ei taija olla sen henkilön nimellä kuka kuvassa niiin paljon merkitystä vaan mitä näkyy kuvasta. itellä nuita on jo liki kuutio ja kun oikea henkilö kiinnostuu ni jälkeä alkaa syntyä. ja kun on nuo kirjoitetut päiväkirjat niin net on arvokkaita tutkijoille... saa paljon tietoa ja havaintoa mitä on aikanaan tapahtuna. toista on tulevaisuutessa kun ei etes kuormakirjoja ole jälellä... meitä taitaa uottaa aika hiljainen historia.
No kun ei niissä juuri muuta näy kun niitä tummassa puvussa ja hatussa pönöttäviä vakavia herrasmiehiä, jossain hautajaisissa tai tarkassa muodostelmassa helsinkiläisessä valokuvaamossa tai jossain tupakkahuoneessa.
Sen tiedän että toisen puolen suvussa oli jonkin verran lääkäreitä, liikemiehiä ja aikalaisiaan kiinteistösijoittajia ja jotain sellaisia. Kuulemma omistivat pätkiä kadunvarsikiinteistöjä Helsingissä. Eivätkä juuri pitäneet yhteyksiä juntteihin maalaissukulaisiinsa...
Mutta datan säilyvyyteen... sanotaan että kun sen laittaa internettiin kiertoon niin sieltä sitä ei saa millään enää pois :DD
Ja toisaalta ihmiskunnalla on kai digidataa varmistetussa tallessa yhä vaan enemmän ja enemmän, enemmän kuin koskaan. Kissavideoita ja temppareita... no ei.
Lainaus TM 27.6.2023:
”Datan määrä tuplaantuu noin joka toinen vuosi. Vuonna 2022 arkistoitiin noin 3,5 tsettatavua (ZB, 3,5 x 10²¹ ) dataa. Kyse on valtavasta määrästä dataa.
Erään arvion mukaan 2030 arkistoitavan datan määrä on yli 18 tsettatavua.”
Tämä ei nyt taaskaan enää kuulu tämän otsikon alle.