Nyt täytyy kyllä todeta, että olen Ojalan kanssa samaa mieltä.
Ottakaa pöljät asioista selvää ensin.
Halvempi lehmäpaikan hintahan tuossa on mitä monen kylmäpihaton tehneellä viime vuosina. Itse olen navetalla käynyt ja kyllä siellä eläimet ja hoitaja ihan hyvin näytti viihtyvän. Toisin, kuin monessa kylmäpihatossa, jossa eläimet ovat korviaan myöten paskassa ja vasikat hukkuvat lantakäytävällä paskaan heti synnyttyään. Kuinka moni tälläkin palstalla on valitellut pakkaskelillä syntyvien vasikoiden kohtaloa. Ei ne tuolla ainakaan jäädy paskaan kiinni.
Sen kyllä huomaa, että parhaat agronetin asiantuntijat ovat niitä, jotka katsovat asioita omasta sontaluukusta eivätkä tiedä, että maailma avautuu vasta oman tunkion takaa.
En tiedä muista tuotannon aloista, mutta kyllä pihvilihan tuotannossa liikutaan niin ohuella katteella, että jos siihen vielä saadaan uusia yrittäjiä mukaan niin kannustaa heitä pitää eikä heittää paskaa silmille. Kyl se vaan on niin, että highlanderit sopii EmoHeikille, herefordit Regentille, angukset Ratto-arskalle, charolainen Karjankasvattajalle ja limousin mulle, simmental hmmm... kenellekäs se sitten sopii?
Olet varmaan oikeassa, jokainen tila ja rotu on vähän oma juttunsa, luin kyllä jutun lehdestä ja olihan se ihan asiallisen ja komean näköinen homma, eipä voi moittia ....
Kaijalle terveisiä, kyllä tilaasi kelpaa esitellä, nämä nassutukset kannattaa unohtaa samantien.