Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 118

Viestit - Menneisyydenkaipuu

Vuosisadan takinkääntäjäkin vauhdissa päivän somemyrskyssä.  ;D ;D ;D ;)

 ::)

Sen lauluja laulat jonka leipää syöt, niinhän se menee kun aletaan miettimään jos takki ahdistaa ja täytyy vaihtaa toiseen. Sekin ahdistaa jos takin vaihdon jälkeen sisäisesti huomaa että takki olikin vähän pieni. ;)

Nyt kun joka meijeris tunthuu olevan ylijäämin tuata riivattua parsinavetan lehemän maitua, voitaasko se purkittaa ja myyrä vähä halavemmalla? Vähä niinku jenkiis antipioottimaito?

Parsinavetan lehemän mairon tuattamista kaikki häpiää, Juustoportti viis vuatta sitte oman mainoksensa mukhaan alootti vapaan lehmän mielikuvan myynnin. Samalla joutuu piilottamahan jukurttiihin ja muihin purkkiihin nuo omien riippakivinään toimivien parsinavettatuottajien mairot. Ne misnä ei lue vapaa lehemä. Toisella kädellä purkitetahan vapaan lehmän maitua ja toisella kerätään parsitankiista mairot että myyntiä riittää ja saaraan purkitettua pulkkimairot kaupan halpamerkiille. Nyt sitte ku kalikka on heitetty ja se kalahti niin on hyvä mainostaa hesarin palstalla miten meillä oli vapaat lehemät ensimmääsinä mutta jätetähän kertomatta että meillä toisiin purkkiihin purkitetahan kans parsinavettamaitua.  ;D ;D ;D

Toinen kysymys joka herättää mielenkiintoa on että useiden satojen eläinten yksiköistä kerättyä maitoa mainostetaan yhden tilan maitoina tai milloin juurikin vapaan lehmän maitoina? Miksi luodaan mielikuvia jos tuotannosta todellinen eettisyys on kaukana? Eikö asioilla myyminen enää riitä? Miten esimerkiksi luomutuotantoa voi olla 10000 litran vuosituotos?

Täytyy osata kyseenalaistaa myös oma toiminta jos lähtee markkinoimaan omaansa ellei halua myöhemmin kompastua omiin jalkoihin.
Onko muita kuin Poppipankit, jotka ei tilitä? Ja edelleen asiakastyytyväisyys huipussa!!


Lienee samanlainen uskonlahko kuin kepulaisuus?  ;D Saa pettää omatkin miten päin tahansa ja silti elämä on täynnä pelkkiä torjuntavoittoja. Maatalouden riippakivet.


Maatila-asiakkaat ovat syvällä kusessa ja silti ei röyhkeydellä ole rajaa kun on lypsetty valtio ja asiakas kuiviin. Kuka vielä kehtaa väittää maanviljelijöitä yrittäjiksi? Oikeat yrittäjät eivät ole aatteidensa vietävissä, ainakaan yhtä pitkään.
Valio ja Arla sopineet riitansa .

Tietää kylmää kyytiä yhdelle meijerille .


Ei tästä ainakaan maksavalle meijerille ole mitään haittaa, tuottajathan laskun maksaa.
Päänvaivaa saattaa tulla vain siitä, kuinka suuri osa johtajista palkitaan muhkealla
bonuksella hyvästä neuvottelutuloksesta. Noottaa, innovointi jatkukoon
ja valion maksama sopuraha tilitetään lyhentämättömänä arlan suomen kulutta eiku  tuottajille eiku....  noh, suomalainen voittaa aina ;) :D ;D 8)

😁😁

Se nostetahan korkona Tanskaan.  :D Ja Suomen arlalaiset nauraa sokiana voitostaan. Virma joka pitää huolta omistajistaan.... Sopimustuottajista piittaamatta.  ::)
Vapaa sana / Tampereen Punaisten ratikka
: 26.09.18 - klo:15:10
Nääs, historiaa sovi unohtaa ja viäl ku nääs on toi juhlavuoski. Värinä nääs Punainen, kuskilla työkaluina sirppi sekä nääs vasara.  8)


Hianoa ettei unohdeta Tapparaa eikä Vapaussotaa.  8)


Kait Vesilahtikin äänestää?  ::)
Olisiko aika nostaa Valioryhmässä pienintä kerralla haettavaa maitomäärää?


Siinä olisi paras ratkaisu Suomen maidontuotannon kannattavuuden kehittämiseen, niin ekologiselta kuin taloudelliselta kantilta katsottuna. Ne jotka eivät halua pyrkiä ja päästä tuohon haettavaan maitomäärään, saavat joko lopettaa ja pahoittaa mielensä tai toinen vaihtoehto on siirtyä tuottamaan tanskanpoijjan pussihin maitoa ja pahoittaa mielensä. Ehtiis vähä tuo kilipeläänenki keskithyä puolueensa johtamishen sitte paremmin kunnei tartte maakunnis kiertää rusinoita noukkimas enää kuin äänestäjistä.  ::)  :D
#pankinvaihto


https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.255073


Vieläkö löytyy sinisilimääsiä viljelijöötä jotka viä sotkoo kyseesten pankkien konttoria likaasilla saappahilla?


