Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Säilörehun kuiva-aineprosentti  (Luettu 10443 kertaa)

JoHaRa

  • Vieras
Säilörehun kuiva-aineprosentti
Tämä juttu on vain pilkunviilaajille ja aperuokijoille...

Artturi-analyysissä näkyi kuiva-aineprosentti 42,2. Tein oman kokeen (taas) ja oikea tulos oli 28%. Aika vaikuttava ero totuuden ja paperitotuuden välillä. Harvoin näkee näin suurta heittoa. Tällä heitolla on jo merkitystä jos pyritään hyvään ruokintaan, siis nimenomaan aperuokinnassa.

Onko muilla vastaavia kokemuksia? Vai kiinnostaako tämä edes ketään.

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: Säilörehun kuiva-aineprosentti
Kyllä toi kuiva-aine on varmistettava viikottain joko Ollilla tai mikrolla. Artturi on muutenkin enemmän viitteellinen vertailuaineistoperusteineen ja näytteenottokin vaikuttaa paljon.....
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Säilörehun kuiva-aineprosentti
Kyllä toi kuiva-aine on varmistettava viikottain joko Ollilla tai mikrolla. Artturi on muutenkin enemmän viitteellinen vertailuaineistoperusteineen ja näytteenottokin vaikuttaa paljon.....

Mikä on tämä Olli? Paljonko mikrokuivaus jättää kosteutta jäljelle?

Muistan "tutkimusmestarin ajoiltani" että kuiva-aineen saa 100%:in jos ruohoa kuivataan 16 tuntia yli 200 asteessa. Uunissa n. 100 ja kaksi tuntia vie jo aika lähelle. Oma menetelmäni on lämminilmapuhallin niin kauan kunne ruoho jo "vähän" savuaa.

Mitä eroja olet saanut? Artturi on kyllä enemmänkin suuntaa antava.

apemies

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1699
Vs: Säilörehun kuiva-aineprosentti
Itse teen kuiva-aineen seurantaa appeenteon lomassa ns. nyrkkitestillä. Sillä saa tarvittavan tarkkuuden 30 +- 5, jolle välille säilörehu pyritään muutenkin tekemään. Myös appeen syönnin /sonnan muutokset kertoo monesti säilörehun kuiva-aineen muutoksista

Viimeksi muokattu: 12.12.09 - klo:17:46 kirjoittanut apemies

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Säilörehun kuiva-aineprosentti
Itse teen kuiva-aineen seurantaa appeenteon lomassa ns. nyrkkitestillä. Sillä saa tarvittavan tarkkuuden 30 +- 5, jolle välille säilörehu pyritään muutenkin tekemään. Myös appeen syönnin /sonnan muutokset monesti säilörehun kuiva-aineen muutoksita

Joo. Tuo kyllä toimii jos homman opettelee eikä tarvitse ihan tarkkaa prosenttia (teoreettisen) laskelman tueksi.

juumassi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2927
  • Kuolema kuittaa univelat.
Vs: Säilörehun kuiva-aineprosentti
Tämä juttu on vain pilkunviilaajille ja aperuokijoille...

Artturi-analyysissä näkyi kuiva-aineprosentti 42,2. Tein oman kokeen (taas) ja oikea tulos oli 28%. Aika vaikuttava ero totuuden ja paperitotuuden välillä. Harvoin näkee näin suurta heittoa. Tällä heitolla on jo merkitystä jos pyritään hyvään ruokintaan, siis nimenomaan aperuokinnassa.

Onko muilla vastaavia kokemuksia? Vai kiinnostaako tämä edes ketään.

miten teet ton oman kokeen?

SomeBody77

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4301
  • Ensin rahahommat, sitten omille pelloille
Vs: Säilörehun kuiva-aineprosentti
Mikä on tämä Olli?
Kosteusmittari... Made by Olli, Kesko myypi.
Ensin rahahommat, sitten omille pelloille

Mikkis

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 78
Vs: Säilörehun kuiva-aineprosentti
Mikä on tämä Olli?
Kosteusmittari... Made by Olli, Kesko myypi.

Minkämoista hintaa pyytävät kosteusmittarille ?

Konkelo

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 186
Vs: Säilörehun kuiva-aineprosentti
Artturi-analyysissä näkyi kuiva-aineprosentti 42,2. Tein oman kokeen (taas) ja oikea tulos oli 28%.

Itellä melko tuoreena paalattua apilaheinää, artturin mukaan kuiva-aine yli 40. Totuus jotain muuta!

