Lainaus käyttäjältä: Paalinpyörittäjä - 22.02.10 - klo:01:32Lainaus käyttäjältä: JoHaRa - 18.02.10 - klo:09:41Lainaus käyttäjältä: Eemeli - 18.02.10 - klo:08:46Tosiasihan on, jotta suurimmalla osaa viljatiloilla tehdään sivutoimeentuloja ja vuoden työtunneista kertyy määriä, joista kotoeläintilat näkevät vain märkiä päiväunia ja huom. sivutienistit ilman yhteiskunnan maksamaa työvoimaa.Voi pitää paikkansa... Itsellä työtunnit viime vuonna 4200 tuntia ja "viljatilallisia" tässä ollaan Päivän joke Ei ole välttämättä vitsi lainkaan. Itsellä ei tuollaiselle tasolle mene mutta kertyy noita tunteja. Tosin vähän vaikeasti laskettavissa että jos esimerkiksi osallistun viikon verran Saariselällä firman asiakkaiden seminaariin niin paljonko siitä sitten laskee ja mihin? Olen kuitenkin periaatteessa 24h työnantajan komentamaa työtehtävää tekemässä. Ja minulle ylityötunteja ei lasketa kun on sellainen sopimus. Mutta että jos lasken että 2000 tuntia palkkatyötä niin aletaan olla lähellä. Sitten valitettavasti Aimon kalusto on sen verran vanhaa että ei huippuvauhdilla pysty hommia tekemään vaan aikaa palaa vähintään 400 tuntia vuodessa ja siihen kun vähän mettähommia ja muuta pientä projektia päälle niin 500 tuntia on kevyttä. Joskus nuorempana kun Aimo vielä jaksoi enemmän ja piti kirjaakin tekemisistään niin yhtenä vuonna totesi että tulipa tehtyä yli 8 tuntia töitä joka päivä eli yli 3000 tuntia reilusti. Enää ei semmosia tuntimääriä jaksa.
Lainaus käyttäjältä: JoHaRa - 18.02.10 - klo:09:41Lainaus käyttäjältä: Eemeli - 18.02.10 - klo:08:46Tosiasihan on, jotta suurimmalla osaa viljatiloilla tehdään sivutoimeentuloja ja vuoden työtunneista kertyy määriä, joista kotoeläintilat näkevät vain märkiä päiväunia ja huom. sivutienistit ilman yhteiskunnan maksamaa työvoimaa.Voi pitää paikkansa... Itsellä työtunnit viime vuonna 4200 tuntia ja "viljatilallisia" tässä ollaan Päivän joke
Lainaus käyttäjältä: Eemeli - 18.02.10 - klo:08:46Tosiasihan on, jotta suurimmalla osaa viljatiloilla tehdään sivutoimeentuloja ja vuoden työtunneista kertyy määriä, joista kotoeläintilat näkevät vain märkiä päiväunia ja huom. sivutienistit ilman yhteiskunnan maksamaa työvoimaa.Voi pitää paikkansa... Itsellä työtunnit viime vuonna 4200 tuntia ja "viljatilallisia" tässä ollaan
Tosiasihan on, jotta suurimmalla osaa viljatiloilla tehdään sivutoimeentuloja ja vuoden työtunneista kertyy määriä, joista kotoeläintilat näkevät vain märkiä päiväunia ja huom. sivutienistit ilman yhteiskunnan maksamaa työvoimaa.
Mää en oo kirjaa pitäny koskaan. Syystä että yrittäjä ei saa tuntipalkkaa. Joskus -80 luvulla vuodessa oli kaksi vapaapäivää juhannus- ja jouluaatto Sen vaan sanon, että jos joku perheellinen tekee yli 4000 tuntia töitä, niin silloin siviilisääty on väärä
Hei kertokaas miten jyväjampan sivuansiot oikein liittyy maatalouteen.... muuten kuin siten että niitä tuottoisia sivubisneksiä on helppo harjoittaa kun tunteja päätulosta tule niin vähän. Toisin se on kotieläintilallisella kun on koko ajan kiinni maataloudessa.
Viimeksi muokattu: 22.02.10 - klo:20:20 kirjoittanut maanviljelija
Lainaus käyttäjältä: Luomujussi - 22.02.10 - klo:20:14Hei kertokaas miten jyväjampan sivuansiot oikein liittyy maatalouteen.... muuten kuin siten että niitä tuottoisia sivubisneksiä on helppo harjoittaa kun tunteja päätulosta tule niin vähän. Toisin se on kotieläintilallisella kun on koko ajan kiinni maataloudessa.Kyse kai kokonaistyöajasta. Eli "jyväjamppa" joutuu tekemään ainakin kahta hommaa että saa saman toimeentulon kuin maidontuottaja kotona tehdystä työstä. Minulla pääosa tuloista tulee palkkatyöstä ja sekään ei riitä kuin juuri köyhyysrajalle.
