Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 731

Viestit - Adam Smith

Tää on ollut Suomessa tiedossa jotain 15-20 vuotta, mut julkisuutta saadaa kun tieto laitetaan jonkun jenkin sanomaksi  ;D

Enpä tiedä onko noin vanha asia, sillon kun me tehtiin parsinavetan peruskorjaus + uusi nuorkarjasiipi joka oli tarkoitettu viileäksi. Ja tämä oli alle 10 vuotta sitten, silloinen kunnaneläinlääkäri oli sitä mieltä että vasikka on pidettävä +20 lämpöisessä tilassa. Kyllä vielä 15-20 vuotta sitten vasikat pyrittiin laittamaan lämpimään, toteutus kyllä joskus ontui; navetta oli lämmin kyllä mutta vetoinen (ja kostea). Millon iglukasvatus tuli Suomeen?
onhan se vanha asia. Nää suomalaiset suositukset ei perustuneet muuhun kuin perstuntumaan ( oma paljas prse ei kestä -20 asteen pakkasta) ja vahvaan ennakkoluuloon..
20% peruskoulun päättäneistä pojista ei osaa lukea ja sen myös huomaa tästä keskustelusta. Huudetaan faktoja ja heitellään itse lukuja hatusta.

Ei Valion liikevaihtoa/tuotettu maitolitra, käydä lukemassa Prisman maitohyllyn reunasta. Se on kaupan ulosmyyntihinta ja sen päättää kauppa ihan itse (sisältään muuten 14 prosenttia valtion rahaa). Hillot ja mehut todella kuuluu tuohon lukuun, mutta ne ovat vain "välttämätön paha" jos halutaan maidolle tehdä jotain muutakin kuin purkittaa, vai lypsääkö jonkun lehmät mansikan makuista maitoa?  Valion liikevaihto ennakkotietojen mukaan oli 1944 milj. vuonna 2014, vähennystä edelliseen vuoteen 4 prosenttia. Minusta maito ei Suomesta vähene (eikä meidän tili parane), kun Valio jalostaa vaikka Valko-Venäjällä valko-venäläistä maitoa ja vie tuotteet Venäjälle. Arlan maailmanvalloituskin nähdään nyt hyvänä asiana. Miten kova se maidon hinta olikaan Ruotsissa ja Tanskassa? Siellä ne Arlan tyytyväiset omistajat tuottavat maitoa ja te haluatte että Valio toimisi samoin? Valko-Venäjälle kova hinta ja Suomessa meijerin omistajat voisivat kitkuttaa alle 30 sentin hinnalla.

Jos se on rakentavaa, että toistelee täällä vanhoja Valiolta lähteneitä "faktoja", niin sitten en ole ollut rakentava. Olen yrittänyt osoittaa, että rahaa jää pyörimään johonkin. Kaikkea ei makseta tuottajille mikä voitaisiin, vaan maksetaan se mikä halutaan. Kyllä tuet paikkaavat aukon siinä välissä ajatellaan (niin ei ainakaan käy täällä etelässä). Syy hintaan haetaan KIVIstä, maailman hintatasosta jne. Minun näkemykseni on että Valion toimintaa on tehostettava, tilat on jo pitempään kiristäneet vyötään. Ei 200 työntekijän poistaminen pääkonttorista ole kuin hyvä alku. Meijereitä on oikeasti laitettava kiinni, päällekkäisiä toimintoja osuuskuntien kanssa purettava (esim. neuvonta), osuuskuntia vähennettävä. Olen kertonut näkemykseni eteenpäin aivan muualla kuin täällä Agronetissä.