Ymmärrättekö että pankkejanne ei v1ttujakaan kiinnosta pärjäättekö vai ette, pääasia että saivat kusetettua Teiltä ylimääräisest korkorahat?
Kauan eläkööt Oikeat Osuuspankit ja Nordea!
Nostethaanpa aihetta ylöspäin. Onko kenellekään tullut vielä euroja tilille tämän asian tiimoilta, meille ei ainakaan vielä ole kuulunut mitään(osuuspankista)


Kyllä son turha pankiilta mitää hyvityksiä odottaa. Kun rikollinen tierethän niin rikoskin keksithän.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2018
: 22.05.18 - klo:17:07
Taitaa se maa jo kuivaa olla, pölystä päätellen.

Mitäköhän noista viimisistä kylvöistä mahtaa tulla?


Tarkootit kai ensimmääsistä?  ::)
Nuo Punikit kunneivät näy unohtanehen vuoren 1918 tapahtumia ja perinteesesti wappu on ollu sonnan ajon päivä numero yksi. Tänä vuonna se on vähä haastellisemphaa. Joutuu levittämähän suoraa tieltä pellolle. No eipähän tartte lipsua perintehistä kunnei sen unohtamista meiltä vaarita.  ;D


Pirethän perinnettä yllä hässimistäkillä #never4get1918 ja #kaunaaseuraavatkin100vuotta.
Muuan demariedustaja oli kans aika oikias tuos takavuosina mainitessaan muutaman sanan maatalouden kannattavuutta kuormittavasta konsulttien armeijasta..

Samaa kategoriaa MTK:n kanssa, mitä huonommin menee asiakkailla, jotkut puhuvat jopa "omistajista", sitä enemmän korotetaan jäsenmaksuja. Joutaa tuollaaset tahot lahotakkin jotka eivät osaa kuin loisia eikä ymmärtää jäsentensä ahdinkoa.
Vihiroon joku liitto (älä viälä lue Liitto) sanoo äänehen keskiviikon 29.11. Maaseurus notta miksei MTK sopeuta jäsentensä tilaan omaa toimintaansa.

Hyvä kysymys mutta kyllähän Paavon sanoon sen ymmärtää sokia Reettakin että mitä ovat sanoneet oikiat Liittolaaset


Saavutetuusta eruusta ei luovuta.


MTK:s istuu suuri osa palkallisina ja loput tilallisina. Toiminta pelekkiä palakkioota ja loput palakkaa.

Ja Pohojammaalla puhutahan kökästä? Tuos menos se on vain piäni sanahelinä.
Vai kuinka moni oikiasti omaa asiaansa elämäs ajava maksaa siitä vielä ittellensä palakanki?

Onko kyllästyminen MTK:n toimintahan jäsenistössä seurausta liiallisien sosialististen periaatteiden ja toimintatapojen käytöstä?

Ei Jaakko Ilikkakaa kuukausipalakalla hommahan lähteny ja vieny asiaansa etehen päin.
Kovasti muistanemme ajan jolloin tanskanpoijjat aloitti maidontuottajien kyykyttämisen yhdessä halpuuttajien kanssa. Ruottin maito oli kovas huuros. Siitä eivät itkeneet viljamiehet. Markkinatalouteen toivotettiin tervetulleiksi.. Liha-alalle tuontiliha on ollut tuttua jo pitkän aikaa.


Eli tervetuloa myös viljamiehet markkinatalouteen.  :P Emme elä suljetuilla markkinoilla muuta kuin Kilpailuviraston haavemaailmassa jossa oikeus ja kohtuus on vain ruskea jälki paperissa.
Ja eroaa valion toiminnasta, miten?


Kyllähän sun se pitääs tietää kun oot sieltä kannaksen toiselta puolen kuten tanskanpoijjatkin... ::)
Maailmassa on autoja miljardi+ pari päälle, tuo määrä kun täräytethän käyntihin ja ajetahan vaikka sinne lirlihin kauppahan hakemahan hyvää ja halapaa brassinautaa jonka elintilan vuoksi on uhrattu muutama neliö saremettää. Päästöt jotka nuo kauppareissut aiheuthaa, jäävät meille hengitettäväksi. Siinon yks paskan hailee että ruiskuttaako joku hehtaarin väärällä aineella tai väärään aikaan.

Hoksakkaa ensi mittakaavat ennen kuin alakaatta vouhkaamahan. Vaikka syötääs avaruuren puhtahinta ruokaa, saaraan puhurasta happia haukates elimistöhön tuhatkertaasesti tilalle pahempia ainesosia.

Ja ei muutaku hummeri ja eukon erustuspemari käyntihin ja penistä piremmäksi niin maailma pelastuu muutaman ihimisen verran.. Maailmansoran aikaaset kaasupunkkerit oli pientä verrattuna siihen mihinä me elethän.. Eikä kenelläkään kolkuta omatunto.
Sivuja: [1] 2 3 ... 118