Solistia, timoa ja ihan oikeeta siikliä. Ja kyllä jo tänä sunnuntaina lähtee ekat kauppaan.
Miksi ihmeessä joku myisi Annabelleä siiklinä? Annabelle on ihan helvetin paljon parempi ja monikäyttöisempi peruna!
Olisiko niin että Siikli kun on vanha ja tunnettu, tietyllä tapaa käsitetteeksi muodostunut lajike niin lähes jokainen keskiverto perunan ostaja sen tuntee?
Ts. jos vierekkäin on vakat missä Siikliä ja vaikka juuri Annabelleä niin joku mummo voi todeta että otetaan tuota Siikliä kun se on tuttu ja me on sitä vaarin kanssa tykätty koko ikämme syödä..
Kyllä Siiklin kohdalla asian on juurikin näin.
Siikli on kaiken lisäksi suhteellisen haasteellinen viljeltävä ja kuluttajat ostavat mielellään melko pientä siikliä joten satoa on vaikea saada kovinkaan isoksi.
Kyllä tämä vanhoihin lajikkeisiin luottaminen koskee muitakin kuin Siikliä. Annabelle tosiaan on todella paljon parempi maultaan ja käyttöominaisuuksiltaan, mutta ei ole niin tunnettu lajike.
Esim: Van gogh on tunnettu ja perinteinen lajike. Sitä ihmiset ostavat mielellään. Kuitenkin jos verrataa uusiin lajikkeisiin, esim Challengeriin, niin VG:n maku on melko olematon ja laimea.
Kehitys lajikkeissa on mennyt todela paljon eteenpäin. Toivottavasti kuluttajat löytävät ne koska se tekee perunasta paljon paremman raaka-aineen.