Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Aamun Hesari  (Luettu 4534 kertaa)

Eemeli

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23538
Aamun Hesari
Silmiin pistävä artikkeli lähiruoan suosion lisääntymisestä,       Helsingissä. Artikkelissa puhuttiin leipomotuotteista.

Tässä etelä-suomalaisen maatalouden pelastus.

Kotomaista kuluttajaa alkaa entistä enemmän kiinnostamaan, mistä ja miten kotomainen elintarvike on tuotettu, varsinkin jos hinnassa pitäisi vielä maksaa jotakin ekstraa.

kepulainen hajasijoittava maatalouspolitiikka, helvetin kalliilla tundran takana, ylimitoitetuilla tuilla pystyssä pysyvä, alkaa varsin pian tökkimään etelä-suomalaista kuluttajaa, joka vielä kaiken maksaa.

Tuskimpa mtk;sta kauan jaksetaan veivata lähiruoista.
On se kumma. Aina kun mtk puhuu lähiruosta, on esimerkkinä joku kuopijon tai jojensuun alueen yhteishankinta-systeemi. Ei koskaan niin, jotta etelässä puuhattaisiin lähiruosta.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71720
Vs: Aamun Hesari
miten siitä mitä ei ole, voisi paljoa esimerkkinä käyttää?    eihän siellä voida kunnolla edes leipäjonoja pystyttää kun jo muutama kateellinen tulee *****ilemaan viereen ja iskemään kapuloita kehityksen rattaisiiin!   ei ikinä ennenkään ole tollasta tehty eikä tehä.......!

Astral

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1163
Vs: Aamun Hesari
miten siitä mitä ei ole, voisi paljoa esimerkkinä käyttää?    eihän siellä voida kunnolla edes leipäjonoja pystyttää kun jo muutama kateellinen tulee *****ilemaan viereen ja iskemään kapuloita kehityksen rattaisiiin!   ei ikinä ennenkään ole tollasta tehty eikä tehä.......!

Käyhän kattoo torstaisin (vai tiistaisin, ei muista) Siinä Myllypuron liikuntakeskuksen takapihalla, siinä on leipäjonoa ihan malliks asti.

Luomujussi

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10560
  • Expertus dico....
Vs: Aamun Hesari
Tämä Eemelin lähiruoka-ajattelu on vähintäänkin p*rseestä. Oikeasti olennaisinta on rahtierien suuruudella. Esim. täysillä laivalasteilla rahdattu riisi on ympäristövaikutuksiltaan hyvinkin suotuisaa, kuten myös täysillä rekkakuormilla Tundran takaa tuotu maito.

Itse asiassa pieninä erinä kuskattavan ns. lähiruoan ympäristövaikutus on yllättävän suuri. Tästä oli uutisjuttua jokin aika sitten.

Viimeksi muokattu: 07.02.10 - klo:10:35 kirjoittanut Luomujussi

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Aamun Hesari
Lähiruoka on trendi, joka on nousussa kaikkialla Euroopassa, ei pelkästään Suomessa.
Lähiruoka kai paikallistetaan nimenomaan maakuntaan, ainakin täälläpäin, ehkä etelämpänä jopa pienempiin yksiköihin, mutta maakunta on aika selkeä kuvio.

Itse uskon että lähiruoka on yksi hyvä tapa markkinoida Suomalaisia elintarvikkeita, joutsenlippu ja muut Suomalaisuuden sympoolit, ei välttämättä paljonkaan pure suurissa asutuskeskuksissa.

Lähiruoka on pienten toimijoiden laji, pienet tilat ja jalostajat hyötyvät tästä markkinointi tavasta, koska ne toimivat jo luonnostaan varsin paikallisilla markkinoilla, maakuntatasolla laajimmillaan.

Luomujussi

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10560
  • Expertus dico....
Vs: Aamun Hesari
Mielestäni kaikki kotimainen ruoka on lähiruokaa. Ruoan ympäristövaikutuksista merkittävin, tai ainakin se, johon voimme helpoimmin vaikuttaa, on sen kuljetus, ja olennaista onkin kuljetettavien erien suuruus.

Eemelillä on tässäkin asiassa ymmärrettävästi omat tarkoitusperänsä.

Viimeksi muokattu: 07.02.10 - klo:09:31 kirjoittanut Luomujussi

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Aamun Hesari
Mielestäni kaikki kotimainen ruoka on lähiruokaa. Eemelillä on tässäkin asiassa ymmärrettävästi omat tarkoitusperänsä.