Isännille ei ole vielä tullut selväksi mitä se hinnan lasku tarkoittaa. Pari vuotta sitten sen ajan Valion hallituksen jäsen kirjoitti Maito ja me lehdessä: "Edellisen vuoden maidon hinta selviää vasta kun jälkitili on maksettu". Hyvin sanottu ja tällä viikolla se ainakin meidän osuuskunnassa selviää. Sillä jälkitilillä ei paljon ALV:tä valtiolle makseta. Seuraava herätys tulee maaliskuussa, kun ensimmäinen 35c/l maitotili maksetaan. Palataan huhtikuun puolenvälin jälkeen maidon hinta-asiaan ;).
Sinä taas esität toisistaan irrallaan olevia langanpätkiä ja knoppitietoa vailla mitään käsitystä kokonaisuudesta. Ollaan yhtä mieltä siitä, että strategiaa pitää muuttaa, mutta kaikki muu mm. neuvonnan ja koulutuksen tarve me nähdään ihan eri tavalla. Samoin maidonhintapotentiaalin määrittäminen koko vuodelta menee metsään silloin, kun muuttuvassa tilanteessa pitää katsoa kuukausitasoa. Tammikuussa valio teki liikevaihtoa noin 0.95 euroa per ostettu maitolitra ja maksoi maidosta 0.38 euroa eli 40% liikevaihdosta tuli isännille ja hinnan alennus muuttaa sen 37,6%. Maitokate lienee 35 ja 38 sentin välissä. Kaikkea ei todellakaan makseta, mitä voidaan ja hyvä niin. Kerättyjä puskureita purettiin hinnanlaskua lieventämään ja toivon todella, ettei huonosta hinnasta huolimatta investointeja keskeytetä eikä tuotekehitystä ajeta alas, säilytetään ja kehitetään neuvontaa ja koulutusta. Osuuskuntia voidaan yhdistää ja purkaa päällekkäistoimintoja ja tehtaita pitää lakkauttaa vielä lisää.Säästää ja saneerata voidaan aina. Leikataanko vielä tuotekehityskuluja, jotka ovat ihan poskettomat esim. lihateollisuuteen verrattuna? Laitetaan se puoli prosenttia, kyllä se riittää. Ja tilitetään loppu isännille.
On Ellu jäljillä tuossa.

Valion liikevaihto on luokkaa 2 miljaardia. Maitoa otetaan vastaan hieman alle 2 miljaardia. Eli 1,05 on aika lähellä totuutta siinä mitä valio "saa".


Mutta mitä pitäisi nyt tehdä..... Siihen rakentavaa keskustelua.
Rakentava keskustelu lähtee faktoista. Valion kassaan tuleva raha ei ole tänään sitä mitä,ennätysvuonna. Tulovirrassa on noin 15% notkahdus, kuun hyväkatteiset Venäjätuotteet kuivataan jauheeksi. Toinen fakta, mikä jää huomaamatta, on jauheen hinnan romahdus hiukan ennen pakotteita. Hinnalla oli laskupaineita jo ennen viennin pysähtymistä ja se taas johtuu markkinoiden normaalista syklsiyydestä ja tietysti kiinalaisten ostojen lopettamisesta. Jauhemeijerit oli jo ilmoittaneet hinnanlaskuista.

Minusta valion pitää minimissään ainakin hiukan reivata strategiaansa ja panostaa hiukan enemmän erilaisten skenaarioanalyysien käyttöön. Venäjän pylläys paljasti, ettei siihen oltu varauduttu muuten kuin taktisilla b-suunnitelmilla,
mistä elias repäisi tuon 1.05 euroa per litra? toissavuoden tilinpäätöksestäkö?
Nyt on järeät konstit otettu Valiolla käyttöön, eikä tarvita jalostaa valiolaisten tilojen maitoa tippaakaan! Tämäkö on sitä osuustoimintaa?

http://www.ruokala.net/uutiset/salainen-valmistuspaikka-tassa-ovat-oikeat-putin-juustot/1423192291694

ootkohan siekään ihan täysjärkinen.  ::)

Nyt osuit naulan kantaan. Näillä maidon hinnoilla kun maitoa tuotan, EN todella ole täysijärkinen.

Sinusta on ilmeisesti oikea jakosuhde että Valio saa maitolitrasta n 1,05 euroa ja sinulle siitä tilitetään 35 senttiä. Valion rattaisiin siis jää jokaisesta tuotetusta maitolitrasta n. 70 senttiä eli 2 kertaa se mitä SINÄ saat. Yksi syy tähän on nämä hullut brändin tukitoimet Venäjällä. Kyllä siellä tyhjiä hyllyjä riittää ja niissä on tilaa Valionkin tuotteille, kun raja joskus aukeaa.