It doesn't matter who we are, what matters is our plan.

SomeBody77

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4301
  • Ensin rahahommat, sitten omille pelloille
Vs: Säilörehun kuiva-aineprosentti
Mikä on tämä Olli?
Kosteusmittari... Made by Olli, Kesko myypi.

Minkämoista hintaa pyytävät kosteusmittarille ?
Ei jäänyt mieleen, kun en ole ostanut. Pitänyt kysellä täällä, että onko moisella värkillä mitään tekoa....?
Ensin rahahommat, sitten omille pelloille

e0777

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 645
Vs: Säilörehun kuiva-aineprosentti
meillä oli laakasiilo tavara 51% eikä se nyt mitään erikoisen kuivaa minun mielestä ollut. 
tuore näyte kesällä aivan auringon polttamalta karholta oli jotain 33%.
onkin olleet vähän ihmeellisiä nuo tulokset mutta luulen että tällä varastointi/lähetys jutulla voi olla vaikutusta myös asiaan.
Pussinhan pitäisi pitää kaikki kosteus siellä sisällä mutta pitääkö tai kun pussi tyhjennetään niin varmaan jää vettä siihen pussiin vielä tai en minä tiedä. jotain hämärää.

Kaupoi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1052
Vs: Säilörehun kuiva-aineprosentti
Viime kesän toisen sadon paalista artturi meinas, että kuiva-aine 68,6%. On se ainaki sinne päin...
"Yllä oleva teksti on tuotettu tiloissa, missä käsitellään faktatietoja."

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Säilörehun kuiva-aineprosentti
Tämä juttu on vain pilkunviilaajille ja aperuokijoille...

Artturi-analyysissä näkyi kuiva-aineprosentti 42,2. Tein oman kokeen (taas) ja oikea tulos oli 28%. Aika vaikuttava ero totuuden ja paperitotuuden välillä. Harvoin näkee näin suurta heittoa. Tällä heitolla on jo merkitystä jos pyritään hyvään ruokintaan, siis nimenomaan aperuokinnassa.

Onko muilla vastaavia kokemuksia? Vai kiinnostaako tämä edes ketään.

miten teet ton oman kokeen?

Viimeksi tein tuon niin, että laitin 100 g säilistä kangaskassiin ja sohotin kuumailmapuhaltimella kankaan läpi noin 15 minuuttia. Kun vähän savu nousee niin ollaan lähellä täydellistä kuivuutta. Ehkä ruohoon jää jotain 2-4% vettä kun aika on noin lyhyt. Myynnissä on ihan oikeitakin kuivureita.

Miten tarkka tuo Olli mahtaa olla?

lavali

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1777
Vs: Säilörehun kuiva-aineprosentti
Viime kesän toisen sadon paalista artturi meinas, että kuiva-aine 68,6%. On se ainaki sinne päin...

mullaki oli vastaavaa ja kehuivat että kaikkea ei voinu arvostella lian kuivan rehun takia....

KJL

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4084
  • "Aja millä ajat ja Flieglillä loput"
Vs: Säilörehun kuiva-aineprosentti
Tämä juttu on vain pilkunviilaajille ja aperuokijoille...

Artturi-analyysissä näkyi kuiva-aineprosentti 42,2. Tein oman kokeen (taas) ja oikea tulos oli 28%. Aika vaikuttava ero totuuden ja paperitotuuden välillä. Harvoin näkee näin suurta heittoa. Tällä heitolla on jo merkitystä jos pyritään hyvään ruokintaan, siis nimenomaan aperuokinnassa.

Onko muilla vastaavia kokemuksia? Vai kiinnostaako tämä edes ketään.

miten teet ton oman kokeen?

Viimeksi tein tuon niin, että laitin 100 g säilistä kangaskassiin ja sohotin kuumailmapuhaltimella kankaan läpi noin 15 minuuttia. Kun vähän savu nousee niin ollaan lähellä täydellistä kuivuutta. Ehkä ruohoon jää jotain 2-4% vettä kun aika on noin lyhyt. Myynnissä on ihan oikeitakin kuivureita.

Miten tarkka tuo Olli mahtaa olla?
Niin voihan sen tavan uunissakin kuivata, mutta emäntä ei oikeen tykkää... En nyt just muista oliko kuivauslämpö ja aika sitten jotakin nummeroita. 100 astetta tai jotain sinne päin ja mahtoiko olla tunti tai pari, en muista... Apemies varmaan muistaa paremmin noi
tethering holes to their concave windings