Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - peräkammarin poika

Vapaa sana / Maaorjuus
: 25.03.21 - klo:00:20
Iskän siskot puhuivat aina että meidän suvussa on venäläistä verta. www.geni.fi paljasti 5 sukupolven takaa venäläisen esi-isän. Genissä oli myös maininta hänen kohdallaan : paroni Nikolain vapautettu maaorja ja vaurastunut myöhemmin ja hankkinut tilan Viipurin läheltä.

Tästä tuli mieleen että maaorjuus oli aika pitkään voimissaan isossa osassa Eurooppa, Venäjällä vissiin pisimpään. Suomessa sitä ei ole ollut koskaan. Lukuunottamatta torppareita ja mäkitupalaisia jotka olivat kuitenkin aika paljon lievempi versio asiasta. Mutta nykyään kun seuraa viljelijöiden tilannetta meillä niinpä niin maaorjia melkein järjestään. Kuka HK:n, kuka Atrian, Snellmannin ja pankin. Suurin osa useamman. Ja nämä nykyajan paronit eivät kohtele maaorjiaan silkkihansikkain. Toimivan voittoa tuottavan mallikunnossa olevan yksikön sopimus saatetaan sanoa tuosta noin vain irti. Ja jos satut julkisesti kritisoimaan alhaisia hintoja niin taas sanotaan sopimus irti varoitukseksi muille että pitäkää turpanne kiinni ja tyytykää niihin ant'paloihin joita paronin pöydältä sattuu tipahtamaan tai muuten...
Vapaa sana / Väyrynen ja Trump
: 06.04.19 - klo:17:16
Tuli tässä kovien eduskuntavaalipolitikointien lomassa mietittyä seuraavaa asiaa:

Tuttavapiirissä on useita presidentinvaaleissa Väyrystä kannattaneita jotka arvostelevat tai naureksivat Trumpia ja hänen toimintaansa.

Mutta jos on viime tai edellisissä presidentinvaaleissa kannattanut Väyrystä niin ei todellakaan ole vara arvostella Trumpia millään tavalla. USAssa on pelle presidenttinä ja Väyrysen kannattajat olisivat halunneet Suomen presidentiksi pellen.

Trumpin toimintatavoista saamme vähän osviittaa siitä mitä Suomessa olisi jos meillä olisi Väyrynen presidenttinä. Niillä erotuksilla että USAn presidentillä on paljon enemmän valtaa kuin suomalaisella kollegallaan, myös maailmanlaajuisesti ja Väyrynen on vielä paljon suurempi pelle kuin Trump.
Vapaa sana / Hyvää Paavon päivää!
: 25.01.18 - klo:19:37
Veetille ja kaikille muillekin.

Vaikka ei tämä hyvää tiedä. Sillä vanha kansa sanoi että jos ei pauku Paavalina eikä kylmää Kynttelinä niin ei ole hellettä heinäaikana.
Niin se vain pakkanen lauhtui lämpöasteille ja vesisateet tulivat kun Paavalin päivä koitti. Tämän perusteella olisi siis paska kesä tulossa ties monennen kerran peräkkäin. Tosin Kynttilänpäiväksi 2.2 on luvattu napakkaa pakkasta. Jos siis vaikka vielä olisi jotain toivoa ensikesän säiden suhteen.
 http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/valiolta-suurinvestointi-riihim%C3%A4elle-1.141607

Maitokin tuodaan sadan kilometrin säteeltä Riihimäkeä. Eli Pohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohoohohhohojammaalta, Kepulandiasta, tundralta mihin kaikki tuotanto on siirretty :'(
http://www.hs.fi/tiede/a1427171820218?ref=hs-art-luetuimmat-#2

Kohta pääsee Veetikin nostelemaan niin suuria tundratukia ettei tiedä mihin sen rikkauden käyttäisi.
Naapurin täti kävi tänään autolla meillä. Ei sammaltanut vielä tullessaan, mutta vähän aikaa tuvan penkillä istuttuaan alkoi sammaltamaan. Oli vissiin ottanut reilut naukut juuri ennen lähtöä. Paskat tuli hänellä housuun, paskaantui meidän penkki ja tädin housut vielä pahemmin. Kaatoi vielä roskalaatikon autollaan pois lähtiessä. En tiedä itkisinkö vai nauraisinko?
Kasvintuotanto / Eemeli-kaura?
: 03.01.11 - klo:20:07
Tuli ostettua ens kevään kylvöille. Kertokaapas te ko.lajikkeesta joilla kokemusta sen viljelystä on.

Erittäin aikainen lajike pitäisi olla, pitääkö paikkansa? Kestääkö pystyssä? Tulentuuko korsi? Näissä Matti'n ja muiden myymissä ja kehumissa "aikaisissa kauroissa" ei tahdo korsi ja oikein jyvätkään valmistua.
Mites paino? 

Alkaa nuo tänä keväänä ilman suojaviljaa perustetut viherlannoitusnurmet näyttämään savikka- ja pillikepelloilta, mitähän torjunta-ainetta niille kannattaisi ruiskuttaa?
MCPA:ta löytyisi kotoa juuri sopiva määrä...
Sivuja: [1]