Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 49

Viestit - Juba

Haaveilin että jos saisi kuormaa purettua sieltä peräpurkajan ja pohjakuljettimen välistä,että jos joku kumiläppäsysteemi tai jotain keksisi sinne.
Alimmat rehulaidat jos jättää paikoilleen ja raot vaan jollain soirolla tukkisi ja etureuna vanerilla umpeen...

Ei muuten mutta ku on hallissa tilaa viemässä tuollanen ja jos tulee se viljavuori nyt niin voisi osan varastoida ylössä🤔
Onko kukaan muokannut ylö rehukärrystä viljakärryn? Tarkoitus olisi kuivaa viljaa varastoida siinä ja tarpeen mukaan imettää myllyllä tai jos pohjakuljettimella voisi purkaa....
Ne isot raot peräpurkajan alapäässä pitäisi jotenkin tukkia niin että pohjakuljetinta voi silti käyttää. Löytyykö ratkaisua vai liekö tuhoon tuomittu idea?
3ha niitin taas eilen ja tänään pitää paalata puolet alasta. Epäilen että yhteensä 60 paalia lähtee 😬. Eka niitolla tuli 19.  Ekan niiton jälkeen valittelin että rehut loppuu mutta nyt alkaa olla liikaa jo tavaraa😬
Pitäisi vissiin karhoja käydä kelapöyhimellä kääntämässä niin kuivahtaa kasteet.
Tähän mennessä tehty vajaan kolmen kk pakkasvara rehu aina vanhaan malliin (elho super luoko) torniin ja muuten paali systeemillä, mutta nyt kun tornin täyttö ei enää oikein innosta niin ajateltiin että tehtäisiin siitä lämmin välivarasto. Reikä seinään ja nosto- ovi ja lattiaan lämpökaapeli.
Ei tuonne kyllä mahdu kuin kolme paalia auki leikattuna (riittää meillä se määrä 4 päivää) ja kun sattuu oikein jäisiä niin vähän pelottaa....
Mitenkäs muilla paalit sulatellaan?
1,7ha ja 40 paalia tuli tänään. Eikä oo mitään höttösiä vaan niin tiukkaan vedettyjä ja isoja mitä mäkkärillä saa
Itellä pitää varmaan paalata 17 ha, että saa tuon paalimäärän. >:(

Eka niitolla tuolta lohkolta lähti 7 paalia....
1,7ha ja 40 paalia tuli tänään. Eikä oo mitään höttösiä vaan niin tiukkaan vedettyjä ja isoja mitä mäkkärillä saa
No nyt lähtee kakkos niitolla  tavaraa pellosta😅
1,9ha lohko ja 44 paalia tuli.
Mulla on mchale 5600 ja on kyllä paali pyörinyt aina,oli kuivaa tai märkää eikä ole kammioonkaan ikinä juuttunut. Kuivaheinät paalaan ilman teriä samalla tiukkuudella kuin rehun eli niin tiukkaan kun koneella vaan menee,samoin pehkut. Rehulla sitten kaikki terät käytössä.  Jd575 aikaan oli pehkulla joskus pyörimisongelmaa ja paalikin juuttui kammioon toisinaan.
Tälläinen systeemi tulee!
Suora 100mm pitkä  holkki jossa laippa hihnapyörän pulteilla kiinnitystä varten , holkkiin tulee 9kpl kasimillin kuusiokolo lukkoruuveja.
Holkki akselille ja ruuvit kiinni ja hihnapyörä päälle ja avot.
Mistähän sellaista holkkia saisi????
22mm halkaisijaltaan on tuo booriakseli minkä päälle pitäisi mennä ja tosiaan erikoinen 7 boorinen.
Harrison 190 sorvin pää akselin hihnapyörän uritus on kulunut pois niin siihen on tarkoitus sorvata keskiö irti ja hitsata uusi holkki.

Joutuukohan teetättämään ja jos niin missä😬
Nyt se sitten löytyi se metallisorvi. Harrison 190, 800mm kärkivälillä 🤩
Kyllä on sanottava että meillä ei nyt lähde paljon  rehua. Harvaa ja lyhyttä on muuten paitsi viime kesänä täydennetty lohko jolla oli heinää niinkuin pitääkin.

No eipähän kulu muovia, verkkoa eikä josilacia niin paljoa👍
Kuka tietää onko tälläinen tankkiseos turvallista ruiskuttaa viljalle vai pitääkö tuo moddus ajaa eri kerralla?
Premium classic sx + starane 333 +
moddus evo + danadim + mancozin + kiinnite.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 25.05.19 - klo:21:15
Nytkö on sitten vuorossa se sadevuosi😬 Jokapaikka lainehtii....
Kasvintuotanto / Vs: Täydennyskylvöseos
: 22.05.19 - klo:21:17
Viime kesänä laiton apulannan sekaan heinänsiementä ja ne meni hukkaan,mitään vaikutusta ei näy. Laahavannaskoneella täydennetty lohko näyttää paljon paremmalta. Eli huiskalla pintaan kylvö ei toinna mitään,kyllä joku raapija pitää olla että siemen pääsee kunnolla mullan kanssa kosketukseen.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 49