Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Lähiruoka  (Luettu 6315 kertaa)

Aulis Anttila

  • Vieras
Pöhkö
Mutta moniko ajattelee, missä ruoka on tuotettu, jalostettu jne, kun vain saa mahansa täyteen ja halvalla. ;D
Luulisin että Sepe ajattelee Brassifilettä hotkiessaan kuinka onnelliset Brassinaudat lauduntavat pampalla. :P
Tiedä mitä kukakin ajattelee... olen ostanut muutaman kerran tuota brassikamaa... ei pahaa, ei hyvää - mutta saatanallisen halpaa se on... meidän kotikaupassa sitä on usein perjantaisin tarjolla € 9,95/kg... tosin likimain 2kg:n klöntteinä.
No eipä sulla ja Sepellä sitten paljon päässä liiku,  muuta kuin jos on halpaa ja sitä saa,  ja on lihaa  :'(.  Toki myönnän (mutta ei tällä alueella) Suomessakin raivataan metsää,  että saadaan laidunta,  mutta se joka syö brassi-nautaa syö ihan konkreettisesti sademetsää ja maapallon ilmastoa :'( >:( :(

Jos kerran pari ostaa ni ei siitä ny noion kamalaa meteliä tarttis nostaa  >:(

Aulis Anttila

  • Vieras
Pampa
Mutta moniko ajattelee, missä ruoka on tuotettu, jalostettu jne, kun vain saa mahansa täyteen ja halvalla. ;D
Luulisin että Sepe ajattelee Brassifilettä hotkiessaan kuinka onnelliset Brassinaudat lauduntavat pampalla. :P
Tiedä mitä kukakin ajattelee... olen ostanut muutaman kerran tuota brassikamaa... ei pahaa, ei hyvää - mutta saatanallisen halpaa se on... meidän kotikaupassa sitä on usein perjantaisin tarjolla € 9,95/kg... tosin likimain 2kg:n klöntteinä.
No eipä sulla ja Sepellä sitten paljon päässä liiku,  muuta kuin jos on halpaa ja sitä saa,  ja on lihaa  :'(.  Toki myönnän (mutta ei tällä alueella) Suomessakin raivataan metsää,  että saadaan laidunta,  mutta se joka syö brassi-nautaa syö ihan konkreettisesti sademetsää ja maapallon ilmastoa :'( >:( :(
Kämmiä kans kuin ja siitä kuinka Mato Grosson alueella on isoja alueita raivattu jne... Nythän siä tietyillä alueilla on alettu rajoittaa raivausta. Eikös se olllu se Arkentiinalaasilla se Pampa...

Pampa on aroalue Argentiinan länsi- ja eteläosissa, Uruguayssä ja Brasilian eteläkärjessä.

KJL

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4085
  • "Aja millä ajat ja Flieglillä loput"
Vs: Pampa
Mutta moniko ajattelee, missä ruoka on tuotettu, jalostettu jne, kun vain saa mahansa täyteen ja halvalla. ;D
Luulisin että Sepe ajattelee Brassifilettä hotkiessaan kuinka onnelliset Brassinaudat lauduntavat pampalla. :P
Tiedä mitä kukakin ajattelee... olen ostanut muutaman kerran tuota brassikamaa... ei pahaa, ei hyvää - mutta saatanallisen halpaa se on... meidän kotikaupassa sitä on usein perjantaisin tarjolla € 9,95/kg... tosin likimain 2kg:n klöntteinä.
No eipä sulla ja Sepellä sitten paljon päässä liiku,  muuta kuin jos on halpaa ja sitä saa,  ja on lihaa  :'(.  Toki myönnän (mutta ei tällä alueella) Suomessakin raivataan metsää,  että saadaan laidunta,  mutta se joka syö brassi-nautaa syö ihan konkreettisesti sademetsää ja maapallon ilmastoa :'( >:( :(
Kämmiä kans kuin ja siitä kuinka Mato Grosson alueella on isoja alueita raivattu jne... Nythän siä tietyillä alueilla on alettu rajoittaa raivausta. Eikös se olllu se Arkentiinalaasilla se Pampa...

