Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - hiies

Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 10.02.20 - klo:11:51
No nyt lykkäs huskikin uudet akkusahat ilmoille:
https://www.husqvarna.com/fi-fi/tuotteet/moottorisahat/t540i-xp/967863712/
https://www.youtube.com/watch?v=JSl0ylSVsQ4

Lupaavat jo 24m/s ketjunopeutta. Harmi vaan, että vanhoilla akuilla ei ilmeisesti saa uusista sahoista maksimitehoja ulos. Itsellä kun on 2kpl noita Bli200 akkuja. Nyt jos on akkusahaa hommaamassa, niin kannattaa katsoa, että ottaa oikeat akut uusiin sahoihin. Husqvarnalta julkaistu myös uusi akkumetsänraivaussahakin.

Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 17.10.19 - klo:14:25
Kehitys kehittyy. Stihliltä uusi tehokkaampi akkusaha MSA 220 C-B. 24m/s ketjunopeus. Myös uusi AP 300 S akku, jossa 25% enemmän varauskykyä.

Esittely: https://www.youtube.com/watch?v=zStnObZDDyI
Testiä (msa 200 vs. ms 201 c-m vs msa 220 c-b): https://www.youtube.com/watch?v=N6U0-r8xXZA
Speksit: https://www.stihl.co.uk/STIHL-Products/Chainsaws-and-Telescopic-Pole-Pruners/Cordless-Li-Ion-Chainsaws/2102688-1583/MSA-220-C-B.aspx

Onkohan huskylla tehokkaampi malli työn alla jo?
Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 11.06.19 - klo:12:20
Onko kukaan koittanut pistosahailla tuolla 536lixp:llä? On niin takapotkuvaimennettu tuo alkuperäinen ketju, että pistosahaus ei onnistu alkunkaan. Kun yrittää etsiä netistä, niin kaikissa 1.1mm ketjuissa lukee "low-kickback" tms. Onko kellään tietoa, löytyykö tuohon sopivaa ketjua? Hirrenveistossa ja linnunpönttöjen yms. teossa olisi tarpeen välillä tehdä pistosahauksia.
Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 27.11.18 - klo:13:23
Takuukorjauspuolikin tuli muuten testattua jo. Saha lakkas vaan yhtäkkiä toimimasta melko pian käyttöönoton jälkeen. Kiikutin paikalliseen Husqvarna huoltoon. Ei siellä mitään ryppyilty, vaan ihan asiallista palvelua sai. Eniten aikaa meni siihen että uusi piirikortti piti tilata ruotsista, mutta sekin taisi tulla parissa päivässä. Sen jälkeen saha on toiminut moitteetta.
Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 27.11.18 - klo:10:06
Stihlin alkuperäisiä varaosia kyllä saa verkkokaupoista. Laitteita ei.

Täältä saa Husqvarnan, Hondan, Stihlin yms. alkuperäisvaraosia hyvällä hinnalla ja toimittavat Suomeen. Osat löytyy kivasti varaosanumerolla: https://www.lsengineers.co.uk/

Stihl kyllä sahaa omaan nilkkaan tuolla myynnin rajoituksella. Sen takia hommasin tuon huskin akkusahan (536lixp). Sen tilasin akkuineen ja latureineen täältä: https://www.sam-turner.co.uk/

Postikulut oli molemmissa n. £20-25. Kaikki tilaukset ovat tulleet melko nopeasti ja osat ovat olleet juuri mitä tilattu. Yksi osa oli väärä Lsengineerseiltä, mutta riitti pelkkä sähköpostilla ilmoitus ja oikea osa tuli heti perästä. Väärää osaa ei tarvinnut edes palauttaa.

Ikävä todeta, mutta kivijalkaliikekokemukset ovat olleet viime aikoina surkeita. Hyllystä ei löydy tavaraa. Kauppa tilaa tavaran ja pari kertaa sieltä tullut väärää osaa. Aikaa palaa, kun ajelee edestakaisin kaupalle ja takaisin tyhjin käsin. Jos nykyaikana haluaa kivijalkamyymälällä pärjätä, olisi tavara syytä löytyä hyllystä ja hinnat pitää olla kohtuullisia. Helpommalla vaan tuntuu pääsevän, kun selvittää itse varaosanumeron ja tekee tilauksen. Pitää kuitenkin tilata isompi satsi kerralla, että postikulut kuittaantuu...
Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 13.04.18 - klo:10:07
Itsekin luin myös jostain, että akkujen pitäisi kestää 1500 latausta. Husqvarnan sivuilla on myös laskuri ja joku käppyräkin oli, jossa voi arvioida akkujen takaisinmaksuaikaa bensavehkeisiin verrattuna.

