Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 20

Aiheet - Menneisyydenkaipuu

Miksi luomutuotantoon ei ole luomulle sertifioitua luomupaalimuovia? Miksi kertakäyttöistä öljyä tuhlataan kertakäyttöisen paalimuovin tekemiseen? Ja on niin luomutuotantoa.   

Pitäisikö varmuuden vuoksi vielä korottaa luomutukea että rahat varmasti riittää öljyn hinnannousun myötä jatkossakin fossiilisista raaka-aineista tuotetun eiluomun paalimuovin hankintoihin? Se voisi olla oikeus ja kohtuus? Pääomittuu paremmin nekin rahat ennemmin öljysheikeille kuin Toyotaa vaihtaville eläkeläisille.

Toisaalta hiili on sitoutuneena käärintämuoviin pitkän aikaa jos ne hautaa esimerkiksi johonkin tonttien nurkkiin tai vaikka vain antaa paalien olla pellolla esimerkiksi kymmenen vuotta.

Taitaa käärintämuovista tulla maajussille yhtä rakas tabu johon ei kosketa kuin on sosialistille työehtosopimukset.
Virasto toisensa jälkeen yrittää saada Valion teurastettua. Tällä kertaa vuorossa Ruokavirasto joka puolusti "omaa" meijeriään. Tämä "oma" meijeri kun on lähellä "sydäntä" ja kun se tuo niin paljon verotulojakin "omaan" maakuntaan verrattuna suureen ja pahaan Valioon. Valion omistajarakennetta kun ei tunnu ymmärtävän kuin Valion tuottajat itse, eikä niistäkään kuin osa.  :o  Vielä selvyytenä siis että Valiota ei omista yksi porvariperhe eikä se ole pörssiyhtiö. Siinä toki lienee syy miksi tuntuu että Valio on saatava nurin, pykälällä taikka toisella.  :o


Kuka tutkisi viranomaisten jääviyden tehtäessä näitä päätöksiä? Kuka on kenenkäkin hyvä veli näissä taustoissa?  :o


Miksi Juustoportin Vapaan lehmän maidosta jää kertomatta mitä tarkoittaa termi että lehmät saavat tiloilla laiduntaa tai jaloitella ulkona? Miten lehmän elämä muuttuu paremmaksi jos se käy betoniseinän toisella puolella tallustelemassa asfaltilla tai sorakentällä? Kaikkia Vapaan lehmän maidon tuottajia kun ei Juustoporttikaan velvoita laiduntamaan lehmiään tuottaessaan maitoa näihin sertifioituihin purkkeihin.  Juustoportin Vapaan lehmän maidosta muutama miljoona litraa kuitenkin on niiden lehmien maitoa jotka eivät ole käyskennelleet ihanilla laitumilla.  ;D

Eikö tämä sitten ole kuluttajien silmään kusemista? Usutettiin vain hyvät velit Valion kimppuun.  ;D
Onko ihmiskunta yhtä suurta perhettä vuonna 2030?

Kuka omistaa pörssiyhtiöt kriisin jälkeen?

Miksi joku maa selviää kriisistä nopeammin kuin muut ja pienemmin tuhoin?

Onko maailma liian hyväuskoinen?

Jos salaliittoteoriat tunnustetaan hölynpölyksi, tarkoittaako se sitä että niihin uskotaan ja jopa pelätään niiden olevan totisinta totta?
Tukioikeuksien poistuessa tulee silloisen hallituksen pitää huoli että uusille raivioille ei muodostu sentinkään arvoisia peltotukia. Tukioikeuksien jakaantuminen raivioille ei olisi missään määrin oikeudenmukaista valtaosalle Suomen viljelijöistä jotka eivät ole tehneet vastaavaa "ilmastotekoa" ja raivanneet puustoa pois. Turpeessa ovat perusvihreät lasit mikäli väittää että pellonraivaus on ilmastoteko josta pitäisi vielä palkita tuilla.

Raiviopellot ovat pelkkä vesistöjen lantapommi.
Eikö kukaan mieti miten vastuutonta on Fabalta muiden toimijoiden kanssa hiehojen vienti Venäjälle?

Vähätteleekö Faba ja muut toimijat venäläisten kykyä ja mahdollisuutta onnistua luomaan omasta maidontuotannostaan sellaisen että tulevaisuudessa maitovirta alkaa tulemaan polkuhinnalla Venäjältä maailmanmarkkinoille? Samalla opetetaan heitä kyllästämään omat markkinansa heidän kotimaisella maidolla ja paikataan aukko joka olisi mahdollista täyttää pakotteiden purkamisen jälkeen suomalaisilla maitotuotteilla.

