Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Lihasta lisää hintaa  (Luettu 2774 kertaa)

Sahrami

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 212
Lihasta lisää hintaa
Lihatalot kun ovat nyt sössineet tuon lihan tuottajahinnan niin huonoksi, että mieluummin jo elukat laittaisi honkajoelle, niin onko kenelläkään kokemusta/tietoa tilateurastuksen järjestämisestä siten, että elävän naudan möisi suoraan kuluttajalle, joka sitten itse sen teurastaisi/teurastuttaisi. Kävi tuossa mielessä, että noita tilateurastaija olisi myösmielenkiintoista käyttää markkinoimaan suoraan kuluttajille myös lihaa, mutta taitaa terveystarkastaijen ohjeet tulla esteeksi toiminnan onnistumiselle. Itse olen jo täysin kypsä lahjoitushintaan tarjottaviin kantturoihin teurastamoille. Kypsyttää!!!
Uusi pihatto tulossa - sitten kun minusta tulee lottovoittaja

mlahti

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2445
Vs: Lihasta lisää hintaa
käsittääkseni nautaa ei voi elävänä myydä sellaiselle jolla ei ole omaa pitopaikkatunnusta rekisterissä.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Lihasta lisää hintaa
Naudan saa teurastaa omaan käyttöön, mutta lihaa ei saa myydä, eikä myöskään nautaa saa myydä kuluttajalle ????
Kannattaa kysyä eläinlääkäriltä, pitääkö sen tarkistaa eläimet ennen teurastusta tai teurastuksen jälkeen ????

Sahrami

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 212
Vs: Lihasta lisää hintaa
Naudan saa teurastaa omaan käyttöön, mutta lihaa ei saa myydä, eikä myöskään nautaa saa myydä kuluttajalle ????
Kannattaa kysyä eläinlääkäriltä, pitääkö sen tarkistaa eläimet ennen teurastusta tai teurastuksen jälkeen ????
Niinpä tosi pölhöt säännöt, vaikka omasta kokemuksesta voi suositella omien kantturoiden lihoja pannulle. Viime syksynä otin vanhan (2 tai 3 kertaa poikineen) osapalautuksena. Jauhelihat pistin tietysti heti pakkaseen, mutta arvo-osia pidin kylmiössä "riiputuksessa" vielä pari viikkoa ennen pakastamista. Eli riiputus aikaa noille lihoille tuli siis yhteensä noin 3 vk. Eipä ravintoloidenkaan pannuilta saa niin hyvää pihviä kun täältä! Tietenkin tuossa riiputuksessa oli tärkeänä pointtina se, että kylmäketjun lisäksi lihat oli teurastamolla pakattu vakuumiin.

Eikö edes tämmöistä lihaa, joka teurastamolta tulee saisi myydä tilata suoraan tutuille? Miten on? Tarkoitan siis jauhelihaa. Arvo-osia en kyllä raski myydä, on nimittäin niin hyvää...
Uusi pihatto tulossa - sitten kun minusta tulee lottovoittaja

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Lihasta lisää hintaa
Kyllä tuo suoramyynti aika hankalaksi on tehty... Kaikkien myyntitilojen täytyy olla desinfioitavissa ja kaikki liha tarkistetaan elävänä ja kuolleena. Ehkä osan säännöistä voisi kiertää jos lihan myisi ikkunasta?

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: Lihasta lisää hintaa
Kyllä tuo suoramyynti aika hankalaksi on tehty... Kaikkien myyntitilojen täytyy olla desinfioitavissa ja kaikki liha tarkistetaan elävänä ja kuolleena. Ehkä osan säännöistä voisi kiertää jos lihan myisi ikkunasta?

Säännöt on disainattu suurien lihatalojen tarpeisiin. Tarkoituksena estää tämmönen rusinoiden noukkiminen niinkun suoramynti. Osuustoiminnalliset teurastamot on olleet aktiivisesti liikkeellä :P
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

Shrek

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1911
  • Quidquid Latine dictum sit, altum videtur
Vs: Lihasta lisää hintaa
Reilu kymmenen vuotta sitten Vieremällä joku myi itseteurastamiaan lihoja suoraan asiakkaille koiranruokana. Oli jauhelihaa, paistia ja sisäfilettä ja hinta sen mukainen, mutta kun kaikessa markkinoinnissa tähdennettiin käyttökohde niin viranomaiset eivät pystyneet siihen puuttumaan. Eikä yrittäjän tarvinnut investoida liikaa.

Ja kaikki tiesivät tasan tarkkaan asian oikean laidan  :D
"Ajatelkaapa niitä kaikkia Fordin omistajia jotka eräänä päivänä haluavat oikean auton..."
 John Dodge, 1914

http://www.youtube.com/watch?v=vVXIK1xCRpY
http://www.youtube.com/watch?v=FMUf2qmSzvE