On varmaan Eemelillä oma "kiero" tulkintansa, mutta lähiruoka on yleismaailmallinen termi, joka tarkoittaa nimenomaan paikallista tuotantoa, ideahan on lähtenyt liikeelle ilmeisesti jenkeistä, jossa tämä paikallsitalouden pyörittäminen on huomattu hyväksi keinoksi luoda talouskasvua paikallisesti, sekä hoitaa työllisyyttä.

Ala-Pertti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10735
Vs: Aamun Hesari
Kuitenkin tässä Eemelin ulostulossa on myönteistä se, että hän puoltaa kotimaisen elintarvikkeen kulutusta.
Vielä kun saisi sen maitosyndrooman hoidettua, niin mieshän siittä kasvaisi. ;)
Hirveetä, jos on puoletkaan totta...

sorkkis

  • Vieras
Vs: Aamun Hesari
Kuitenkin tässä Eemelin ulostulossa on myönteistä se, että hän puoltaa kotimaisen elintarvikkeen kulutusta.
Vielä kun saisi sen maitosyndrooman hoidettua, niin mieshän siittä kasvaisi. ;)
Meijän kylän poliisi ( nykyisin kuolleena) sai turpaansa kunnolla -60 luvulla . Hänestä tuli melkein ihminen .  ;)

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71720
Vs: Aamun Hesari
kun nyt kerkesin lukasemaan ton jutun pisti silmään tuo ko. yrityksen touhu!  aika nuorta porukkaa ( 83 vuotta ) leipomassa! :D   se on etelässä lähiruoka aika hyvissä käsissä, -vielä!   mutta mitä tekee ne pissikset ja kussekset! -vai mitä ne nyt olikaan, kun aika jättää noista vanhoista!

Veeti

  • Vieras
Vs: Aamun Hesari
Tämä Eemelin lähiruoka-ajattelu on vähintäänkin p*rseestä. Oikeasti olennaisinta on rahtierien suuruudella. Esim. täysillä laivalasteilla rahdattu riisi on ympäristövaikutuksiltaan hyvinkin suotuisaa, kuten myös täysillä rekkakuormilla Tundran takaa tuotu maito.

Itse asiassa pieninä erinä kuskattavan ns. lähiruoan ympäristövaikutus on yllättävän suuri. Tästä oli uutisjuttua jokin aika sitten.

Maidon keruu pitkin tundraa on kallista, jopa satojen kilometrien keruumatkat....ja valtio maksaa rahtitukea. Jos ei olisi kallista, ei valtio maksaisi tukea.

Ruotsista tulee laivalla täysi rekka maitua, ympäristöhaitta on huomattavasti pienempi kuin tundramaidolla. Pakataan Hämeenlinnassa ja kuskataan täysinä kuormina Helsingin kauppoihin.

Veetin vehnät menevät täysinä rekkakuormina Hyvinkään Myllyyn, sieltä jauhoina pääkaupunkiseudun leipomoihin
->  lämmintä tuoretta pullaa ihmisille.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Aamun Hesari
Tämä Eemelin lähiruoka-ajattelu on vähintäänkin p*rseestä. Oikeasti olennaisinta on rahtierien suuruudella. Esim. täysillä laivalasteilla rahdattu riisi on ympäristövaikutuksiltaan hyvinkin suotuisaa, kuten myös täysillä rekkakuormilla Tundran takaa tuotu maito.

Itse asiassa pieninä erinä kuskattavan ns. lähiruoan ympäristövaikutus on yllättävän suuri. Tästä oli uutisjuttua jokin aika sitten.

Maidon keruu pitkin tundraa on kallista, jopa satojen kilometrien keruumatkat....ja valtio maksaa rahtitukea. Jos ei olisi kallista, ei valtio maksaisi tukea.

Ruotsista tulee laivalla täysi rekka maitua, ympäristöhaitta on huomattavasti pienempi kuin tundramaidolla. Pakataan Hämeenlinnassa ja kuskataan täysinä kuormina Helsingin kauppoihin.

Veetin vehnät menevät täysinä rekkakuormina Hyvinkään Myllyyn, sieltä jauhoina pääkaupunkiseudun leipomoihin
->  lämmintä tuoretta pullaa ihmisille.



No mites tosta ruottalaisesta maidosta saadaan sitä "lähiruokaa" ????

sorkkis

  • Vieras
Vs: Aamun Hesari
Tämä Eemelin lähiruoka-ajattelu on vähintäänkin p*rseestä. Oikeasti olennaisinta on rahtierien suuruudella. Esim. täysillä laivalasteilla rahdattu riisi on ympäristövaikutuksiltaan hyvinkin suotuisaa, kuten myös täysillä rekkakuormilla Tundran takaa tuotu maito.