Lainaus
Vielä ei ole muuta huomiota kuin se, että akun jäähdytysrivoituksesta pääsee hieman kaikenlaista pikkuroskaa akun sisään."
Huomasin myös tuon saman, vaikka se akun ja rungon väli on aika tiivis. Olen käytön jälkeen pölynimurilla imaissut jäähdytysrivoituksen kohdat ja liittimet puhtaaksi.

Lainaus
Onhan se todella sääli, ettei minkäänlaisia standardeja ole saatu akuille. Nyt on vaarana, että ostetaan epäsopiva tuote vain akkuyhteensopivuuden takia.
Joo. Onkohan standardoinnista mitään aloitteita tehty? Se olisi kyllä kuluttajille tosi iso asia. Siitä huolimatta akkukokoja pitäisi kuitenkin olla montaa erilaista, kun vehkeitäkin on pienistä koneista isompiin. Helpottaisi se silti asiaa.


Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 10.04.18 - klo:13:27
Ostin alkuvuodesta Huskin 536 lixp:n kahdella bli200 akulla (5,2Ah). Parikymmentä täyttä akkua olen jo ehtinyt nyt sahata ja tyytyväinen olen ollut. Toisena sahana mulla on Tilhin MS201 C-M, joten vertailen huskia siihen.

Huski on ollut mukana -10 pakkasessa ja hyvin se on pelannut lumistenkin runkojen kanssa. Vain pari kertaa purukoteloa on joutunut putsaamaan sulaneesta lumesta ja purusta. Kaato- ja karsintatyössä yksi akku (5,2Ah) riittää yllättävän pitkään: n. 45 min. Tauko tulee jo tarpeeseen. Täysi teräketjuöljysäiliö kestää kaksi akkua. Saha on bli200 akun (1,3kg) kanssa mukavasti balanssissa. Hienointa on käryttömyys. Tyynellä säällä tiheässä metsässä ei tarvitse vedellä pakokaasuja keuhkoihin vaan saa hengitellä raikasta ilmaa.

Isoin miinus on arvatenkin tehon puute. Sellaiset oksat, jotka tilhillä menee vielä helposti pyyhkäisemällä tai melkein pyyhkäisemällä, joutuu huskin kanssa jo sahailemaan pidempään. Kuitupuurunkojen katkaisussa ei tehon puute tunnu niin häiritsevältä, koska yhtä runkoa ei kovin montaa kertaa tarvitse katkoa ja latvapääkin on jo aika kapoista. Kun terän pitää terävänä, niin ohut terä leikkaa kyllä yllättävän tehokkaasti. Muutama isompi puukin on tullut kokeiltua ja kyllä nekin ihan kohtuullisesti saa tehtyä.

Mun kaltaiselle rauhalliselle harrastemetsänomistajalle ensiharvennukseen ja polttopuurangan tekoon ihan käyttökelpoinen peli. Latausmahdollisuus pitää olla, jos aikoo parilla akulla pärjätä. Toinen akku ehtii kyllä latautua sillä aikaa, kun toisen kanssa puuhailee. Ammattilaisille tehoa on varmasti liian vähän. Siinä vaiheessa kun akkusahoihin saadaan tehoa lisää, akut keveämmiksi ja halvemmiksi, niin se lienee kuolinisku pienille bensasahoille.

Mulla ei ole kummassakaan sahassa ketjut hyppineet pois paikaltaan. Ihan ohjekireyteen kiristelen. Kai olette muistaneet tarkastaa kireyksiä työn ohessa myös?

Tässä vielä akkusahan plussat ja miinukset:
+ Ei tarvii nykiä käyntiin
+ Ei polttoaineen kanssa puljausta
+ Ei pakokaasun käryä
+ Paljon hiljaisempi kuin polttomoottori
+ Vähemmän huollettavia osia
+ Samat akut käyvät myös muihin akkukonerunkoihin (trimmeri, lehtipuhallin, pensasleikkuri, oksasaha)
+ Ei tärise käytännössä ollenkaan

- Tehoa saisi olla enemmän
- Akut kalliita
- Akkujen riittävyys, jos lataus ei ole mahdollista
Sivuja: [1]