Vai onko Faballe joku saanut syötettyä "tiedon" siitä että pakotteet ovat ikuisia?

Todella vastuutonta silti suomalaista maidontuotantoa kohtaan opettaa venäläiset tuottamaan maitoa ja vieläpä viemällä heille sinne hyvää ainesta.

Muistakaa maidontuottajat tulevaisuudessa sitten kuka lumivyöryn laittoi liikkeelle!  >:(
Nyt kun joka meijeris tunthuu olevan ylijäämin tuata riivattua parsinavetan lehemän maitua, voitaasko se purkittaa ja myyrä vähä halavemmalla? Vähä niinku jenkiis antipioottimaito?

Parsinavetan lehemän mairon tuattamista kaikki häpiää, Juustoportti viis vuatta sitte oman mainoksensa mukhaan alootti vapaan lehmän mielikuvan myynnin. Samalla joutuu piilottamahan jukurttiihin ja muihin purkkiihin nuo omien riippakivinään toimivien parsinavettatuottajien mairot. Ne misnä ei lue vapaa lehemä. Toisella kädellä purkitetahan vapaan lehmän maitua ja toisella kerätään parsitankiista mairot että myyntiä riittää ja saaraan purkitettua pulkkimairot kaupan halpamerkiille. Nyt sitte ku kalikka on heitetty ja se kalahti niin on hyvä mainostaa hesarin palstalla miten meillä oli vapaat lehemät ensimmääsinä mutta jätetähän kertomatta että meillä toisiin purkkiihin purkitetahan kans parsinavettamaitua.  ;D ;D ;D

Toinen kysymys joka herättää mielenkiintoa on että useiden satojen eläinten yksiköistä kerättyä maitoa mainostetaan yhden tilan maitoina tai milloin juurikin vapaan lehmän maitoina? Miksi luodaan mielikuvia jos tuotannosta todellinen eettisyys on kaukana? Eikö asioilla myyminen enää riitä? Miten esimerkiksi luomutuotantoa voi olla 10000 litran vuosituotos?

Täytyy osata kyseenalaistaa myös oma toiminta jos lähtee markkinoimaan omaansa ellei halua myöhemmin kompastua omiin jalkoihin.
Vapaa sana / Tampereen Punaisten ratikka
: 26.09.18 - klo:15:10
Nääs, historiaa sovi unohtaa ja viäl ku nääs on toi juhlavuoski. Värinä nääs Punainen, kuskilla työkaluina sirppi sekä nääs vasara.  8)


Hianoa ettei unohdeta Tapparaa eikä Vapaussotaa.  8)


Kait Vesilahtikin äänestää?  ::)
Olisiko aika nostaa Valioryhmässä pienintä kerralla haettavaa maitomäärää?


Siinä olisi paras ratkaisu Suomen maidontuotannon kannattavuuden kehittämiseen, niin ekologiselta kuin taloudelliselta kantilta katsottuna. Ne jotka eivät halua pyrkiä ja päästä tuohon haettavaan maitomäärään, saavat joko lopettaa ja pahoittaa mielensä tai toinen vaihtoehto on siirtyä tuottamaan tanskanpoijjan pussihin maitoa ja pahoittaa mielensä. Ehtiis vähä tuo kilipeläänenki keskithyä puolueensa johtamishen sitte paremmin kunnei tartte maakunnis kiertää rusinoita noukkimas enää kuin äänestäjistä.  ::)  :D
#pankinvaihto


https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.255073


Vieläkö löytyy sinisilimääsiä viljelijöötä jotka viä sotkoo kyseesten pankkien konttoria likaasilla saappahilla?


Ymmärrättekö että pankkejanne ei v1ttujakaan kiinnosta pärjäättekö vai ette, pääasia että saivat kusetettua Teiltä ylimääräisest korkorahat?
Kauan eläkööt Oikeat Osuuspankit ja Nordea!
Nuo Punikit kunneivät näy unohtanehen vuoren 1918 tapahtumia ja perinteesesti wappu on ollu sonnan ajon päivä numero yksi. Tänä vuonna se on vähä haastellisemphaa. Joutuu levittämähän suoraa tieltä pellolle. No eipähän tartte lipsua perintehistä kunnei sen unohtamista meiltä vaarita.  ;D


Pirethän perinnettä yllä hässimistäkillä #never4get1918 ja #kaunaaseuraavatkin100vuotta.
Vihiroon joku liitto (älä viälä lue Liitto) sanoo äänehen keskiviikon 29.11. Maaseurus notta miksei MTK sopeuta jäsentensä tilaan omaa toimintaansa.