Lainaus käyttäjältä: maanviljelija - 22.02.10 - klo:20:18Lainaus käyttäjältä: Luomujussi - 22.02.10 - klo:20:14Hei kertokaas miten jyväjampan sivuansiot oikein liittyy maatalouteen.... muuten kuin siten että niitä tuottoisia sivubisneksiä on helppo harjoittaa kun tunteja päätulosta tule niin vähän. Toisin se on kotieläintilallisella kun on koko ajan kiinni maataloudessa.Kyse kai kokonaistyöajasta. Eli "jyväjamppa" joutuu tekemään ainakin kahta hommaa että saa saman toimeentulon kuin maidontuottaja kotona tehdystä työstä. Minulla pääosa tuloista tulee palkkatyöstä ja sekään ei riitä kuin juuri köyhyysrajalle.Niissä sivuansioissa moni tienaa paremmin kuin omissa hommissa ja mikäs niitä on tehdessä kun koneet saa verotuksessa maatalouden poistoiksi. Tästä moni oikea koneurakoitsija katkera. Kuten todettua, tuottoisiin sivuansioihin jyväjampalla tosi hyvät edellytykset.
En nyt ymmärrä, saahan ne "oikeat" koneyrittäjät myös tehdä poistot koneista?
Viimeksi muokattu: 22.02.10 - klo:20:59 kirjoittanut Luomujussi
Lainaus käyttäjältä: maanviljelija - 22.02.10 - klo:20:18Lainaus käyttäjältä: Luomujussi - 22.02.10 - klo:20:14Hei kertokaas miten jyväjampan sivuansiot oikein liittyy maatalouteen.... muuten kuin siten että niitä tuottoisia sivubisneksiä on helppo harjoittaa kun tunteja päätulosta tule niin vähän. Toisin se on kotieläintilallisella kun on koko ajan kiinni maataloudessa.Kyse kai kokonaistyöajasta. Eli "jyväjamppa" joutuu tekemään ainakin kahta hommaa että saa saman toimeentulon kuin maidontuottaja kotona tehdystä työstä. Minulla pääosa tuloista tulee palkkatyöstä ja sekään ei riitä kuin juuri köyhyysrajalle.eikö too jo omaa saamattomutta jos palkka työstö ei saa liksaa vai onkoos maanviljelin köyhyysraja 5K/kk
Lainaus käyttäjältä: maanviljelija - 22.02.10 - klo:20:33En nyt ymmärrä, saahan ne "oikeat" koneyrittäjät myös tehdä poistot koneista?Saavatpa hyvinkin, mutta jyväjampat kustantaa konehankinnat ja muut kustannukset maataloustukiaisilla. Tästä aiheesta eräs koneyrittäjä piti pitkän luennon. Kaikki yrittäjät eivät ole siis samalla lähtöviivalla.
Lainaus käyttäjältä: Luomujussi - 22.02.10 - klo:20:36Saavatpa hyvinkin, mutta jyväjampat kustantaa konehankinnat ja muut kustannukset maataloustukiaisilla. Tästä aiheesta eräs koneyrittäjä piti pitkän luennon. Kaikki yrittäjät eivät ole siis samalla lähtöviivalla. Tainnut tältä yrittäjältä jäädä kustannuslaskennasta pari luentoa väliin tai sitten, mikä onkin todennäköisempää, ei tiedä siitä mitään
Saavatpa hyvinkin, mutta jyväjampat kustantaa konehankinnat ja muut kustannukset maataloustukiaisilla. Tästä aiheesta eräs koneyrittäjä piti pitkän luennon. Kaikki yrittäjät eivät ole siis samalla lähtöviivalla.
Lainaus käyttäjältä: maanviljelija - 22.02.10 - klo:21:19Lainaus käyttäjältä: Luomujussi - 22.02.10 - klo:20:36Saavatpa hyvinkin, mutta jyväjampat kustantaa konehankinnat ja muut kustannukset maataloustukiaisilla. Tästä aiheesta eräs koneyrittäjä piti pitkän luennon. Kaikki yrittäjät eivät ole siis samalla lähtöviivalla. Tainnut tältä yrittäjältä jäädä kustannuslaskennasta pari luentoa väliin tai sitten, mikä onkin todennäköisempää, ei tiedä siitä mitään Siis kuinka, maataloudessa tulot 100 prosenttisen varmoja, toisin kuin todellisessa yrittäjyydessä(urakkakilpailussa). Maatalousyrittäjä voi siis hankkia koneita aivan eri perusteilla kuin todellinen koneyrittäjä.