Pampa on aroalue Argentiinan länsi- ja eteläosissa, Uruguayssä ja Brasilian eteläkärjessä.
Mut ei ookkaa eteläkärjes toi Amazon, jonka sademetsien raivauksesta muuten oli just puhetta.
tethering holes to their concave windings

Aulis Anttila

  • Vieras
Mistäs mahto olla puhe
Mutta moniko ajattelee, missä ruoka on tuotettu, jalostettu jne, kun vain saa mahansa täyteen ja halvalla. ;D
Luulisin että Sepe ajattelee Brassifilettä hotkiessaan kuinka onnelliset Brassinaudat lauduntavat pampalla. :P
Tiedä mitä kukakin ajattelee... olen ostanut muutaman kerran tuota brassikamaa... ei pahaa, ei hyvää - mutta saatanallisen halpaa se on... meidän kotikaupassa sitä on usein perjantaisin tarjolla € 9,95/kg... tosin likimain 2kg:n klöntteinä.
No eipä sulla ja Sepellä sitten paljon päässä liiku,  muuta kuin jos on halpaa ja sitä saa,  ja on lihaa  :'(.  Toki myönnän (mutta ei tällä alueella) Suomessakin raivataan metsää,  että saadaan laidunta,  mutta se joka syö brassi-nautaa syö ihan konkreettisesti sademetsää ja maapallon ilmastoa :'( >:( :(
Kämmiä kans kuin ja siitä kuinka Mato Grosson alueella on isoja alueita raivattu jne... Nythän siä tietyillä alueilla on alettu rajoittaa raivausta. Eikös se olllu se Arkentiinalaasilla se Pampa...
Pampa on aroalue Argentiinan länsi- ja eteläosissa, Uruguayssä ja Brasilian eteläkärjessä.
Mut ei ookkaa eteläkärjes toi Amazon, jonka sademetsien raivauksesta muuten oli just puhetta.

Höh... ettei vaan ois ollu brassilihasta kyse  8)

Punikki

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 482
Vs: Pöhkö
Mutta moniko ajattelee, missä ruoka on tuotettu, jalostettu jne, kun vain saa mahansa täyteen ja halvalla. ;D
Luulisin että Sepe ajattelee Brassifilettä hotkiessaan kuinka onnelliset Brassinaudat lauduntavat pampalla. :P
Tiedä mitä kukakin ajattelee... olen ostanut muutaman kerran tuota brassikamaa... ei pahaa, ei hyvää - mutta saatanallisen halpaa se on... meidän kotikaupassa sitä on usein perjantaisin tarjolla € 9,95/kg... tosin likimain 2kg:n klöntteinä.
No eipä sulla ja Sepellä sitten paljon päässä liiku,  muuta kuin jos on halpaa ja sitä saa,  ja on lihaa  :'(.  Toki myönnän (mutta ei tällä alueella) Suomessakin raivataan metsää,  että saadaan laidunta,  mutta se joka syö brassi-nautaa syö ihan konkreettisesti sademetsää ja maapallon ilmastoa :'( >:( :(

Jos kerran pari ostaa ni ei siitä ny noion kamalaa meteliä tarttis nostaa  >:(

En nosta meteliä tuon vaan julki ikävät tosiasiat ja toki luulen itsekin syöneeni joskus brassi-nautaa,  koska tykkään välillä syödä hyvävässä ravintolassa,  vaikka toki itsekin teen kohtuullista ruokaa. Kotiin en brassi nautaa huoli,  maku on varmaan ihan hyvä,  mutta jossain pitää vetää se  ideolgian ja kulinarismin raja ja mulla se menee tässä.

