Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 173

Viestit - ilkka

Vapaa sana / Vs: Kaupunkien valumat
: 15.09.21 - klo:12:30
No juu, mutta...

Olen tuossa parinkin ammatikseen lantaa levittävän urakoitsijan kanssa jutellut. Aika paljonkin löytyy vars. suomestakin viljamiehiä, jotka ovat tehneet kana- ja karjapaikkojen kanssa diilejä, joissa rehuviljaa viedään pois ja otetaan vastaan elukka paskaa. Ja siinä paska määrässä ei mietitäkään ylärajoja, vaan levitysmäärä on lievästi sanottuna runsas. Ja pakolliset maaperänäytteet otetaan pientareelta tai hömppäheinänäennäisviljelijän pellolta.

 Ei ihme, jos saadaan peltojen fosforinäytteet näyttämään köyhää.

 Muutenkin, kyllä viljamiehiltäkin pelloiltaan valumia tulee, talvet kun ovat mitä ovat.

Ollikais make tästä joskus oli teeveessä huolissaan, kun sillain vaan pientareelta otetaan näytteitä. Tämä edunvalvonta tasolta kiellettiin jyrkästi. Eri maalajien, vesitalouden, pHoon ja maan rakenteen vuoksi, fosforirajat ovat väännetty niin alas, että pakko on levittää ohi kirjanpidon. Pelkään pahoin, että tilastot peltojen matalasta fosforista ei olekaan niin mustavalkoista kuin sopisi olettaa. Mutta eihän oikeasti näin ole. Virallisesti. Kun maan rakenne ja kasvukunto muutoinkin on kunnossa, ei mitään ylimääräistä fosforia tarvitse levittää.

Jos ja kun ollaan niin huolissaan kaikista valumista, niin kaivetaan jokaisen isompaan viemäriin suoraan laskevan pellon alareunaan topografian mukaiset tasaiset juoksuhaudat. Täytetään ne hiilimurskalla ja vielä kunnon hiilikynnys pellon pinnan yläpuolelle. Näin saadaan suodatettua ravinteet ja silloin tällöin vaihtamalla hiilet puhtaisiin ja entiset sinne peltoon, niin saadaan jotain aikaiseksi. Jos halutaan oikeasti, niin rahalla saa ja hevosella pääsee. Tämä auttaisi niitä muitakin laskevia peltoja, jotka eivät suoraan sinne jokeen laske.


Sopisko kivihiilimurska ?
Vapaa sana / Vs: Kaupunkien valumat
: 15.09.21 - klo:08:36
Viikinmäen puhdistamossa käsitellään n 860 000 asukkaan jätevedet.

Suomen 15 suurimmassa kaupungissa asuu  n 2 650 000 ihmistä.

Kun oiotaan  (2650000/860000)x60 tn P --> 185 tn P  vrt  "valumiin päätyy vaikkapa vain kaksi prosenttia, mikä on erittäin paljon alakanttiin arvioitu, silti valumia tulee 300 tonnia."

Tuossakin jotain suuruusluokkia.

Vapaa sana / Vs: Kiusaamistako?
: 09.09.21 - klo:14:51

Ai että vihreiltä palkaa .
Ei todellakaan .
Alkaako pohjoista pelottamaan .

Palkaa?

Tä? Palkaa?

Palkkaa?

Paskaa?

Paskaa palkkaa?
[/quote]


Pikkunäppärää......

"jotku keksi järjestää tpahtuman pohosessa ja tartuntoja nolla vaikka osallisena  tuhansia..     mikä nyt män pieleen?   eikö ollu yhtään etelänvaresta mukana?"

Mietin vaan, että... viänteleppä em  hyvän toverisi oksan kirjuutuksesta samalla tavalla pikkunäppärästi...

-tpahtuman

-pohosessa
Vapaa sana / Vs: ja vielä pohosessa...
: 08.09.21 - klo:12:04
jotku keksi järjestää tpahtuman pohosessa ja tartuntoja nolla vaikka osallisena  tuhansia..     mikä nyt män pieleen?   eikö ollu yhtään etelänvaresta mukana?Ihanko totta ?

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000008249508.html

"Keminmaan tartuntaketjussa on nyt todettu 25 tartuntaa ja altistuneita on 336 henkeä."
Vapaa sana / Vs: Uusin galluppi
: 03.09.21 - klo:09:18
On täällä ruotsikielisiäkin kaupunkeja, eikä sitä monasti ihmetellä, vaikei ainakaan kansantaloudellista hyötyä.
Onhan monessa yhtiössä työkieli englanti.
Turhapuro ajattelee Eemelin asuvan jossain itärajan tuntumassa ja kehoitta Eemeliä lomailemaan viikon vaikkapa Vaasan ja Kokkolan välisellä rannikkokaistaleella tutustuen paikalliseen teollisuuteen ja niiden tulevaisuuden näkymiin.
'

Onkos turhapuro miettinyt kuinka pitkä matka on Vaasasta Ilomantsiin ?

