Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5

Viestit - markopolo

Kannattaa sitten vähän katsoa kenelle myy, sama vanha "herrasmies" ostaa maatiloja yms. ympäri Suomea ja näköjään väärennetty nimikin jo käytössä...

Laitetaan linkki ilmoitukseen joka vielä on tallella: https://www.tori.fi/satakunta/Vuokralle_tarjotaan_liiketilaa_Harjavallassa_94046763.htm?ca=18&w=3&last=1

Onkos tämä joku kuuluisuus jostain asiasta? Oli meinaan sukulaiselle joku tuoltapäin soitellut kun myi peltoa Kymenlaaksosta...
Koneiden huoltoon ja omatoimiseen ennakolta korjaamiseen panostaen koitetaan selvitä vanhoilla mahdollisimman pitkään. Sama homma rakennusten suhteen. Lannoitus samalla tasolla kuin ennenkin jos vielä keväällä näyttää, että hinnat kohtuulliset syksyllä. Kasvinsuojeluun varmaan panostaa enemmän kuin ennen jos pellolla kesäkuussa on satopotentiaalia. Eli lyhyesti sanoen seiniä syöden panokset peltoon.

[/quote]

Joo ajattelin taas liian monimutkaisesti, mutta ... Häviääkö yli 50han tila sen joka hehtaareiltaan vai vaan yli 50 olevalta pinta-alaltaan. Luultavasti vaan ylimenevältä.  Muutenhan pinta-alan kasvattaminen vaan hiukan yli 50han tuli maksamaan puhdasta rahaa.
[/quote]

Eikös tuolla sanottu että kaikki tilat saavat sen enintään 50 hehtaarin alalle.  Taitaa se ennustettu 2023 maailmanloppu olla muutenkin peruttu, radikaali ensimmäinen ehdotus on neuvoteltu torjuntavoitoiksi jälleen kerran?
Mitenhän onnistuisi viljankylvön jälkeen sähköhuiskalla kylvö pintaan ja kevyt multausäestys tai jyräys? Toki kyseessä olis viherlannoitusnurmi ja muut vastaavat, mutta onnistuahan nekin saisi. Ei viitsisi kahteen kertaan jyräkombilla hiertää savea.

[/quote]
Tai sitten on jätetty alv- ja/tai tuloveroilmoitus tekemättä. Tällöin verottaja tekee arvioverotuksen, joka on niin raskas että varmasti riittää. Todellisia tuloja ei välttämättä ole ollut ollenkaan, vaikka arvioverotuksessa verottajan saatavat olisivat suuriakin.
[/quote]

Oudolta tuntuu että näitä arvioverotettuja on nyt paljon ja joka maakunnassa. Kun helpommalla pääsisi jos sen ilmoituksen tekisi tai teettäisi. Kertoo kyllä huolestuttavaa viestiä porukan jaksamisesta.
Onhan se putkisto mahdollista myöhemmin korvata kaivolla. Sen verran parempi hinta pellolle että saa kaivon teetettyä eikä jää putkisto ostajan rasitteeksi.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 23.12.21 - klo:07:55

Tuo on vain  yksi esimerkki siitä, miten hyvin kannattavaa bisnestä viljanviljely on, jos myyjällä ei ole kiirettä saada rahoja tuotteesta, jonka tuottamiseen hän kuitenki on rahaa investoinut. Aika hidas pääoman kierto, kun omia pääomia kannattaa makuuttaa ostajan tilillä.

Milloinkahan sais esim. lannoitteille 2-3 vuoden korottoman maksuajan?
[/quote]

Aika hidasta on rahojen periminen jos ei ostaja meinaa toimitettuja viljoja maksaa. Tuossa vaiheessa voi noita karhuajia olla jo oven takana pitkä jono.
Vapaa sana / Vs: Sakotettava teko.
: 21.12.21 - klo:07:38
Eikös se Saksa sitä kaasuputken avaamista jarruta? Venäjä pitää kaasun hinnan niin kauan korkealla, että saavat uuden putken käyttöön.
Paljon on tiloja protestilistalla. Pahimmillaan kymmenien tuhansien velka verottajalle tai pellonvuokrat maksamatta.
Ja jos lannotteiden tai muiden tuotantopanosten käyttöä alkaa rahapula rajoittaa niin ei hyvältä näytä.