KJL

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4085
  • "Aja millä ajat ja Flieglillä loput"
Vs: Mistäs mahto olla puhe
Mutta moniko ajattelee, missä ruoka on tuotettu, jalostettu jne, kun vain saa mahansa täyteen ja halvalla. ;D
Luulisin että Sepe ajattelee Brassifilettä hotkiessaan kuinka onnelliset Brassinaudat lauduntavat pampalla. :P
Tiedä mitä kukakin ajattelee... olen ostanut muutaman kerran tuota brassikamaa... ei pahaa, ei hyvää - mutta saatanallisen halpaa se on... meidän kotikaupassa sitä on usein perjantaisin tarjolla € 9,95/kg... tosin likimain 2kg:n klöntteinä.
No eipä sulla ja Sepellä sitten paljon päässä liiku,  muuta kuin jos on halpaa ja sitä saa,  ja on lihaa  :'(.  Toki myönnän (mutta ei tällä alueella) Suomessakin raivataan metsää,  että saadaan laidunta,  mutta se joka syö brassi-nautaa syö ihan konkreettisesti sademetsää ja maapallon ilmastoa :'( >:( :(
Kämmiä kans kuin ja siitä kuinka Mato Grosson alueella on isoja alueita raivattu jne... Nythän siä tietyillä alueilla on alettu rajoittaa raivausta. Eikös se olllu se Arkentiinalaasilla se Pampa...
Pampa on aroalue Argentiinan länsi- ja eteläosissa, Uruguayssä ja Brasilian eteläkärjessä.
Mut ei ookkaa eteläkärjes toi Amazon, jonka sademetsien raivauksesta muuten oli just puhetta.

Höh... ettei vaan ois ollu brassilihasta kyse  8)

Menee se sivuraiteellaki... Soijanviljelystä naudanlihaan. ja tossa ylempänä Punikki kirjotti sademetsien raivauksesta... menikö se ny sitte kumminkaa sivuraiteelle. Soijasta tais olla osa geenimuunneltua, pari ruiskutusta glyfosaatilla vai miten se meni.
tethering holes to their concave windings

pekkapoika

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 114
Vs: Lähiruoka
Mutta moniko ajattelee, missä ruoka on tuotettu, jalostettu jne, kun vain saa mahansa täyteen ja halvalla. ;D

  Kyllä mä ainakin jätän kauppaan tuotteen jossa lukee Valio, Raisio, HK, Atria. :D
Taitaa tämä sepe kuulua samaan sarjaan kuin entinen mies, joka pistäytyi kyläkaupalla itänaapurin ikaroksessa ja totesi housujaan nostella, että "sieltä ostetahan, mistä halvalla saarahan".  Onhan meillä saksan tummien  liidelikauppa, josta saa monenlaista paraivitlapelia. Ei sotkeennu käsi kotimaiseen brändiin. Ruotsalaisten omistamasta siwasta saa kivasti  tuontisapuskaa. Ei mene ylijäämät osuuskaupan jäsenille, eikä osinngot k-kauppiaille.

Kantripoi

  • Vieras
Vs: Lähiruoka

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Lähiruoka
Mutta moniko ajattelee, missä ruoka on tuotettu, jalostettu jne, kun vain saa mahansa täyteen ja halvalla. ;D

  Kyllä mä ainakin jätän kauppaan tuotteen jossa lukee Valio, Raisio, HK, Atria. :D
Taitaa tämä sepe kuulua samaan sarjaan kuin entinen mies, joka pistäytyi kyläkaupalla itänaapurin ikaroksessa ja totesi housujaan nostella, että "sieltä ostetahan, mistä halvalla saarahan".  Onhan meillä saksan tummien  liidelikauppa, josta saa monenlaista paraivitlapelia. Ei sotkeennu käsi kotimaiseen brändiin. Ruotsalaisten omistamasta siwasta saa kivasti  tuontisapuskaa. Ei mene ylijäämät osuuskaupan jäsenille, eikä osinngot k-kauppiaille.

