Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 4

Viestit - Patrik 1

Kuinka pitkälle vaihtovälille Valtra engine s 10w-40 moottoriöljy on tarkoitettu?Entä 10w-30?Kone valtra 6850.Ohjekirjahan suosittaa 250h välein mutta onko näissä uudemmissa öljyissä pidempi?
Onko kukaan koittanu säilöä murskeviljaa sisäpussilliseen suursäkkiin saako ilman riittävästi pois?Noin niinku lämpimien kelien syöttöön olis käteviä annospaloja.
Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 24.10.16 - klo:18:42
Tuli tuossa mieleen että onko kukaan tehnyt sellaista vuokrasopimusta missä vuokrahinta määräytyisi muutaman indikaattorin mukaan, tarkoitan tyylillä että otettaisiin vaikka lannoitteiden, polttoaineen ja kasvinsuojeluaineiden hinnat ja vastaavasti tuet sekä viljan hinta huomioon.

Noista muodostais jonkinlaisen yhtälön jonka mukaan vuokrahinta muodostuis. Olis mielestäni reilumpi kummallekin osapuolelle. Kevättalvella tekemässä vuokrasopimusta n 30ha alasta ja aattelin ehdottaa jotain tollasta systeemiä.

Eli onko kellään käytössä tommosta tai vastaavaa systeemiä?

Tuollaisen sopimuksen kun jokin onneton menisi tekemään pohojammaan maitu isännän kanssa niin huomaisi maanomistaja olevansa vuodenvaihteessa maksajan puolella...
Tälläsen keskustelun koneesta löysin.Onko noi cormikit oikeesti niin huonoja kun puhutaan?Jotain laatikko häikkää ei muuten paha

http://www.nettikone.com/mccormick/xtx-200-xtraspeed/1504890
Keneen tai mihin olisi pitänyt osua valaise vähän?
Kotimaa 31.1.2005 3:00:18
********************************

TS/Harri Kavén

Paavo Myllymäki (vas.) Varsinais-Suomen tuottajaliitosta ja Visa Merikoski Pirkanmaalta eivät hyväksy pohjoisessa tiukkenevia vaatimuksia, joiden mukaan Suomeen on luotava kaksi eri tukijärjestelmää.
MTK:n liittokokouksen kuumin puheenaihe
Pohjois-Suomessa haluttaisiin pudottaa etelän viljelijät maatalouden tukikelkasta

(HARRI KAVÉN)

Tällä viikolla Oulussa pidettävässä Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK:n liittokokouksessa linjataan etujärjestön tulevia tavoitteita.

Kovinta suukopua odotetaan syntyvän maatalouden tukijärjestelmistä.

Pohjoisten tukialueiden tuottajien ennakoidaan vaativan, että MTK myöntyy tulevaisuuden Suomessa kahden tukijärjestelmän malliin, joka merkitsee huomattavaa tukieroa pohjoisen ja etelän välille.

Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Pirkanmaan tuottajaliitoissa pohjoisen viljelijöiden vaatimukset on kuultu ennenkin, mutta viime aikoina niiden määrä on lisääntynyt.

- C-tukialue ja etenkin maidontuotanto on voimissaan MTK:ssa, esimerkiksi johtokunnassa ei ole yhtään kasvinviljelijöiden edustajaa. Uhon taustalla on tietysti se, että pohjoisella on liittymissopimus turvanaan, kun taas etelässä kansalliselle tuelle on aina uudelleen haettava komissiosta maksulupa, MTK:n Varsinais-Suomen liiton toiminnanjohtaja Paavo Myllymäki sanoo.

EU:n liittymissopimuksen mukaan Suomi olisi saanut maksaa pohjoisen C-tukialueille enemmän rahaa kuin jäsenyyden aikana on maksettu.

Maatalousministeriö ja MTK ovat vuosittain sopineet, että C-alueiden tukitasot pidetään sellaisina, että pohjoisen ja etelän (A- ja B-tukialueet) väliin ei nouse korkeaa tukiporrasta, joka muodostaisi pohjoisen tuottajille selkeän kilpailuedun.