Hyvä kysymys mutta kyllähän Paavon sanoon sen ymmärtää sokia Reettakin että mitä ovat sanoneet oikiat Liittolaaset


Saavutetuusta eruusta ei luovuta.


MTK:s istuu suuri osa palkallisina ja loput tilallisina. Toiminta pelekkiä palakkioota ja loput palakkaa.

Ja Pohojammaalla puhutahan kökästä? Tuos menos se on vain piäni sanahelinä.
Vai kuinka moni oikiasti omaa asiaansa elämäs ajava maksaa siitä vielä ittellensä palakanki?

Onko kyllästyminen MTK:n toimintahan jäsenistössä seurausta liiallisien sosialististen periaatteiden ja toimintatapojen käytöstä?

Ei Jaakko Ilikkakaa kuukausipalakalla hommahan lähteny ja vieny asiaansa etehen päin.
Kovasti muistanemme ajan jolloin tanskanpoijjat aloitti maidontuottajien kyykyttämisen yhdessä halpuuttajien kanssa. Ruottin maito oli kovas huuros. Siitä eivät itkeneet viljamiehet. Markkinatalouteen toivotettiin tervetulleiksi.. Liha-alalle tuontiliha on ollut tuttua jo pitkän aikaa.


Eli tervetuloa myös viljamiehet markkinatalouteen.  :P Emme elä suljetuilla markkinoilla muuta kuin Kilpailuviraston haavemaailmassa jossa oikeus ja kohtuus on vain ruskea jälki paperissa.
Vapaa sana / Arlan tuottajille oma puolue
: 15.07.17 - klo:23:03
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/maitomies-sami-kilpel%C3%A4inen-luotsaa-nyt-v%C3%A4yrysen-perustamaa-puoluetta-1.198509


Kaikille loikkareille tarjolla oma puolue nyt..   ;D

Pitääkö olla vielä MTK:n jäsen?

Ainakin Maaseudun Tulevaisuus on voimakkaasti arlan tanskanpoikamyönteinen lehti nykyään joten jäsenyys MTK:hon on suositeltavaa.
Hyvin on Arlalla kestitty SOK:n johtohenkilöstö saunaillassa, ABC kerää Suomen tuulipukukansalta maidon myyntikatteet suoraan tanskanpoikien taskuun. Sopii hyvin samaan kuvaan Hankkijan kaupan kanssa.  ;D

Kiviäkään kiinnosta millä hintaa enää myydään.


Huikea Valion myyntiosuuksien lahtauslinja näkyy myös jogurttivalikoimassa. Prismoissa Arlan tanskanpoikajukurtti 29 senttiä purkki ja suomalaisten maidontuottajien omistaman Valion jogurtti 47 senttiä purkki.

Kun saadaan markkinaosuudet alas, saadaan myös suomalaiset maidontuottajat kyykkyyn. Kivin kaunaväki hykertelee laskiessaan minkä verran Arlalle tehdään Tanskaan tiliä. Vain mielikuvitus ja perseenreikä on rajana kun määritetään millaisissa pilvilinnoissa Arlan väki nyt eläisikään yhdessä pienten meijereiden kanssa. Se on tätä suomalaasta "puolueettomuutta" parahimmillansa. Pahoon jäi taistelut kesken viime vuosisaran aluus. Hyväveli-verkoston rinnalla elää vähintään yhtä vahva hyvätoveri-väki.
Kilpailuvirastolta, eikun anteeksi... Keskolta. Pirkkasentit?

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/yrittaja/art-2000001918784.html


Joko on maksettu? Vai tulooko se samas yhteyres kun S-ryhmän Kotimaista halpuutussentit?  :D   +-0


Pohjolan Meijerissä ei ainakaan olla tietoisia moisesta.... Laadukkaasti halpaa..  ::)


Kauppa kusettaa minkä ehtii. Tuottaja näkee rikan vain toisen silmässä. Nauttii kun Valiota lyödään polvilleen, oikein viranomaisten toimesta. Puolueetonta toimintaa...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111820687743_uu.shtml


Arlalta, Juustoportilta, Satamaidolta yms.. katosi tarve nostaa tuottajille tuottajahintaa. Jos Valio ei pysty nostamaan, ei meilläkään ole TARVE.  Arlan kaunopuheet markkinoiden piristymisestä ja hinnannoususta puolestaan ammutaan alas Tanskasta.
Sivuja: [1] 2 3 ... 20