Pääomaveron korotus vaikuttaa lähinnä puunmyyntiin, maatalouteen, yksityisiin elinkeinonharjoittajiin, avoimiin- ja kommandiittiyhtiöihin eli pienyrittäjiin. Ts. veronkiristys joudutaan kompensoimaan jollakin tilkkutäkkioperaatiolla puukaupan hidastuessa yms. Pääomaveron kiristyksessä ainoa hyväpuoli on siinä että samalla verotus painottuu yhä enemmän tasaveroon. ALV nosto on kuitenkin tehokkain tapa kerätä lisää ja myöskin oikeudenmukaisin koska silloin pienituloisemmat maksavat suuremman osuuden tuloistaan veroina kuin toimeliaammat.
Kompensaatiota ei - todellakaan - tarvita... vuotuisesta kasvusta hakataan Suomessa vain n. 60%.
Puunmyynnin lisäverottaminen vaikuttaa suoraan puukauppaan ja sitä ei metsäteollisuus hyväksy ilman korvaavia toimenpiteitä.
Jaa, voiko metsäteollisuus on hyväksymättä jotain veroa
?
Meinaakko että vero ei tule voimaan, jos metsäteollisuus ei sitä hyväksy
?
Onko muita teollisuuden aloja jotka voivat olla hyväksymättä uusia veroja
?
Tuossa kokoomuksen esityksessä olikin se kompensaatio jo valmiiksi sisäänrakennettuna, eli yritysveron alentaminen. Teoriassa olisi siis mahdollista saada veronkorotus puunhintaan, mutta käytännössä? Jokatapauksessa pääomaveron korotus iskee pienyrittäjiin, metsänomistajiin, viljelijöihin joista tuo marginaalinen pääomaverotulo suurimmaksi osaksi kerätään.
Höpöhöpö, pääomatuloja ei velkaset pikku yrittäjät saa kumminkaan, joten yhteisöveron alennus helpottaa niiden tilannetta suoraan, se myös laittaa eri tulonsaaja ryhmät tasavertaisempaan asemaan.
Tällä hetkellähän on niin, että todella suurituloiset maksavat pienemmällä veroprosentilla, kuin pienituloiset, puhumattakaan keskituloisista palkansaajista
?
;DYksityiset elinkeinonharjoittajat, avoimet yhtiöt, ky:öt, maatilat verotetaan ansiotuloina ja pääomatuloina. Osakeyhtiöt yritysverolla.
Jep, mutta ei niitä pääomatuloja oteta kuten ite haluaa.
Esitys on hyvä ja oikeudenmukainen, jopa kokkareiden tekemäksi.
Kulutusverojen korottaminen ja ansio- sekä yritysveron laskeminen on hyviä juttuja. Paketin pilaa pääomaveron korottaminen koska se kohdistuu käytännössä puunmyyjiin, maatiloihin, yksityisiin elinkeinonharjoittajiin, avoimiin- ja kommandiittiyhtiöihin.