Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Sahrami - 13.10.09 - klo:11:44

Otsikko: Lihasta lisää hintaa
Kirjoitti: Sahrami - 13.10.09 - klo:11:44
Lihatalot kun ovat nyt sössineet tuon lihan tuottajahinnan niin huonoksi, että mieluummin jo elukat laittaisi honkajoelle, niin onko kenelläkään kokemusta/tietoa tilateurastuksen järjestämisestä siten, että elävän naudan möisi suoraan kuluttajalle, joka sitten itse sen teurastaisi/teurastuttaisi. Kävi tuossa mielessä, että noita tilateurastaija olisi myösmielenkiintoista käyttää markkinoimaan suoraan kuluttajille myös lihaa, mutta taitaa terveystarkastaijen ohjeet tulla esteeksi toiminnan onnistumiselle. Itse olen jo täysin kypsä lahjoitushintaan tarjottaviin kantturoihin teurastamoille. Kypsyttää!!!
Otsikko: Vs: Lihasta lisää hintaa
Kirjoitti: mlahti - 13.10.09 - klo:12:03
käsittääkseni nautaa ei voi elävänä myydä sellaiselle jolla ei ole omaa pitopaikkatunnusta rekisterissä.
Otsikko: Vs: Lihasta lisää hintaa
Kirjoitti: emo-heikki - 13.10.09 - klo:12:19
Naudan saa teurastaa omaan käyttöön, mutta lihaa ei saa myydä, eikä myöskään nautaa saa myydä kuluttajalle ????
Kannattaa kysyä eläinlääkäriltä, pitääkö sen tarkistaa eläimet ennen teurastusta tai teurastuksen jälkeen ????
Otsikko: Vs: Lihasta lisää hintaa
Kirjoitti: Sahrami - 13.10.09 - klo:12:38
Naudan saa teurastaa omaan käyttöön, mutta lihaa ei saa myydä, eikä myöskään nautaa saa myydä kuluttajalle ????
Kannattaa kysyä eläinlääkäriltä, pitääkö sen tarkistaa eläimet ennen teurastusta tai teurastuksen jälkeen ????
Niinpä tosi pölhöt säännöt, vaikka omasta kokemuksesta voi suositella omien kantturoiden lihoja pannulle. Viime syksynä otin vanhan (2 tai 3 kertaa poikineen) osapalautuksena. Jauhelihat pistin tietysti heti pakkaseen, mutta arvo-osia pidin kylmiössä "riiputuksessa" vielä pari viikkoa ennen pakastamista. Eli riiputus aikaa noille lihoille tuli siis yhteensä noin 3 vk. Eipä ravintoloidenkaan pannuilta saa niin hyvää pihviä kun täältä! Tietenkin tuossa riiputuksessa oli tärkeänä pointtina se, että kylmäketjun lisäksi lihat oli teurastamolla pakattu vakuumiin.

Eikö edes tämmöistä lihaa, joka teurastamolta tulee saisi myydä tilata suoraan tutuille? Miten on? Tarkoitan siis jauhelihaa. Arvo-osia en kyllä raski myydä, on nimittäin niin hyvää...
Otsikko: Vs: Lihasta lisää hintaa
Kirjoitti: JoHaRa - 13.10.09 - klo:14:32
Kyllä tuo suoramyynti aika hankalaksi on tehty... Kaikkien myyntitilojen täytyy olla desinfioitavissa ja kaikki liha tarkistetaan elävänä ja kuolleena. Ehkä osan säännöistä voisi kiertää jos lihan myisi ikkunasta?
Otsikko: Vs: Lihasta lisää hintaa
Kirjoitti: Adam Smith - 13.10.09 - klo:14:37
Kyllä tuo suoramyynti aika hankalaksi on tehty... Kaikkien myyntitilojen täytyy olla desinfioitavissa ja kaikki liha tarkistetaan elävänä ja kuolleena. Ehkä osan säännöistä voisi kiertää jos lihan myisi ikkunasta?

Säännöt on disainattu suurien lihatalojen tarpeisiin. Tarkoituksena estää tämmönen rusinoiden noukkiminen niinkun suoramynti. Osuustoiminnalliset teurastamot on olleet aktiivisesti liikkeellä :P
Otsikko: Vs: Lihasta lisää hintaa
Kirjoitti: Shrek - 13.10.09 - klo:16:42
Reilu kymmenen vuotta sitten Vieremällä joku myi itseteurastamiaan lihoja suoraan asiakkaille koiranruokana. Oli jauhelihaa, paistia ja sisäfilettä ja hinta sen mukainen, mutta kun kaikessa markkinoinnissa tähdennettiin käyttökohde niin viranomaiset eivät pystyneet siihen puuttumaan. Eikä yrittäjän tarvinnut investoida liikaa.

Ja kaikki tiesivät tasan tarkkaan asian oikean laidan  :D