Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - piipertäjä

Oli ja eleli kerran eräällä peräseinäjokelaisella maatilalla kissa ja
hevonen, jotka olivat hyviä ystäviä. Päivästä toiseen he leikkivät
yhdessä, kunnes erään kerran hevonen tipahti suonsilmäkkeeseen ja
alkoi vajota.
Kauhuissaan hevonen huusi kissalle, jotta tämä menisi hakemaan tilanisännän apuun. Kissa lähti juoksemaan kohti päärakennusta, ja etsi isäntää joka puolelta, mutta turhaan. Tämä kun oli lähtenyt traktorilla käymään kylällä.
Kissan valtasi paniikki, kunnes hän huomasi isännän uuden ja kiiltävän
BMW:n. Kissa haki avaimet, hyppäsi autoon ja hurautti tuhatta ja sataa
hevosen luo. Sidottuaan hinausköyden kiinni takapuskuriin, se heitti
toisen pään hevoselle, joka tarttui siihen lujasti. Bemari käyntiin,
ykköstä silmään ja pikkuhiljaa hevonen pääsi kuin pääsikin ylös suosta. Ja
niin hevosesta ja kissasta tuli oikein sydänystävät!
Pari viikkoa sen jälkeen, leikin tiimellyksessä yhtäkkiä kissa tipahti mutakuoppaan, jäi kiinni ja alkoi vajota. Kissa huusi "apua hevonen, pelasta minut!" Hevonen tuli kiitolaukkaa paikalle, asteli kuopan päälle ja kehotti kissaa tarttumaan "siihen" mikä roikkui jalkojen välissä. Kissa teki työtä käskettyä ja hevonen nosti kissan ylös kuopasta.

Tarinan opetus:
Kun on varustus kuin hevosella, ei tarvitse bemaria poimiakseen misuja
kyytiin.
jep, huomattu on että nopeat todellakin syö hitaat  :) ja että oikein saan vielä vali-vali- valittaa: vaihtokoneet on lähes aina moposarjalaisia,niissä pienimmissä malleissa kun ei riitä nostovoima.
minikaivurit varmaan ihan käteviä, mutta niilläpä ei sitten siirrellä kätevästi kivilavoja, hiekkasäkkejä tms.matskua, eikä mullan kelkkominen pihan perälle oikein tunnu mukavalta kaivurilla..  kuormaaja olis monikäyttösempi.
 :)morjens maajussit. onko totta että maatiloilla käytetään pienkuormaajat ns."loppuun" ,kun en ole törmännyt missään hyviin vaihdokkeihin, enkä oikeastaan niihin huonoihinkaan? Työkseni rakentelen pihoja ja puutarhoja, ja nyt on mielessä lähinnä norcarin hankinta,(avantista ei oikein hyvää kokemusta).Kun ei taida persaus kestää uuden hankintaa, niin elättelen toiveita hyvästä käytetystä kuormaajasta.. no haaveilla varmaan saa..  ::)Kuitenkin olisi hyvä, jos joku haluaa avautua asiasta, ja mielelläni luen käyttökokemuksen omaavilta vinkkejä eri malleista.
Sivuja: [1]