Eikö suomalaisen osuusmeijerin idea ole jalostaa suomalaisten jäsentensä maidot, eikä yrittää tehdä bisnestä Valko-Venäläisellä tms. maidolla? Nämä ulkomaan seikkailut on kuitenkin pois Valion resursseista, joilla tätä kotimaan tilannetta pitäisi korjata. Omistaja kun ei vaadi mitään, niin palkkajohtajat tekevät mitä haluavat.
Sinä jaksat höpöttää ja nillittää, muttet tarjoa mitään rakentavaa.  Siis Mitään. "Ulkomaan seikkailut on pois valion resursseista...?" tuskin ymmärrät mitä kirjoitat.,

Kun maitoa on enemmän kuin markkinoille sopii, sitä pitää viedä. Vietyä saa ilman brändiä jauheita ja bulkkijuustoa a,20 senttiä litra. Vaihtoehto on ylläpitää brändiä ja yrittää saada hintaa.,Tämä ei näytä tunkioanalyytikoile kelpaavan, vaikka mitöön vaihtoehtojakaan ei viitsi esittää.
Jospa nyt harjoittelisit sepedeus talouspolitiikkaa lue tämä:
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/euron-kurssi-ei-hy%C3%B6dyt%C3%A4-suomen-vienti%C3%A4-1.83849

 Kirjoitit näin : Päivän maastulli kertoi todella ikävän uutisen euro vahvistuu ja vaikeuttaa:

että harjoittele ihan ite.  ;D  Onnistuu se valehteleminen paremmin.  :D
Osaakko lukea ollenkaan ,lue nyt uudestaan ja sitten katotaan kuka haukkuu suotta  >:(
Suomen kaupasta käydään dollarilla vain 6 prosenttia ja siihen dollariin nähden euron on heikennyt ei muihin,ja tuolla ei ole mitään merkitystä
Suomen kaupalle tai hyvin vähäinen . ;)
pääkauppakumppanit on euroalueen sisällä. Kestävää etenemistä olis hoitaa tuotanto kilpailukykyiseen kuntoon.
I april i år tas EU:s mjölkkvoter bort och Arla räknar med en ökad invägning på två miljarder kilo mjölk till 2020.
 
– För att kunna ta hand om mjölken måste vi öka våra investeringar i produktion och innovation. Vi kommer att kanalisera den extra ägarmjölken till två områden. Dels varumärkesprodukter för detaljhandel och Foodservice, det vill säga restaurang och storkök, där förtjänsten är högre. Dels utanför Europa, där konsumenternas köpkraft är på väg upp, säger Povl Krogsgaard.
 Valiohan ei tuohon strategiaan pysty koska maitomääriä ei kyetä nostamaan Suomessa . Arla luultavasti hankkii maitonsa niistä maista missä se toimii voimallisemmin nykyhetkelläkin ja Suomi on tuon strategian kannalta aivan liian pieni hankinta ja  markkina-alueeksi  ellei havitella merkittävää asemaa Suomessa ja mutkan kautta Venäjän epävarmoja markkinoita :-\ 

 Vastaus lienee siinä millä hinnalla Tanskalainen ja maan lähialueiden maidontuottaja säilyttää asemansa ja kykenee investoimaan . Ilmeisesti nykyhinta noin 28-30 snt alkaa olla rajoilla jo Tanskassakin ?    Vastatkaas nyt viisaammat tähän
Ruotsissa keskimääräinen tuotantokustannus on 46 senttiä, 900 lehmän isäntä pääs 35 ja uuden aseman myötä laskevalla työkustannuksella 33...sen alle ei helpolla mennä.  Tanskalaisella pankki oli mukana, kunhan breakeven on alle 35. Useimmat tilat tekevät kumminkin tappiota alle 32 sentin. Tästä voi päätellä, että nykyinen hintataso ei voi kestää pitkään. Kiintiöiden poistuminen ei vaikuta, jos hintataso on valmiiksi pohjilla.
Koska lanseerataan Nuoren Lehmän Maito ja Vanhan Lehmän Maito
siinä pari uutta nimee purkin kylkeen.

