Punaista lihaa koskee suositukset välttää. Punaista lihaa ovat, nauta, sika ja lammas. Maukkaimmat naudan pihvit tehdään marmoroidusta lihasta. Makkarakin lasketaan punaiseksi lihaksi. Kasvisyöjille kaikki liha on punaista.
Mitä juustoon tulee, niin Oltermaniakin då och då, suosikki on kuitenkin Ålansmejerin kermajuustot ja Västerbottensost. Voi kuuluu myös ruokavalioon, levitteenä voi-kasvisrasvaseos. Jos oikein herkutella tahtoo, niin Juustoportin kirnuvoi. Niin ja sepelvaltimot edelleen puhtaat.
Toki ymmärrän, että ihmiset ovat yksilöitä kolesterolin suhteen ja mikäli leikkaussaliin on ollut asiaa, niin voi se lääkäri sen jälkeen painokkaasti kehottaa välttämään eläinperäistä rasvaa. Jos oikein paha oli, niin jopa käyttää niin vahvaa ilmaisua kuin kieltäminen, mutta rangastavaa se silti tuskin on ja lääkäri ei voi kieltäytyä hoitamasta.
Aina ei sekään auta. Tunnen perheen, jossa isännälle tehtiin pallolaajennus kymmenen vuotta sitten. Koko perhe ryhtyi vegaaniksi ja kolesterolilääkkeetkin on, silti herralle jouduttiin pallolaajennus uusimaan pari vuotta sitten. Rouvan suonia laajennettiin vuosi sitten.
Jauhelihapulako hauskaa, no huumorintajua on monenlaista. Minulta koko jauhelihapula on mennyt ohi, ei mitään muuta havaintoa, kun Agronetin ja lehtien kirjoittelu. Vaimo ei ole maininnut mitään.
On niin ihanaa olla tekemättä mitään ja levätä sen jälkeen.