[/quote]

Juuuu, eihän se multa ole pois jos toisten pellot on heinällä. Tavallaan.
Mietinkin että kuinka paljon tuottamatonta heinää voi suomessa kasvatella ennen kuin joku huomaa että eihän tuollaista voi tukea ja eihän noin voi jatkua. Ilmeisesti varaa on vielä aika hyvin.
Ihmetyttää kyllä miten näin voi olla.
Kyllä itsellänikin tulee jatkossa hömpät lisääntymään. Keskityn viljan viljelyssä ainoastaan hyviin lohkoihin ja muut pellot hömpälle ja remonttiin.
[/quote]

Ne korjaamattomat heinät yms. torjuu ilmastonmuutosta ja lisää peltoluonnon monimuotoisuutta. Arvokasta hommaa siis  ::)
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 05.08.21 - klo:14:20
No niin..FaTzerilla vehnät yli 200 ja heti hinta perempi kuin myöhemmin..
Vehnälle valkuaisen vastaanottoraja 10! :o

https://www.farmit.net/ruis-kaura-kasvinviljely-talous/2021/08/04/fazer-myllyn-viljojen-perushinnat-482021

Odotettavissa kai aika korkeaa valkuaista kevätvehnään, pääsevät sitten sekoittelemaan.

[/quote]
nykyinen tilanne on sellainen, että osa viljelijöistä maksaa pelloistaan ylihintaa, ei pysty laajentamaan lainkaan tai vuokraa kauempaa peltoja, kuin olisi tarvis. Joku jatkaa viljelyä, kun ei löydä pelloilleen vuokralaista. Jos paikkakunnalla olisi tunnettu toimija, jolle voisi jättää toimeksiannon, kun haluaa vuokrata joltain alueelta peltoja, niin tuskin siitä haittaa olisi? Jos kysyntä ja tarjonta kohtaavat, niin yleensä ollaan tyytyväisiä  ;D

Jos välittäjäpalvelut ovat vapaaehtoisia, niin eihän niitä olisi pakko käyttää. Voi edelleen uskoa omiin kykyihinsä löytää parhaat ratkaisut ihan yksinkin  ;D
[/quote]

Kovin alhaisilla vuokratasoilla voisi ajatella metsittämisen olevan pellon omistajalle kannattavampaa. Ehkä vielä kun omistaja asuu tai on muuten sidoksissa sinne kyllälle niin ei ajatella peltoa tuottavana omaisuutena. Mutta ennenpitkää voisi näin ennustaa käyvän.
^

Nostaisko vai laskisiko vuokrahintoja jos väliin tulisi jokin vuokranvälittäjä? Kuka maksaisi välityspalkkion,vuokraaja kai jos on hinku haalia lisää peltoa.

No asiaa ei kosketa meikäläistä kun on kaikki omaa ja maksettua.


Vuokravälittäjä voisi myös kerätä samalta kylältä  usamman vuokranantajan maat nippuun ja vuokrata koko palan paremmalla hinnalla. Onhan se myös viljelijän kannalta helpompaa jos siellä kymmenien kilometrien päässä on 100 eikä 10 hehtaaria viljeltävää peltoa.
Eikö se ole hyvä asia ja kaikkien lakien ja säännösten mukaan toimivien etu, että siihen on olemassa asiaan perehtynyt viranomainen?
Eiköhän isoilla firmoilla ole jo valmiina vastaava aine jolla patentti voimassa ja hinta sen mukainen.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5