Itse asiassa pieninä erinä kuskattavan ns. lähiruoan ympäristövaikutus on yllättävän suuri. Tästä oli uutisjuttua jokin aika sitten.

Maidon keruu pitkin tundraa on kallista, jopa satojen kilometrien keruumatkat....ja valtio maksaa rahtitukea. Jos ei olisi kallista, ei valtio maksaisi tukea.

Ruotsista tulee laivalla täysi rekka maitua, ympäristöhaitta on huomattavasti pienempi kuin tundramaidolla. Pakataan Hämeenlinnassa ja kuskataan täysinä kuormina Helsingin kauppoihin.

Veetin vehnät menevät täysinä rekkakuormina Hyvinkään Myllyyn, sieltä jauhoina pääkaupunkiseudun leipomoihin
->  lämmintä tuoretta pullaa ihmisille.


Ei sun vehnäs mitään lähiruokaa ole , Helsinkin ympäristössä on viljatiloja riittävästi jotka turvaavat Pääkaupunkiseudun viljantuotannon .

Turhaa on kolmostietä rasittaa viljarekoilla .  ;D


Lehtimäki

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16901
Vs: Aamun Hesari
Tämä Eemelin lähiruoka-ajattelu on vähintäänkin p*rseestä. Oikeasti olennaisinta on rahtierien suuruudella. Esim. täysillä laivalasteilla rahdattu riisi on ympäristövaikutuksiltaan hyvinkin suotuisaa, kuten myös täysillä rekkakuormilla Tundran takaa tuotu maito.

Itse asiassa pieninä erinä kuskattavan ns. lähiruoan ympäristövaikutus on yllättävän suuri. Tästä oli uutisjuttua jokin aika sitten.

Maidon keruu pitkin tundraa on kallista, jopa satojen kilometrien keruumatkat....ja valtio maksaa rahtitukea. Jos ei olisi kallista, ei valtio maksaisi tukea.

Ruotsista tulee laivalla täysi rekka maitua, ympäristöhaitta on huomattavasti pienempi kuin tundramaidolla. Pakataan Hämeenlinnassa ja kuskataan täysinä kuormina Helsingin kauppoihin.

Veetin vehnät menevät täysinä rekkakuormina Hyvinkään Myllyyn, sieltä jauhoina pääkaupunkiseudun leipomoihin
->  lämmintä tuoretta pullaa ihmisille.


Ei sun vehnäs mitään lähiruokaa ole , Helsinkin ympäristössä on viljatiloja riittävästi jotka turvaavat Pääkaupunkiseudun viljantuotannon .

Turhaa on kolmostietä rasittaa viljarekoilla .  ;D




tampereella ei taida olla mitään isompaa mylläriä

jauhaa pitää ne veetinkin jyvät ensin jos leipoa meinataan :P

Veeti

  • Vieras
Vs: Aamun Hesari
Tämä Eemelin lähiruoka-ajattelu on vähintäänkin p*rseestä. Oikeasti olennaisinta on rahtierien suuruudella. Esim. täysillä laivalasteilla rahdattu riisi on ympäristövaikutuksiltaan hyvinkin suotuisaa, kuten myös täysillä rekkakuormilla Tundran takaa tuotu maito.

Itse asiassa pieninä erinä kuskattavan ns. lähiruoan ympäristövaikutus on yllättävän suuri. Tästä oli uutisjuttua jokin aika sitten.

Maidon keruu pitkin tundraa on kallista, jopa satojen kilometrien keruumatkat....ja valtio maksaa rahtitukea. Jos ei olisi kallista, ei valtio maksaisi tukea.

Ruotsista tulee laivalla täysi rekka maitua, ympäristöhaitta on huomattavasti pienempi kuin tundramaidolla. Pakataan Hämeenlinnassa ja kuskataan täysinä kuormina Helsingin kauppoihin.

Veetin vehnät menevät täysinä rekkakuormina Hyvinkään Myllyyn, sieltä jauhoina pääkaupunkiseudun leipomoihin
->  lämmintä tuoretta pullaa ihmisille.


Ei sun vehnäs mitään lähiruokaa ole , Helsinkin ympäristössä on viljatiloja riittävästi jotka turvaavat Pääkaupunkiseudun viljantuotannon .

eipä näytä olevan

Turhaa on kolmostietä rasittaa viljarekoilla .  ;D