Millaisia ongelmia on luvassa, jos/kun sokeri on korkealla ja aiv2+ on säilötty?
Löysämahaisuutta, hapanpötsiä, juoksutusmahankiertymää noin päällimmäisenä mainitakseni. Mutta mikäli sattuu kuitenkin olemaan kuitua säilörehussa tarpeeksi, niin ollaan jo puoleksi voiton puolella. Tärkeää on pitää raakavalkuaistaso tarpeeksi korkealla, jottei niin isoja ongelmia esiinny. Tuntuu hullulta että valkuaista pitäisi lisätä, vaikka rapa lentää. Mutta se on hyvä keino, jos on niukkuutta sillä hetkellä valkuaisesta.
Johtuu siitä että valkuainen on typpiperäistä, joka on taas emäksistä. Tämä tasaa pötsin ph:ta ja helpottaa näin ollen tilannetta. Tietenkin jos on jo etukäteen raakavalkuaistaso korkealla tasolla, niin ei siitä "ylilisäyksestä" enää mitään apua ole. Tilanne vain pahenee.
Mutta tärkeintä on huomioida tunnutettavat eläimet, että rajoitetaan sen korkean sokerin saantia niiltä. Se on kaikista arin paikka, jos niillä on kehittynyt hapanpötsi jo poikimahetkellä. Eli tunnutuskaudelle muuta karkearehua kuin sitä korkeasokerista.