Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2]

Aiheet - Poikapoloinen

Maidontuotanto ja lihanaudat / Soodavehnä?
: 05.01.09 - klo:11:06
Saako tämmöstä tehdä ja syöttää lehmille? Kuka valvoo ja kieltää sillä ei lipeä ei ole käsittääkseni eu:n sallittujen rehun lisäaineiden listalla. Minkälaiset seuraukset jos tämmöistä syöttää? Tekohan tapahtuu siten, että lipeää ja vettä sotketaan venhään ja ajetaan pötköksi jäähtymään ja seuraavana päivänä laitettaisiin siiloon. Etuna tässä olisi vehnän hitaampi sulaminen pötsissä, eikä pitäisi laskea pötsin ph:ta.
Onko kellään kokemuksia minkälaisissa hinnoissa lypsyrobotit ja muut navetta roippeet ovat ulkomailla? Ja onko mahdollista säästää ostamalla vermeitä muualta, kun suomalaisilta myyntitykeiltä?
Miten käyttöönotto tapahtuu ja olisiko siihen hyviä vinkkejä? Robotin merkistä ja eläinliikenteestä riippumatta, kaikki kokemukset olisivat tervetulleita.
Vielä tyhymänä kyselen lisää. Säästääkö siinä rehukustannuksissa jos siihen saa vaan oman viljan ja säilörehut ja oljet ja sitten ostelee rypsirouheet ja melassit ja potturehut jostain... Ja minkälaisia komponentteja sinne kannattaa laitella ja mistä siihen reseptin tekoon ja suunnitteluun saa neuvoja. Ja millä saan porukoiden pään (vielä ei olla sukupolvenvaihdosta tehty mut se on 10v päästä ajankohtainen) käännettyä siihen ku ollaan tekemässä uutta navettaa (aluks yks robotti ja parin vuoden päästä toinen jos tuntuu sillon hyvältä ja pystyy omalla porukalla sen toisen robotillisenkin työt tekeen) et ape sinne. Miten tärkeää olisi että lehmät saisi ruokittua jo etukäteen appeella? vai sopeutuuko lehmät hyvin jos samalla muuttuu ruokinta kun vaihtuu navetta ja lypsy parsinavetasta robottiin? Minkälaisia rehufirmojen neuvojat ovat? vai alkaako ne pelastaan omaa persnahkaansa ku joku alkaa puhuun appeesta ja suhtautuvat siihen siten ettei kannattaisi. Missäpäin keskisuomessa olisi hyviä tiloja, mihin mennä katsomaan miten tapahtuu ja näin... Kiitoksen jo valmiiksi vastauksista
Vapaa sana / Syyskisat mustialassa
: 07.10.08 - klo:14:14
Ketä tulossa?

Itsehän olen luonnollisesti paikalla:D
Onko kukaan kikkaillut säilörehutorniin rehua tehdessään muittenkin, kun säilörehun kanssa.
Mielessä olen pyöritellyt, että jos syöttäisi lietsolle ruuvilla vaikka rypsirouhetta tai viljaa niin mitä
tästä seuraisi? Kenties liian väkevää säilörehua ja läskejä ummessa olevia ja hiehoja? mutta tämän voisi ehkä korjata oljella jota pyörittelisi niiden eteen. Tällä rehujen keskenään sotkemisella arvelisin saavani pötsin ph:n muutoksia vähän tasaisemmiksi ja näin rehunkäyttöä paremmaksi ilman mitään vaunujen käyttöä. Ruåtsin maalla vissiin ovat kikkaileet vaikka mitä tornien kanssa.
Vapaa sana / Nuijis
: 04.04.08 - klo:11:23
Tänään alkaa ja itsehän taas kerran olen paikalla. Keitä muita foorumilaisia tulee?
Onko kellään mitään kokemuksia tästä? Käsittääkseni homma menee niin, että lietekuilut tehdään kaikki samaan korkoon ja sitten johonkin sinne asennetaan pumppu, jolla pumpataan pikku tsunami sinne kouruihin ja kierrätetään lietettä siellä eikä pitäisi olla pahemmin propleemia. Olenko väärässä? Haiseeko navetassa? yms kokemuksia.
Tästä varmaan on täällä tapeltu jo aikaisemminkin, mutta en jaksanut alkaa vanhempia keskusteluja jaksaa hakemaan. Paljonko niissä pitää oikeasti patistaa eläimiä lypsylle siis sisältäen kaikki, jotka ajetaan esim parsia siivotessa ja muutenkin vapaassa houkuttelisi pienempi tilan tarve, tosin siinä pelottaa muutokset esim ruokintaa muuttaessa, koska eläinliikenne taitaa olla muuttumaan niiden seurauksena. Ajettavia elukoita taitaa molemmissa olla kuitenkin, mutta pitkässä juoksussa työnsäästö ois aina ihan mukava juttu.
Mimmonen projekti se on eri firmojen vermeillä? Kaikkiin niihin varmaan laitetaan joku näytteenottolaite, mutta taitaa ainakin sinisellä robolla olla kymmenen letkun vaihtamisen takana se näyttöönottolaitteen asennus. Miten muilla?
Sivuja: 1 [2]