Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - rake1971

Mulla oli parina vuonna ruisvehnää, sato oli hyvämutta torajyvää rupes tulemaan joukkoon joten käyttö eläimille pikkaisen vaikeeta. Lajike oli muistaakseni Moreno tai jotai sinne päin. Eli myöhäisempi kuin muutkaan viljeltävät kasvit. Tosin sakoa ei paljon kertynyt mut eihän sitä eläimen ruuassa tarttekaan olla. Torajyvä on paha jos sitä tulee.
Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 03.03.10 - klo:11:21
Vuokrat nousee kokoajan nyt ollaan yli 600 euron tasossa ja tuki oli jotain 500 euroa/ha, eli onko järkee vai ei?

No ei siinä mittää valittamista ole itsekkin mietin tartisko vuokrata pois ei tartis tehdä päivääkään töitä sen jälkeen. Ajatelkaa nyt 100ha tila 60000 eur tuloa joka vuosi, ei paha.

T. tarjouksia saa jättää
Ei puhdistamolietteitä pellolle!
Minusta on tyhmää ajaa teollisuuden ja kaupungien lietteitä viljelypelloille. Sen sijaan ratkaisu ravinteiden kierrätykseen on meidän jokaisen tontilla mikäli asuu haja-asutusalueella. Normaalit saostussäiliöt voidaan kerätä keskitetysti yhteen paikkaan ja käsitellä ne siellä esim. kalkkistabiloimalla ja sitten levittää pellolle. Jos sen sijaan otamme vastaan isojen puhdistamoitten ylijäämälietteitä riski on liian suuri. Turun seudulla kerätään kaikki samaan paikkaan pilssivedestä sakokaivolietteeseen asti ja sekoitetaan se takaisin jätevesiin joka otetaan käsiteltäväksi laitokseen. ja tämän jälkeen tälläistä lietettä voisi muka levittää pellolle, uskomatonta!!!

Joskus tarvitsi ottaa maalaisjärki käteen!
t. yrittäjä maaseudulta
Sivuja: [1]