista maitoa :o Kirjoittaja epäili että laitettu jotain säilyvyyttä parantavaa lisäainetta. Muistelisin että maitopurkissa olisi joskus ollut hiiri ;)
Jos tunnelin päässä näkyy valoa...se on juna.

milkboi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4541
  • Kiima ja kateus.Ne maailmaa pyörittää.
Vs: Pirkka-maitoa kaukaa
Jotenkin vaan tuntuu näistä härhäköistä vastauksista, jotta alkaa tissinkoittajilla pinna kiristymään.Ainahan Sepe on sanonut että ahneella on paskainen loppu.

Maitokiintiöt poistumassa, pankki painaa päälle ja kustaan omille kintuille.

Olen silloin tällöin Virossa käynyt, enkä ole siinä Suomenlahdessa mitään erikoista rajaa huomannut, joka niiltä muutamilta Viron-Suomalaisilta lehmänkasvattajilta huuhtoisi sen ammattitaidon pois, joten kyllä se Virolainen maitokulttuuri pikkuhiljaa vertyy, olkaa huoleti.

Jotenkin vaan näistä kotomaisista omanapatissinkoittajista oikein huokuu sellainen itsekehu ja -tyytyväisyys, että olisivat maailman ainoita, jotka lypsää osaavat. ;D
Noo ihan vaan sen verran kehuja että LAATUA on suomalaisessa maitokulttuurissa sen eemelikin lienee myötää,En kiellä sitä että muualalkin osataan ,mm Gouda juusto on herkkuani ja sitä ei täällä tehdä siinä yksi esimerkki,mutta miksi  eemeli sahaa omaa toimeentuloaan toisen alan osaajia  mustamaalaamalla.Ei se kuule mene ollenkaan niin  nykymaailmassa.1918 kapinat on käyty ja sillä siisti

Tänkin päivän hesarissa yleisönosastokirjoituksessa kehuttiin kuinka maito säilyi kuukauden juomakelpoisena ;D
Mikä tahansa UHT-säilyy :o
On se hienoo...lehmät lypsää yötä päivää,pyhät arjet,,,ja kustannukset laukkaaa!Pessimisti ei pety.

KJL

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4085
  • "Aja millä ajat ja Flieglillä loput"
Vs: Pirkka-maitoa kaukaa
Jotenkin vaan tuntuu näistä härhäköistä vastauksista, jotta alkaa tissinkoittajilla pinna kiristymään.Ainahan Sepe on sanonut että ahneella on paskainen loppu.

Maitokiintiöt poistumassa, pankki painaa päälle ja kustaan omille kintuille.

Olen silloin tällöin Virossa käynyt, enkä ole siinä Suomenlahdessa mitään erikoista rajaa huomannut, joka niiltä muutamilta Viron-Suomalaisilta lehmänkasvattajilta huuhtoisi sen ammattitaidon pois, joten kyllä se Virolainen maitokulttuuri pikkuhiljaa vertyy, olkaa huoleti.

Jotenkin vaan näistä kotomaisista omanapatissinkoittajista oikein huokuu sellainen itsekehu ja -tyytyväisyys, että olisivat maailman ainoita, jotka lypsää osaavat. ;D
Noo ihan vaan sen verran kehuja että LAATUA on suomalaisessa maitokulttuurissa sen eemelikin lienee myötää,En kiellä sitä että muualalkin osataan ,mm Gouda juusto on herkkuani ja sitä ei täällä tehdä siinä yksi esimerkki,mutta miksi  eemeli sahaa omaa toimeentuloaan toisen alan osaajia  mustamaalaamalla.Ei se kuule mene ollenkaan niin  nykymaailmassa.1918 kapinat on käyty ja sillä siisti
http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Tuotteet_ja_Uutuudet/Tuoteryhma?tuory=2065&nimi=Valio%20Kidius%20Gefilus%AE%20%20juotava%20jogurtti%204x100%20ml%20mansikka%20HYLA
Tuoteryhmä

Muuten... näkyy vaan jääneen homma kesken 1918.
tethering holes to their concave windings

Luomujussi

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10560
  • Expertus dico....
Vs: Pirkka-maitoa kaukaa
Oli kyllä ihan tavallista maitoa :o Kirjoittaja epäili että laitettu jotain säilyvyyttä parantavaa lisäainetta. Muistelisin että maitopurkissa olisi joskus ollut hiiri ;)

Kokeillut rasvattomalla Valion maidolla, säilyy jääkaapissa hyvin kuukauden. Kertonee jotain Suomalaisen maidon laadusta.

Eemeli

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23541
Vs: Pirkka-maitoa kaukaa
No aina kotomainen maitokaan ei edes kestä eräpäivään asti.

Jotenkin tuntuu, jotta välillä joko raakamaidon laatu vaihtelee toleransseja enemmän tai sitten näissä meijerin prosesseissa on jotain vikaa.

Olen joskus meijerille protestoinut, mutta tietäähän vastauksen.

Ennenvanhaa maito säilyi huolimattomastikkin säilytettynä paremmin mitä tämä nykyinen ns. maito asiallisesti säilytettynä.

Luomujussi

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10560
  • Expertus dico....
Maidon laatu
Höpö höpö. Pastoroitu maito säilyy hyvin asianmukaisesti jääkaapissa säilytettynä.

Muista sitten seuraavan kerran sinne meijerille protestoidessasi kertoa että et edes juo maitoa ja kuinka vastustat kotimaista maidontuotantoa.

Ps. Olin kyllä vannonut itselleni etten sinun höpinöitäsi kommentoi millään tavalla, mutta menköön tällä kertaa.