Koska A- ja B-alueiden kansalliset tuet eli niin sanotut 141-tuet ovat komission määräyksen mukaisesti vuosittain alentuneet, myös pohjoisessa tukia on vähennetty.

Viime vuoden tukipaketista kiisteltiin MTK:n valtuuskunnassa rajusti joulukuussa 2003. Pohjoisen liitot esittivät kannanottoa, jolla olisi estetty C-alueiden tukiin puuttuminen.

Järjestön puheenjohtaja Esa Härmälä ilmoitti, että moisen vaatimuksen läpimeno tietäisi Suomen yhtenäisen tukipolitiikan murenemista ja hänen eroaan. Tämä tehosi, ja kannanottoa laimennettiin.

MTK-Pirkanmaan toiminnanjohtaja Visa Merikoski arvioi, että Oulussa sama kysymys muodostaa jälleen järjestöpoliittisen kuumemittarin.

- Mielenkiintoista nähdä, miten Härmälä tulee nyt reagoimaan. Kenties asia jätetään odottamaan Turussa kesällä 2007 pidettävää liittokokousta, Merikoski sanoo.

Hänen mielestään tukiriitojen sijaan liittokokouksessa olisi hyödyllisempää panostaa esimerkiksi metsätalouden tavoitteisiin ja maaseutuyrittämisen mahdollisuuksiin viljelijöiden lisätienestien hankinnassa.

Etelän viljelijöistä taksisuhareita
Pohjoisten tukialueiden äänekkäimpiin lukeutuva eteläpohjalainen sianlihantuottaja Sami Yli-Rahnasto johti viime vuonna ryhmää, joka uhosi haastavansa EU:n komission EY-tuomioistuimeen 141-artiklan sopimusrikkomuksesta.

Hankkeesta luovuttiin, mutta C-alueen tukipoliittista ohjelmaa kuvaavat hyvin Yli-Rahnaston Maaseudun Tulevaisuudessa esittämät näkemykset:

“Suomessa tulisi vihdoinkin tunnustaa, että meillä on kaksi maataloustukijärjestelmää, toinen AB-alueella ja toinen C-alueella… Näiden kahden järjestelmän sovittaminen yhteen muottiin on mahdotonta, se tulisi jo kaikkien ymmärtää…Pohjoisen tuen alasajo alenevan 141-tuen kanssa johtaa suuriin menetyksiin”.

Paavo Myllymäki ihmettelee, miksi pohjoisessa huudetaan suurista menetyksistä, kun tukimuutoksien seurauksena C-alueille on siirtynyt tukirahaa etelästä.

- Muutoksista kärsivät selvästi eniten AB-alueen naudanlihan ja maidontuottajat, Visa Merikoski muistuttaa.

- Kun pohjoisessa vaaditaan tuntuvasti etelää korkeampia tukia, unohdetaan että tukipotin kustantavat pääosin eteläsuomalaiset veronmaksajat, jotka tuskin haluavat maatalouden siirtymistä pelkästään pohjoisen Suomen maatiloille, Paavo Myllymäki toteaa.

Hän kertoo, että järjestön tilaisuuksissa on joskus kysytty, mitä eteläsuomalainen viljelijä sitten ryhtyy tekemään, jos tukipolitiikka ei enää mahdollista tuotannon jatkamista.

- Kaikenlaisia neuvoja on tullut. Eräs pohjalainen ehdotti, että ajakaa vaikka taksia.

Julkaistu 31.1.2005 3:00:18


Vedä nyt tuffa jo kellos oikeeseen aikaan ja kaada uus lasillinen samariinia...
Totisinta totta joka sana ylen jutussa.
Haet skännältä lepakko hankmon lainaks ajat sillä rallia sielä mättäikös viikon syksyllä ja toisen keväällä ni eiköhän se siitä ala möyhentymään  ;D
Suunnitelmissa olisi tehdä sähköbasso Tekniikan Maailman ohjeiden mukaan. Robleemina on että mistä puulajista sen tekisi. Hollilla olisi kuivaa taajasyistä mäntyä kakkosseiskana, hieman kuusta, kaatamatonta haapaa (sydänpuu hyvää varmaankin johonkin metriin asti) ja sitten katajaa. Onko agronisteilla tietoa että miten nämä puut soveltuisivat ominaisuuksiltaan askarteluun? Alustavasti suunnittelin, että runko tulisi männystä ja kaula katajasta. Kataja tulisi työstettyä kavahöylällä muotoonsa.

