Joskus opettivat (meikäläisen opit saatu ysärillä), että natrium rajoittaa ensimmäisenä (kivennäisistä) maidontuotantoa ja toisaalta nauta osaa syödä suolaa tarpeen mukaan eli ei syö liikaa. Suola on tosiaan halpaa, joten sillä kannattaa tuo natrium-tarve täyttää, ei kalliimmalla täyskivennäisellä.
Na loppuu yleensä ekana. Luomuissa kalsium, koska ne määrät lasketaan väärin.
Ja lehmä voi syödä natriumia liikaa. Se aiheuttaa sitten harmia, tai joskus hyötyä. Syytä on muistaa sekin, että ruokasuolassa on isompi osa klooria kuin natriumia.
Bernerin myymässä hapossa on Na mukana. Tyydyttyykö Na - tarve sillä.
Yleensä säiliksessä on natriumia 0,1 g, mut ainakin siinä AIV-Novassa oli nikn paljon natriumia, että säiliksessä oli jopa 1,4-1,6 grammaa. Teoriassa joku vajaa puolet natriumintarpeesta siis tuli tuosta.
Tosta Bernerin haposta en tiedä, mut ota analyysi. On tää ainakin kiinnostavaa.