 :)
Ja Faban lehmän maito :p
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/01/28/syrizalle-lahes-kaikki-kreikan-ministerisalkut/20151138/12

Ministeri valintakin on kovaa tasoa. Jykälle tulee hiki rysselissä ;D
Tämmöstä 90% demokratiaa se on vasemmistomaisa pruukannu olla. Esmes DDR tai Kuuba  ;D
N o nii, tuliha se siältä!
Mikä hel***ti  siä kesti näi kauvva kirjottaa tota uutista?
Tai tosa mitää uutista oo.
 Kylä Valion "Maitoyrittäjät ry" tietää ketä kutsua !
Kun kerran haukuttava on tiedossa kutsuttaessa.
 Malkaa vaa ei nährä omasa toiminnasa kun maa vaihtuu.
Eikö ruotsalainen Arlan tuottaja saa kritisoida firmaansa, vaikka suomalainen valion tuottaja on ainakin sun mielestä siihen pakotettu? Huomaa nyt, että ei arvosteltu Arla Suomea. Eikös ollut tärkeä pitää ero näiden välillä?
Juu, täytyy ihmetellä että näin hyvälle idealle näin vähän positiivista palautetta... Ennen kaikkea mieleen painui sas:sin kommentti: Että kun lehdessä on lukenut, että parsinavetassa VOI olla paremmat olosuhteet, kuin keskinkertaisesti hoidetussa pihatossa, olisi syy siihen etteikö pihaton maitoa ei olisi nerokasta markkinoida vapaan lehmän maitona (kyllähän meistä ammattilaisista jokainen tietää että samalla tasolla hoidetussa pihatossa on paremmat olosuhteet LEHMÄLLE, mitä vastaavasti hoidetussa parsinavetassa. Jos joku haluaa kumota pihaton eläimelle koituvat hyödyt sen takia että joissain yksittäistapauksessa pihatossa on huonot olosuhteet, niin siinä tapauksessa mitään eri toimintamallien hyvyyttä olisi turha verrata, sillä kaikissa toimintatavoissa on ne poikkeustapaukset) Tästä huomaan että lehdenkin jutut voidaan tulkita aika tarkkaan kuin lukija haluaa vääntää..
Kaikkihan täällä jo tietää, miten todellisuus taipuu SASsin käsittelyssä ;D

Eikös me keskusteltu tämmösestä jo muutama vuosi sitten? Loistava brändäys, toivottavasti seuraa lisää. :)
Paljonko Stalin tapattikaan? Oliko 20-30 miljoonaa. Onneksi oli suurin osa ryssiä.
Stalin tapatti vain köyhiä
Joo pääasiassa kait. Kiinanpoijat kanssa hiukan liiskaili sekä Japsit tietysti.
ja turkkilaiset armenialaisia. Kyl massamurhia riittää muisteltavaks, yhtäkää ei saa tekemättömäks.
Nyt se napsahti. Maidon hinta hipoo meidän riskirajaa... 35c ei taida vielä olla ollut koskaan meidän tilanpidon aikana. Mistä arvon kollegat tässä lähdetään tinkimään? Rehuista on huono ottaa pois, kun maitoa pitäisi kuitenkin tulla. Mitä muuta?
Kauankos tilaa olette pitäneet? Mulla on heinäkuun 2009 maitotilissä perushinta 34,27.

Täytyyhän tässä jo jotain säätääkin. Halvempi rehu tuskin auttaa, vähemmän saa irti kotoisista rehuista ja korkokulujen ja työn osuus litrakustannuksista kasvaa tuotannon laskiessa. Nyt on paras hetki nostaa poistokynnystä ja heivata huonommat lehmät....
Vapaa sana / Vs: DEMOKRATIAN VALHE
: 25.01.15 - klo:11:40
Se on näköjään sunnuntai, kun apekin on mennyt kirkkoonsa sad....sanan kuuloon  ;D

Aatamin kaksi herneen kokoista aivopuoliskoa törmäsi toisiinsa ja samalla Aatami keksi taas jotakin hassua ;D ;D ;D ;D
Ei ne vaan usko tuota sun tuubaasi, vaikka kuinka tuputan. Vasemmanpuoleinen saa natsilinkeistä syyhyn  :'(
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 731