Pitää myös muistaa, että kasvinviljelytilan laajentuminen tarkoittaa pellon hankintaa. Vuokraviljelyssä pellon kasvukunto näivettyy, jos vuokra-ajat ovat sitä viittä vuotta. Se tarkoittaa pellosta saatavan tulon vähenemistä.
Ja jos peltoa ostaa viisinumeroisella luvulla, se ei ole tavallisessa kasvinviljelyssä millään mittarilla kannattavaa. Sen kompensoimiseksi tarvitaan paksua rahapussia tai hyvää palkkaa ulkopuolisesta työstä. Tämä korostuu etenkin silloin, kun ostettavia peltohehtaareja on useampi. Tämä pudottaa heti laajenemishaluiset pois, koska pelto ei elätä näillä hinnoilla ja rahoitusta on yhä vaikeampi saada.
Isompi tila pystyy ostamaan isomman määrän peltoa tai sitten jos takataskussa on paljon rahaa, se on toinen vaihtoehto. Tässä ei tarvita mitään ihmeellisiä konsteja. Taloustekijät pudottavat viljelijöitä pois laajentumishaluisista. Tämä ei tietenkään koske niitä tuotantosuuntia, joilla kannattavuus on parempi kuin kasvinviljelijöillä. Tukipolitiikalla tämän epäkohdan voisi karsia pois.
Eriarvoisuus on tietenkin suurinta alueilla, jossa tuotantotuet jylläävät.
Vaikka kaikki Suomen pellot olisivat viljalla, hinta ei mihinkään romahtaisi. Se vain liikuttaisi viljaa enemmän maailmalle. Tämä on ihmeellinen perustelu. Hinnoissa olisi varmasti laskupaineita logistisista seikoista johtuen, mutta ei se hinta mihinkään romahda. Toisaalta se toisi lisää tarjontaa ja laatukriteerit olisivat ostajan määritettävissä helposti tiukoiksi. Se taas kannustaisi laadun tuottamiseen ja pakottaisi viljelijät vähän katsomaan mitä touhuavat pelloillaan.
On vain yksi oikea F-1 moottori.
Rocketdyne F-1 ilman katalysaattoria, urearuiskutusta ja hiukkassuodatinta. Vetää äkeen kuin äkeen.