Se on muuten lyhempi kuin Helsingistä Ouluun !! :o :o :o

Näin kun pysytään oman maan rajojen sisäpuolella.
taitaap olla hiukka sellane ns ominaisuus, kertaalleen vaihdoin koko sylkän.
varmaanki varistajan alla on valurauta käyrä, josta putki elevaattorille lähtee ?

jos muuttais putken lähdön samanlaisks kun on elementtisiilon epäsymmetrinen tyhjennys, kuten linkin kuvassa https://antti.fi/wp-content/uploads/Antti-nelikulmasiilot_Pohja-ja-Tilantarve-1.pdf
Monen pellon raivaamisesta on maksettu aikanaan pellonraivaamispalkkiota. Nykyään pelto raivataan omalla kustannuksella.

Niinhän tuollainen noviisi luulee; https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/tuet-ja-rahoitus/maidon-pohjoinen-tuotantotuki/
Vapaa sana / Vs: Samin muistolle
: 19.08.21 - klo:11:50
Unohdikkos väliviivan ?
Mietin vaan, että... oikeemmin em nimimerkkiä vastaisi paremmin  Muistelisin että, ehkä....

Euroopan Yhteisö (EY) muutti nimensä  Euroopan Unioniksi (EU) vuonna 1993.

Että sillee.
Vapaa sana / Vs: No jaa
: 18.08.21 - klo:11:55
Semmoista se on, että jotkut etelässä vaativat että tukien pitäisi olla samat yli 1000 kilometrin päässäkin. Sitä ei vaadita, että tukien pitäisi olla samat kuin vajaan sadan kilometrin päässäkin. Eli Viron tasolla.

Että se niistä "vääristävistä tukijutuista". ;D

Niin kyllä etelään kelpaisi samat tuet kuin sinne  pohjoiseenkin. Mietin vaan missä vaiheessa pohjoinen on vääntänyt tukikeskustelun sellaiseksi että etelä muka vaatii leikkausta pohjoisiin tukiin. Varmaan asialla ovat olleet savolaiset.

Etelähän vaan haluaa saman tasoiset tuet kuin mitä pohjoiselle maksetaan.
Sorkkishan ja Eemeli on vaatinut ja ulvonut koko ajan tukileikkauksia. Koita tutustua kyseisten herrojen kirjalliseen tuotantoon.


Sorkkis maininnu vuonna 2010 tukileikkauksen ja eemeli yht 6 kertaa viimeksi 2018 ja sitä ennen 2009 vuonna.

Nämä siis paaaljon ennen kun  Naughtius Maximus on ollu edes pilkahduksena isunsa silimäkulumasa.
Vapaa sana / Vs: No jaa
: 18.08.21 - klo:10:31
Semmoista se on, että jotkut etelässä vaativat että tukien pitäisi olla samat yli 1000 kilometrin päässäkin. Sitä ei vaadita, että tukien pitäisi olla samat kuin vajaan sadan kilometrin päässäkin. Eli Viron tasolla.

Että se niistä "vääristävistä tukijutuista". ;D

Niin kyllä etelään kelpaisi samat tuet kuin sinne  pohjoiseenkin. Mietin vaan missä vaiheessa pohjoinen on vääntänyt tukikeskustelun sellaiseksi että etelä muka vaatii leikkausta pohjoisiin tukiin. Varmaan asialla ovat olleet savolaiset.

Etelähän vaan haluaa saman tasoiset tuet kuin mitä pohjoiselle maksetaan.
Miksi vasta nyt tundran takana valtavat raivuut pelloksi.
Iskikö ahneus

Jos siellä ei maatakkaan uunin pankolla ja kitistä päivästä toiseen kuin jotkut eemelit.
Niin että vahvistat  pohjoisen uuninpankolla makoilun jatkuneen raivuun alkuun asti, siis tuotantoon sidotun tuen maksun alkamiseen asti.

Olikos net pohojoosen vilijelijät laiskoja siihen asti kun liityttiin Eu:hun  ?  Mietin vaan....
Poikain bussi ainaki alussa kulki turun-hesan väliä 38 vuoroa viikossa, 3 vuoroa arkisin ja viikonloppusin 2 vuoroa per suunta. Matkan hinta n 4 €.

10 000 asiakasta x 4 € --> 40 000 €
38 x 52 vko --> 1976 vuoroa   n. 5 asiakasta per vuoro
5 asiakasta /vuoro  'a 4 € --> 20 euroa/vuoro tuloa

Eli jostain on tarvinnut tulla tukea reippaasti jos bussibisnes on ollut tuottavaa, tai sitte poijjaat on maatilalähtösiä.

Sorkkis oliki kaivanu jotain valaisevia LINKKEJÄ pussipisneksestä.

 "Elokuussa reitillä liikennöivä OnniBus.com Oy sai kustannustukea puoli miljoonaa euroa, J. Vainion Liikenne Oy 285 000 euroa ja Väinö Paunu Oy (ExpressBus) 436 000 euroa. NanoBus.fi ei saanut tukea. "
Onko tuossa polttimessa semmoinen kuminen akselinpätkä öljypumpun ja sen moottorin välissä? Muistaakseni öljypolttimen huoltaja jostain polttimesta vaihto myös tuota ihan rutiininomaisesti ennen kuin se aiheuttaa ongelmia.

Kannattaa samalla kokeilla käsin että öljypumppu pyörii kevyesti.
Sivuja: [1] 2 3 ... 173