   Prismasta sen parhaan brassinaudanfileen saa. Näin ainakin meillä.
Kun menet seuraavan kerran kauppaan, niin ota metrinmitta mukaan.
Sillä voit mitata suoraan markkinaosuuden. Toinen mittari on se mille tasolle tuote on asetettu. Ne tuotteet jotka suoraan näkökentässä, ovat menekiltään parhaita. Ylähyllyllä vähemmän myyvät tuotteet. :D

Loordi Fordson

  • Vieras
Vs: Sepe väärässä paikassa...
Prisma kuuluu osuuskunta-aatteelliseen ketjuun...Pois heti Prismasta, Sepe ! Linjasi ei näytä pitävän.... ;D ;D ;D

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Sepe väärässä paikassa...
Prisma kuuluu osuuskunta-aatteelliseen ketjuun...Pois heti Prismasta, Sepe ! Linjasi ei näytä pitävän.... ;D ;D ;D

  SOK on kuluttaja osuuskunta. Olen huomannut selvästi että Prisma on enempi kuluttajan puolella. Aikoinaan sieltä sai Aito-Maitoa halvalla. 2,90mk/litra :D (vaika mulle se nyt ei mitään merkkaa. meillä menee niin vähän sitä )

 

Reginan vanki

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 489
Vs: Lähiruoka
Mutta moniko ajattelee, missä ruoka on tuotettu, jalostettu jne, kun vain saa mahansa täyteen ja halvalla. ;D

  Kyllä mä ainakin jätän kauppaan tuotteen jossa lukee Valio, Raisio, HK, Atria. :D
Eikös tässä jutussa alunperin ollut kyse siitä, että mikä ilmastovaikutus jne on ruualla, missä se on tuotettu ja kuljeteltu. Vai mietitkö sinä Sepe kaupassa asioidessasi, että tuo tuote on kuormittanut ilmastoa niin ja niin ja tuo toinen toisella lailla? Taitaa mennä kaupassa käynti vaikeaksi, jos joka ostosta pitää miettiä ja omallatunnolla punnita.  ;D

Ilmeisesti olisi parempi, jos kaikki jäisivät vain kotiin kiikkutuoliin kuolemaa odottamaan. Näin ilmasto pelastuisi. ;D
Köyhän kans on niin raskas jutella.

Aulis Anttila

  • Vieras
Lopputulos
Ilmeisesti olisi parempi, jos kaikki jäisivät vain kotiin kiikkutuoliin kuolemaa odottamaan. Näin ilmasto pelastuisi. ;D

Siinä kävisi niin, että kepulaiset piereskelisivät ihmiset hengiltä  ;D  :D  ::)  :P

Reginan vanki

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 489
Vs: Lopputulos
Ilmeisesti olisi parempi, jos kaikki jäisivät vain kotiin kiikkutuoliin kuolemaa odottamaan. Näin ilmasto pelastuisi. ;D

Siinä kävisi niin, että kepulaiset piereskelisivät ihmiset hengiltä  ;D  :D  ::)  :P
Ei pidä paikkaansa, sillä kaikki, siis ihan kaikki, vain istuisivat kotonaan, eikä ilmasto pilaantuisi heidän toimistaan ( työssä käyminen, ruuan tuottaminen jne). Tai sitten olet sitä mieltä, että meidän kaikkien sisällä on pieni KePu. ;D
Köyhän kans on niin raskas jutella.

Aulis Anttila

  • Vieras
Vs: Lähiruoka
Kepu ei tehnyt lähiruuan hyväksi yhtään mitään ollessaan kahdeksan vuotta pääministeri- ja maatalousministeripuolue... nyt alkaa tapahtua   :P :P :P   ;D ;D ;D
=
Ruokamerkinnät ovat uudistumassa Suomen ravintoloissa ja kaupoissa. Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen vaatii, että asiakkaalle on vastedes kerrottava ruoan alkuperä, tuotantotapa ja raaka-aineet. Merkintöjen uudistamisella Koskinen haluaa edistää kotimaista lähiruoka- ja luomutuotantoa sekä kasvattaa kuluttajan valinnanvapautta. Lainsäädännön tiukentamista selvitetään lähiaikoina.