Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Lhp ei kerrytä nurmivuosia , kuten laidun ja muut tuotantonurmet . Poikkeus ainakin edellisellä tukikaudella oli siemenheinikot , jotka nollasivat vuodet .
Takavuosina tuli palautuslihasta pieni veroetu . Miten lie nykyään ?
Lehtijutun perusteella kirjoitin . Prismassa äsken kävin ja Atrian viimeisen nautajauheliha paketin otin . Jotain perää taitaa kuitenkin olla . Sikanauta ja rotukarjan paketteja kyllä oli ,joten totaalinen ei pula ole .
Naudan jauhelihasta on pulaa kaupoissa . Joko Oksan navetan tyhjäys näkyy . Uusia teuraita taitaa tulla sieltä vasta ensi vuonna . Isommassa kuvassa taitaisi naudanlihan hinnan nosto laskea kulutusta ja lisätä tuotantoa .
On tainnut jossain jo olla muuallakin tieto ,että Loviisan satamastakin alkaa kauralaivat lähteä Saksaan ensi syksynä . Eli kauran vienti kasvaa hieman , mikä hieman helpottaa kotimaan viljamarkkinaa .
Itsellä ei ole kuin kaksi kania mutta heinää viljelen myyntiin . Satoja puöröpaaleja menee hevostalleille ja hieman myyn karjatiloille jotka hoitavat korjuun itse. Oudolta.kuulostaa puheet nurmen tuesta vain eläintiloille. Omalla aukealla on hevosia kymmenissä talleissa ja karjatiloja yksi kappale .
Omassa volkkarissa aikoinaan ,kun auton sammutti sadekelillä ja poistui autosta , niin sen jälkeen kuskin ja apukuskin sivuikkunat avautui 15 cm.
Omalla kylällä tilusjärjestelyä kolmesta suurimmasta kaksi vastusti ja yksi kannatti ja suurin osa muistakin vastusti . Naapuripitäjässä se tehtiin peltojen osalta aikoinaan ja kun myöhemmin yrittiin metsille uusjakoa niin kylä vastusti harrknaisen yksimielisesti . No ymmärtäähän tuon , kun kaikilla oli paremmat metsät kuin muilla ......
Mitä saa pellosta tukea kaavinviljely tila, jos ensi vuonna raivaa? Metsän uudistaminenkin maksaa toista tonnia . Itse en raivaisi kun ei ole rehuntarvetta eikä lähellä ole kotieläinkeskittymää joka nostaisi pellon arvoa ja erikoiskasveja vielä vähemmän .
Ainakin ennen kunnan virkailija ( maatalousshteeri) määräsi ketkä jäävät kotirintamalle ruuantuotantoon. Joka kunnassa oli joskus hevosenottomies ,jonka tehtävä oli valita hevoset sotatilanteessa . Nykyään luulisi , että ensin tyhjätään koneliikkeiden pihat sitten
sopivat pihakoneet ja viimeisenä maatilojen aparaatit .
60€ /tonni maksaa paikallinen pellettitehdas . Ja matkaa SS seudulle 500km ,joten tänne ei kannata etelästä ajattaa.
A-rehu kuori kauran ja homeet polttoon ja ei siksi ollut takavuovuosina tarkka homeista. Nykytilanteesta en tiedä .
Muokkaustapa ei ole omilla kaurapelloilla vaikuttanut. Kaikkea on kokeiltu ja koskaan ei ole ollut homeita. Korrrenvahvistajat ,tautiaineet ja muut taikapölyt on pikkuhiljaa jääneet poiskäytöstä ja apulantaa menee noin 250kg jotain Y-lantaa. Lajike on aikainen , joten kukinta -aika on pienellä panostuksella lyhyt .
Kauraa menee jonkin verran hevosille ja hieman myös poroille. Tänä syksynä on polttoon mennyt luullakseni enemmän myyntikauraa kuin rehukäyttöön. Sinänsä homeet ollee ongelma monellekin täysillä panostaneelle. Voimakas lannoitus , peitattu siemen , Moddus Evo ja M , tautitorjunta ja myöhäinen lajike ovat taanneet pitkän kukinnan ja korkeat homeet usealle täppärille , kun taas minimipanostus on saanut aikaan elintarvikekauran .
Vieläkö monella paikkakunnalla kunta aurauttaa yksityistietkin? Täällä tiekunta ja viime kädessä kiinteistön omistaja maksaa tien kunnossapidon . Asemakaava-alueen kadut vielä kunta touhuaa ja valtion tiet valtio tietenkin.