http://www.ts.fi/online/talous/100788.html"Tehtaalla tullaan käyttämään suurella todennäköisyydellä geenimuuntelematonta raaka-ainetta"
Nyt vois olla melkein vedonlyönnin paikka, käykö tuolla tehtaalla valmistuttuaan kiloakaan gm-vapaata soijaa.
En mistään löytänyt faktaa, ketä on omistuspohjassa? Onko kotimaisia toimijoita mukana kuinka paljon?
Kaikki uutisjutut on kirjoitettu ilmeisesti hankkeen omien tiedotusmateriaalien pohjalta päätellen siitä, kuinka "annetaan ymmärtää", ettei ko. laitos sekoittaisi kotimaisen valkuaisraaka-aineen käyttöä ja markkinoita vaan markkinat olisivat venäjällä ja pohjoiseuroopassa, ja myös tuo gm-vapaan raaka-aineen "todennäköisen" käytön esillenosto viittaa siihen.
Joka tapauksessa jos arveluni osuu oikeaan, ja gm-vapaan raaka-aineen käytöstä rummuttaminen on vain huuhaata jolla pyritään välttämään negatiivista julkisuutta, niin kotimaiselle elintarvikesektorille tulee tämä gm-rehuasia aivan reisille - minkäänlaista yhteinäistä kantaa aiheeseen ei ole, ei jalostavalla puolella eikä tuottajapuolella.