Tääl äijä *****ilee faareista ja hankmon laaakereista ja toisaalla ostattelee esan sormi klipsuttimeen terälappuja  ;D  ;D  ;D
"Moiti"-nappi on siitä hyvä että nekin jotka eivät osaa kirjoittaa tai ajatella, pääsevät osallistumaan. :)

Niin täytyy nyt myöntää antin hienon allekirjoituksen johdosta jolla miinuksiaan ontuvasti perustelee, että kirjauduin ihan antaakseni antille miinuksen räikeästä kateus lipun heilutuksesta ja apemiehelle plussan rohkeasta ja ennakkoluulottomasta suorituksesta  :)Hienot oli rakennukset ja alan rautaiset ammattilaiset asialla sydämelliset onnittelut hankkeelle  :)

On minulla plussia enemmän kuin sinulla myöskin  :P

Jos joku suvaitsee suomessa rakentaa isomman navetan kuin muut niin siitäkö sitten pitää kaikkien ylistää tai sitten ovat kateellisia? On kai se yksi lähestymistapa tuokin. Sama kuin se että joku rakentaa suomen suurimman minkkitarhan tai suomen suurimman sikalan tai suomen suurimman ostoskeskuksen, niin kaikkien pitäisi olla kehumassa että hyvin teit tai ovat kateellisia? Ehkä. Kaikkia pitää ylitsevuotavasti vaan kehua kun viitsivät jotain (yhteiskunnan vahvalla tuella) tehdä.

Olipa rohkea tyyppi se Pekka Perä kun sellaisen hienon kaivoksen rakensi. Aika mautonta olisi kenenkään niin hienoa saavutusta kritisoida, tai kateellinen on jos niin tekee. Tai kateellisia olivat ainakin ne jotka sitä yhtään kritisoivat silloin heti alkuun (harva niin tekikään).

Antti hyvä kritiikki on kriitiikkiä ja sitä saa ja pitääkin tulla mutta hyvän maun rajoissa.Ja kuulun näihin kirjoitus ja ajatustaidottomiin ja hyvin harvoin vajavaisuudestani johtuen keskusteluun osallistun.Luettua tulee kuitenkin melko usein ja sinunkin kirjoituksia olen pitänyt hyvinä ja mielenkiintoisina:käytännönläheistä ja talousasiaa,epäkohtiin puuttumista,kyseenalaistamista.Olisin odottanut sinulta fiksuna miehenä asiallisempaa tyyliä ilmaista närästyksesi ja kateutesi c-aluetta ja juustoporttia kohtaan.Talvivaara nyt on pikkusen kaukaa haettua tähän keskusteluun etkä voi tosissasi väittää ettei Talvivaara olisi kriitiikkiä osakseen saanut?   ???
"Moiti"-nappi on siitä hyvä että nekin jotka eivät osaa kirjoittaa tai ajatella, pääsevät osallistumaan. :)

Niin täytyy nyt myöntää antin hienon allekirjoituksen johdosta jolla miinuksiaan ontuvasti perustelee, että kirjauduin ihan antaakseni antille miinuksen räikeästä kateus lipun heilutuksesta ja apemiehelle plussan rohkeasta ja ennakkoluulottomasta suorituksesta  :)Hienot oli rakennukset ja alan rautaiset ammattilaiset asialla sydämelliset onnittelut hankkeelle  :)
Nii sä alat nyt tekee +250:n ilmasille sonnivasikoille navettaa??? ;D
mistä noita ahdasmielisiä ilmestyy palstalle yhtenään.

Niitä on aina ollu täällä .

Tulee yks henkilö mieleen ketä Kaarlea esittää

Eiks skännän viime bannin aikaan ilmestyny se sönköttäjä ja mikä vieraileva tähti sitä ennen oli? ;DMut hyvä viihdearvo tälläkin ;D ;D ;D Laitetaan ny kakelle vaikka +  :P
Sivuja: [1] 2 3 4